Widok

jak zwiększyć zasięg gsm w domu?

Siec orange, lokalizacja chwaszczyno
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Informacyjnie: Z tego co mi wiadomo, to od jakiegoś czasu chyba zabronione jest stosowanie wzmacniaczy sygnału gsm.....a jak coś takiego zrobisz i zakłóci to sygnał z istniejących masztów przekaźnikowych, to przyjadą Ci do domu, każą zdemontować i jeszcze dostaniesz karę.
czyli nie pozostaje nic innego jak zmiana operatora?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A może zgłosić problem do operatora i może mogą wzmocnić sygnał nadawany w okolicy?
Ewentualnie zmienić operatora, jeżeli innych sygnał jest mocniejszy w twojej okolicy.
problem zgłoszony do operatora, usłyszeliśmy że to wina dachu (blachodachówka) więc pozostaje nam albo zmiana dachu albo operatora:P na szczęście T-mobile przebija się przez nasz dach:) szkoda tylko, że będziemy musieli zapłacić karę za zerwanie umowy...
to standarowa odpowiedz jak nie wina dachu to wina drzew, budynkow w okolicy, pogody, gorek itd

nie chce im sie zmienic wzmacniaczy na mocniejsze wiec Was zbywaja dachem.

moim zdaniem wcale nie musisz placic kary. Wyslij pismo, ze maja cos z urzadzeniami bo masz slaby zasieg. Jak nic nie zrobia to zerwiesz umowe z ich winy. Nawet jak beda Ciebie straszyc karami mozesz to olac i napisac im, ze moga pojsc do Sadu. Prawdopodobnie odpuszcza sobie Sad a jezeli nie to wykazesz, ze Ty chcesz placic za usluge ale musi ona byc swiadczona a skoro Orange nie swiadczy uslugi to rozwiazujesz umowe.
Robilem juz tak kilka razy i zawsze wygrywalem (albo odpuscili sobie albo przegrywali w Sadzie)

Poza tym jak piszesz Tmobile ma zasieg wiec to ewidentnie wina sprzetu Orange. Kazdy Sad bedzie po Twojej stronie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki za podpowiedź:)
do sadu nie pójdę, bo nie mam na to czasu... wyślę pismo i zobaczę czy coś poskutkuje :)
w domu mamy biuro i to jest jakieś nieporozumienie, bo nie idzie się z klientami dogadać:( pozostaje nam wychodzić na dwór z laptopem albo wychylać się prze okno;/ a i tak nie zawsze pomaga
Mam wzmacniacz już od kilku miesięcy i nie słyszałem żeby zakłócał zasięg w okolicy (do domu też mi panowie w czarnych garniturach jeszcze nie zastukali). Tak że nie ma co się przejmować martwymi przepisami, tylko kupować. Po co tracić nerwy? Ja mam wzmacniacz z firmy Signaflex i sprawuje się super. Zasięg jest praktycznie w całym domu (na obu piętrach) a wcześniej nie było go wewnątrz prawie wcale. Tak że nie ma co się bać na zapas ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Coś tu nie tak z opinią o wzmacniaczach GSM. Zasięg takiego wzmacniacza jest stosunkowo niewielki - kilkanaście metrów, coś jak WI FI. Na pewno nie dosięgnie do masztów. Poza tym: antenę odbiorczą montuje się na dachu, antenę nadawczą wewnątrz domku. W zabudowie szeregowej sąsiedzi mogą mieć za darmo lepszy zasięg. Jedyny warunek, do przed montażem trzeba sprawdź czy spełnia on normy wyznaczone przez UKE.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko po co kombinowac jak PLUS, Tmobile, Play i wiele innych - nie bazujacych na infrastrukturze Orange swietnie dziala.
Orange dziala dobrze tylko w miastach i na glownych drogach. Poza nimi - jak jezdzisz troche po Kaszubach - to bedziesz miesz ciagle problem.
Jak poruszam sie poza miatsem i widze ze ktos szuka sygnalu = ORANGE
Dla mnie Orange to jest pomylka - tyle w temacie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Można też spróbować z innym telefonem - czasami jest duża różnica w zasięgu
The woods are lovely, dark and deep...
Bzdury. Mieszkam w Krakowie i na ul.Brackiej mamy kłopot z zasięgiem.

U mnie w firmie był problem i z telefonem i z internetem, a mam magazyn poza miastem. Zainwestowaliśmy w anteny i wzmacniacze Signaflex i jest efekt. Mają duży zasięg, spokojnie obejmują cały obiekt, także nieważne czy jestem w jednej części, czy na drugim końcu to nie ma z telefonem problemu. Pełna oferta produktów i kontakt do sprzedawcy jest na stronie signaflex.pl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prowadzę małe call center w formacie outsourcingu. Zajmuję się sprzedażą wielu produktów jednocześnie. Mieliśmy problem z przerywaniem rozmów telefonicznych, traciłem non stop zasięg. Kłopot rozwiązał się po kontakcie z signaflex.pl. Wzmacniacz zagwarantował pełny zasięg i to we wszystkich telefonach biurowych. Pomoc techniczna odpowiedziała na zgłoszenie bardzo szybko, do tego w sobotę, bo tylko wtedy miałem czas skontaktować się w sprawie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Doradca kredytowy (12 odpowiedzi)

Szukam jak w tytule poleci ktoś kogoś

Przeprowadzka (11 odpowiedzi)

Może ktoś z Was korzystał z firm zajmujących się przeprowadzkami i ma doświadczenie w tym...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry