Widok
Lepiej niz GDa poludnie restauracje przy krajowce 20tce i w pepowie nowy lokal pizza pyszna w happy hour po 7zl duza;)
sklepy jako tako mile Panie - i dosc tanio
Komunikacja to z Gdynia OK jezdzi Z-tka czesto a z Gda 126 do Wrze albo prywatny Roki czy 801 nie pamietam kto tym zarzadza... plus w planie kolej metropolitalna do Zukowa wiec w Pepowo Kartuskie przystanek jest na skrzyzowaniu...
koszty niskie okolice dosc ladne (nie ma samolotow jak w Baninie)
i blisko 13-15 km od Gda
sklepy jako tako mile Panie - i dosc tanio
Komunikacja to z Gdynia OK jezdzi Z-tka czesto a z Gda 126 do Wrze albo prywatny Roki czy 801 nie pamietam kto tym zarzadza... plus w planie kolej metropolitalna do Zukowa wiec w Pepowo Kartuskie przystanek jest na skrzyzowaniu...
koszty niskie okolice dosc ladne (nie ma samolotow jak w Baninie)
i blisko 13-15 km od Gda
Szkoła bardzo się dzieciom podoba .
Sklepy są oprócz tego w Żukowie 2 km Biedronka i w Baninie Xavier.
Złota Pliszka super pizza i kebab.
telewizja n-ka
internet orange
Aktualnie mam podłączony 1 odbiornik ale wiem że są dekodery które rozdzielają sygnał i można podłączyć jeszcze jeden odbiornik.
Cisza ,spokój i akurat u Mnie bardzo mili sąsiedzi
Sklepy są oprócz tego w Żukowie 2 km Biedronka i w Baninie Xavier.
Złota Pliszka super pizza i kebab.
telewizja n-ka
internet orange
Aktualnie mam podłączony 1 odbiornik ale wiem że są dekodery które rozdzielają sygnał i można podłączyć jeszcze jeden odbiornik.
Cisza ,spokój i akurat u Mnie bardzo mili sąsiedzi
generalnie masz rację ale dla ludzi którzy niedawno się przeprowadzili
(tak jak ja) to trochę szok że nie ma chodników do spacerowania z dziećmi. moja pociecha przyzwyczajona do aktywnego spędzania wolnego czasu- na spacerach- nie może zrozumieć że nie może wyjść na spacer bo nie ma po czym iść !- dosłownie.
do tego miejsca trzeba się przyzwyczaić albo się w nim urodzić! trochę jestem zozczarowana tym miejscem. wiem wiem. widziały gały co brały... może się jeszcze przyzwyczaję.
(tak jak ja) to trochę szok że nie ma chodników do spacerowania z dziećmi. moja pociecha przyzwyczajona do aktywnego spędzania wolnego czasu- na spacerach- nie może zrozumieć że nie może wyjść na spacer bo nie ma po czym iść !- dosłownie.
do tego miejsca trzeba się przyzwyczaić albo się w nim urodzić! trochę jestem zozczarowana tym miejscem. wiem wiem. widziały gały co brały... może się jeszcze przyzwyczaję.
W Pępowie raczej nie ma apteki, bynajmniej nie zlokalizowałam. W Baninie jest, w Żukowie to wiadomo, że są :)
A brak chodników to i dla naszej rodziny udręka!
Myślę, że jest to problem wielu osób, które się przeprowadziły z miasta.
Kanalizacja też by się przydała :)
I droga dojazdowa na naszym osiedlu, bo jest dziura na dziurze!
A brak chodników to i dla naszej rodziny udręka!
Myślę, że jest to problem wielu osób, które się przeprowadziły z miasta.
Kanalizacja też by się przydała :)
I droga dojazdowa na naszym osiedlu, bo jest dziura na dziurze!
O to ja nie wiedziałam, że jest kanalizacja. Ja mieszkam w okolicach sklepu Justynka :) I tu nie ma kanalizacji, ale może wkrótce będzie? Ostatnio widziałam geodetę, który dokonywał jakichś pomiarów.
A co do spacerów to niestety ograniczamy się tylko na drogach osiedlowych albo wypady do miasta, do parku, nad morze :)
A co do spacerów to niestety ograniczamy się tylko na drogach osiedlowych albo wypady do miasta, do parku, nad morze :)
my próbowaliśmy rowerkiem po osiedlowych, ale zawróciły nas szczekające i biegające na nami puszczone samopas psy, powinno się je trzymać na podwórku
w naszych okolicach jest kanaliza, ale podobno nie wszyscy chca się do niej podłączać, wolą dalej śmierdzące szambo pompować, bo niby taniej
a nie wiecie gdzie się można dowiedzieć o planowanych inwestycjach u nas?
już rok temu czytałem o planach budowy ulicy A Krajowej z chodnikiem i ścieżką rowerową, a do tej pory nic się nie dzieje
w naszych okolicach jest kanaliza, ale podobno nie wszyscy chca się do niej podłączać, wolą dalej śmierdzące szambo pompować, bo niby taniej
a nie wiecie gdzie się można dowiedzieć o planowanych inwestycjach u nas?
już rok temu czytałem o planach budowy ulicy A Krajowej z chodnikiem i ścieżką rowerową, a do tej pory nic się nie dzieje
Taniej jest pompować szambo? Co 3 tygodnie płacimy 100 - 120 zł, zależy od firmy.
Nasz szczeniak z uporem maniaka uciekał za ogrodzenie, aż w końcu źle to się dla niego skończyło :( I na nic zalepianie każdej szczeliny w ogrodzeniu!:( Ale fakt faktem, puszczone samopas psy to problem, jeśli chodzi o bezpieczeństwo jak i o czystość!
Może sołtysa/sołtysowej zapytać o plany inwestycyjne?
Nasz szczeniak z uporem maniaka uciekał za ogrodzenie, aż w końcu źle to się dla niego skończyło :( I na nic zalepianie każdej szczeliny w ogrodzeniu!:( Ale fakt faktem, puszczone samopas psy to problem, jeśli chodzi o bezpieczeństwo jak i o czystość!
Może sołtysa/sołtysowej zapytać o plany inwestycyjne?
nie wiem jak kanaliza ale remont ul Armii Krajowej wraz z chodnikiem i ścieżką rowerową ma być w przyszłym roku
http://www.przeglad.net/images/stories/gazeta/4.pdf
http://www.przeglad.net/images/stories/gazeta/4.pdf