Widok

jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80
Mam ten sam problem :( Nowi sąsiedzi palą od 4 lat i nigdy moje prośby nie docierały do nich. Teraz jestem w ciąży i poprosiłam aby palili z drugiej strony budynku, żebym chociaż w 1 pokoju miała świeże powietrze i zgadnijcie co....? Mają to gdzieś. Ile mnie nerwów cała ta sytuacja kosztuje, po prostu płakać się chce z bezsilności, tym bardziej, że niedługo urodzi się dzieciątko, które zmuszone będzie do wdychania tego smrodu. Co to jest za kraj... Niech ten rząd wreszcie zrobi coś dla ludzi wprowadzi zakaz palenia również na balkonach, bo niestety palacze mówi, że mają takie prawo!!!
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 27
Nie było jeszcze takiej sprawy w Polsce i należy najpierw zbadać emisję dymu i zmierzyć i udowodnić jak wpływa na nasze zdrowie. Precedensowa sprawa w Polsce, wiem bo konsultowałam ten artykuł z prawnikiem. Nie ma wyjścia musimy wąchać smród...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
tak jest wyjście, kup dom za miastem i wąchaj smród świńskiego gó...a, poczujesz się o 100% lepiej, jestem nie palącym i papierosy też mi śmierdzą ale jak jakiś debil zaczyna zaglądać mi na mój balkon to dostaje strzała na dzień dobry, mój balkon - moja sprawa
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12
Należę do tzw. tolerancyjnych palaczy, czyli toleruję osoby niepalące... Jednak nikt nie będzie mi mówił czy mogę palić na swoim balkonie, czy też nie. Jak się komuś to nie podoba, to niech sobie zabuduje swój balkon, a nie umieszcza jakieś bzdurne posty
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19

niczego nie wytępisz

bo to nie twój budynek a wszystkich. I jak to przysłowie mówi "wolnoć Tomku..." najprostrzy sposób - wymień mieszkanie na domek na wsi. Będziesz mieć czyste powietrze. No chyba że chcesz wszystkich podporządkować sobie.......
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 68
Mój kolega polał kiedyś grillującego sąsiada wiadrem wody. Perswazje słowne nie pomogły, ale woda tak. Polecam.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak sąsiad mieszka niżej to wiaderko wody powinno pomóc , jak nie , to w najbliższy piątek kup 2 kg śledzi na obiad (nie patroszonych) wyczyść je w misce z wodą , usmaż... smacznego, a z pozostałościami po myciu śledzi zrób to samo co z wiaderkiem wody dzień wcześniej. Pozdrawiam
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 6
Pal w domu. przecież lubisz ten dym!!!
popieram tę opinię 171 nie zgadzam się z tą opinią 21
nie rób przeciągu bo zachorujesz!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16
Uroki mieszkania w bloku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie do końca to musi być prawdą. To zależy od tego jak zostało sprzedane mieszkanie. Wielu deweloperów, sprzedaje mieszkanie bez balkonu lub stosuje zapis na służebność balkonu, wtedy balkon jest częścią wspólną tak samo jak klatka schodowa i piwnica, a w tej sytuacji palenie na balkonie jest zabronione.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6
pal sobie papierosy u siebie w mieszkaniu jak tak ci pachna te papierosy .
popieram tę opinię 125 nie zgadzam się z tą opinią 15
prosta sprawa, raz czy dwa razy najwyżej komuś bardzo zniszczysz ubranie ale na pewno się oduczą i będą na ciebie uważać - WEŹ GAŚNICĘ!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
zafunduj sąsiadom elektorniczny papieros, ja właśnie chce w taki zainwestowac i dać sąsiadom
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
RADĄ NA TE PROBLEMY JEST REGULAMIN PORZĄDKU DOMOWEGO,
może brzmi to archaicznie, ale jest to sposób na zdyscyplinowanie tych co z domu nie wynieśli zasad współżycia społecznego.
Jeżeli jest to wspólnota mieszkaniowa to uchwałą ustala się taki regulamin, a jeżeli ktoś uporczywie wykracza poza taki regulamin to w drastycznych sytuacjach można po rozprawie sądowej nawet mieszkanie zlicytować.
POWODZENIA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zamykaj szczelnie okna,zainstaluj klimatyzacje,mozesz sie takze okopac i wystawic dymoszczelny peryskop,zeby wiedziec co sie dzieje u sasiadow,mozesz tez zaczac palic,zeby zrobic im na zlosc,mozesz kupic maske p/gaz,przypuszczm,ze bedzie ci do twarzy rozwiazan jest wiele,w ostatecznosci mozesz kupic dom na 100ha dzialce ale pamietaj,ze tam tez cos znajdziesz co bedzie cie denerwowalo,po prostu taki charakter.
Od takich sasiadow,gradobicia i traby powietrznej chron na swieta Panienko!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13
Obywatelu nie pieprz bez sensu!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
masz wyjscie.. wychodz na dwor
palenie na balkonei to buractwo
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też mam palących sąsiadów i leci wszystko do domu nawet przy rozszczelnionym oknie niestety . a swoją drogą skoro dym nie przeszkadza Tobie to czemu nie palisz w swoim domu?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
Trzeba kupić sobie domek jednorodzinny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Hydepark

Własna firma? (46 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

do góry