Widok
to standarowa odpowiedz jak nie wina dachu to wina drzew, budynkow w okolicy, pogody, gorek itd
nie chce im sie zmienic wzmacniaczy na mocniejsze wiec Was zbywaja dachem.
moim zdaniem wcale nie musisz placic kary. Wyslij pismo, ze maja cos z urzadzeniami bo masz slaby zasieg. Jak nic nie zrobia to zerwiesz umowe z ich winy. Nawet jak beda Ciebie straszyc karami mozesz to olac i napisac im, ze moga pojsc do Sadu. Prawdopodobnie odpuszcza sobie Sad a jezeli nie to wykazesz, ze Ty chcesz placic za usluge ale musi ona byc swiadczona a skoro Orange nie swiadczy uslugi to rozwiazujesz umowe.
Robilem juz tak kilka razy i zawsze wygrywalem (albo odpuscili sobie albo przegrywali w Sadzie)
Poza tym jak piszesz Tmobile ma zasieg wiec to ewidentnie wina sprzetu Orange. Kazdy Sad bedzie po Twojej stronie
nie chce im sie zmienic wzmacniaczy na mocniejsze wiec Was zbywaja dachem.
moim zdaniem wcale nie musisz placic kary. Wyslij pismo, ze maja cos z urzadzeniami bo masz slaby zasieg. Jak nic nie zrobia to zerwiesz umowe z ich winy. Nawet jak beda Ciebie straszyc karami mozesz to olac i napisac im, ze moga pojsc do Sadu. Prawdopodobnie odpuszcza sobie Sad a jezeli nie to wykazesz, ze Ty chcesz placic za usluge ale musi ona byc swiadczona a skoro Orange nie swiadczy uslugi to rozwiazujesz umowe.
Robilem juz tak kilka razy i zawsze wygrywalem (albo odpuscili sobie albo przegrywali w Sadzie)
Poza tym jak piszesz Tmobile ma zasieg wiec to ewidentnie wina sprzetu Orange. Kazdy Sad bedzie po Twojej stronie
dzięki za podpowiedź:)
do sadu nie pójdę, bo nie mam na to czasu... wyślę pismo i zobaczę czy coś poskutkuje :)
w domu mamy biuro i to jest jakieś nieporozumienie, bo nie idzie się z klientami dogadać:( pozostaje nam wychodzić na dwór z laptopem albo wychylać się prze okno;/ a i tak nie zawsze pomaga
do sadu nie pójdę, bo nie mam na to czasu... wyślę pismo i zobaczę czy coś poskutkuje :)
w domu mamy biuro i to jest jakieś nieporozumienie, bo nie idzie się z klientami dogadać:( pozostaje nam wychodzić na dwór z laptopem albo wychylać się prze okno;/ a i tak nie zawsze pomaga
Mam wzmacniacz już od kilku miesięcy i nie słyszałem żeby zakłócał zasięg w okolicy (do domu też mi panowie w czarnych garniturach jeszcze nie zastukali). Tak że nie ma co się przejmować martwymi przepisami, tylko kupować. Po co tracić nerwy? Ja mam wzmacniacz z firmy Signaflex i sprawuje się super. Zasięg jest praktycznie w całym domu (na obu piętrach) a wcześniej nie było go wewnątrz prawie wcale. Tak że nie ma co się bać na zapas ;)
Coś tu nie tak z opinią o wzmacniaczach GSM. Zasięg takiego wzmacniacza jest stosunkowo niewielki - kilkanaście metrów, coś jak WI FI. Na pewno nie dosięgnie do masztów. Poza tym: antenę odbiorczą montuje się na dachu, antenę nadawczą wewnątrz domku. W zabudowie szeregowej sąsiedzi mogą mieć za darmo lepszy zasięg. Jedyny warunek, do przed montażem trzeba sprawdź czy spełnia on normy wyznaczone przez UKE.
Tylko po co kombinowac jak PLUS, Tmobile, Play i wiele innych - nie bazujacych na infrastrukturze Orange swietnie dziala.
Orange dziala dobrze tylko w miastach i na glownych drogach. Poza nimi - jak jezdzisz troche po Kaszubach - to bedziesz miesz ciagle problem.
Jak poruszam sie poza miatsem i widze ze ktos szuka sygnalu = ORANGE
Dla mnie Orange to jest pomylka - tyle w temacie.
Orange dziala dobrze tylko w miastach i na glownych drogach. Poza nimi - jak jezdzisz troche po Kaszubach - to bedziesz miesz ciagle problem.
Jak poruszam sie poza miatsem i widze ze ktos szuka sygnalu = ORANGE
Dla mnie Orange to jest pomylka - tyle w temacie.
U mnie w firmie był problem i z telefonem i z internetem, a mam magazyn poza miastem. Zainwestowaliśmy w anteny i wzmacniacze Signaflex i jest efekt. Mają duży zasięg, spokojnie obejmują cały obiekt, także nieważne czy jestem w jednej części, czy na drugim końcu to nie ma z telefonem problemu. Pełna oferta produktów i kontakt do sprzedawcy jest na stronie signaflex.pl.
Prowadzę małe call center w formacie outsourcingu. Zajmuję się sprzedażą wielu produktów jednocześnie. Mieliśmy problem z przerywaniem rozmów telefonicznych, traciłem non stop zasięg. Kłopot rozwiązał się po kontakcie z signaflex.pl. Wzmacniacz zagwarantował pełny zasięg i to we wszystkich telefonach biurowych. Pomoc techniczna odpowiedziała na zgłoszenie bardzo szybko, do tego w sobotę, bo tylko wtedy miałem czas skontaktować się w sprawie.