Widok

jaką firmę kurierską wybrać

Muszę wysłać serwis porcelanowy, nie wiem z jakiego kuriera skorzystać, aby było w miarę tanio i bezpiecznie.
Polećcie proszę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
trudno powiedzieć ale na bank musisz dobrze oznaczyć paczkę UWAGA SZKŁO - przeważnie wymagają specjalnych nalepek kurier powinien mieć , taką paczką nie powinni rzucać ale róznie to bywa - osobiście lubię TNT ale tanie nie jest ..
polecam Spedimex
Całkiem sprawnie i niedrogo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wysyłałam rożnymi kurierami UPS ,DHL, Siódemka, DPD,TNT, GLS, OPEK. Najbardziej zadowolona byłam z UPS dostarczyli figurki (aniołki) porcelanowe w nienaruszonym stanie, nie polecam OPEKa ani DPD, dość często uszkadzają przesyłki i miesiącami ciągną się reklamacje zanim oddadzą pieniądze. Koniecznie ubezpiecz to jest opcja dodatkowo płatna, bo tak zwrócą ci jedynie koszt nadania paczki. Ceny u wszystkich są porównywalne 30-35 zł
Z doświadczenia wiem że takie nalepki g***o dają :P jak paczka nie jest zabezpieczona (a porcelana wymaga dużego zabezpieczenia) to żadna firma nie będzie dobra...Co więcej nawet jak przesyłka będzie oznaczona nalepami a nie będzie zabezpieczona dobrze to będą problemy z odzyskaniem kasy z ubezpieczenia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja wysylalam przez sprintero.pl w miarę szybko i dosyc tanio bo są powiazani z innymi firmami i wybiera sie najtansza opcję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najkorzystniej i najszybciej to wychodzi znaleźć taką firmę co coś przewiezie przez http://clicktrans.pl/
Odkąd mi to ktoś polecił z niczego innego nie korzystam , ekstra sprawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
No mogę potwierdzić
Clicktrans jst dla klientow za darmo a szybciutko bez tracenia czasu dostaje się konkretne oferty od firm przewozowych
Tylko nie Kex,były kolpolter !!!!!!
Tu masz strony firm kurierskich:
http://www.linkonardo.com/pl/kurier/c3714/firmy-kurierskie/
Też polecam Spedimex kilka razy korzystałam i naprawdę warto.
Współpracowałem przez wiele lat z Siódemką i dlatego serdecznie nie polecam tej firmy. Miałem z tą firmą umowę - przedstawiciel naobiecywał cudów na wierzbie więc ją podpisałem - zresztą nie wyglądała źle. Pierwsze co się rzuciło w oczy to okresy rozliczeniowe co 14 dni a faktura raz w miesiącu... No ale nie przeszkadzało. Koszt przesyłki ustalony na 10,50 netto. średni generowany obrót ok. 2000 zł/mc netto. Wcześniej pytałem o sezonowość - przedstawiciel zapewniał - że mają wszystko obliczone i można mieć urlop i nic się nie stanie. Po 3 latach współpracy wyszedł nam w końcu ten urlop - więc wiadomo, najpierw "gasimy" sprzedaż - potem odpoczywamy na urlopie, potem budzimy sprzedaż. Okazało się w dwóch kolejnych okresach rozliczeniowych mam mniej niż 15 paczek więc naliczyli mi standardowe ceny - ALE LUDZIE Z KOSMOSU!!! 90 zł netto za paczkę do 2 kg. Paczek było kilkanaście więc faktura za dwa okresy przyszła na ponad 1400 zł. Poprosiłem o przeliczenie bo miałem przecież urlop i wpłaciłem tyle ile wynikałoby z normalnej faktury vat. Sk****y mnie pozwali gdzieś w Warszawie (zgodnie z umową). Protestowałem w sądzie ale szanse na wygranie nikłe a jeden dojazd do sądu to 300 zł. Sąd przychylił się do pozwu, i Siódemka wysłała komornika, ale niech mój przypadek będzie ostrzeżeniem dla innych. .. A wszystko przemyślane bo jakby było normalne okresy rozliczeniowe to człowiek by w ogóle paczek nie nadawał albo wysłał do siebie brakujące 4 paczki. NIE PODPISUJCIE UMOWY Z SIÓDEMKĄ! Lepiej wziąć brokera i dołożyć 3 zł niż się wplątać w umowy.
Ja zdecydowanie bardziej polecam lokalne firmy. Jest teraz na nie moda. I dobrze bo takie aktualnie starają się utrzymać pozytywny brand. Ja ostatnio natrafiłem na http://pewnapaczka.pl/. Dużym plusem są siedziby w każdej miejscowości oraz ceny.
cokolwiek, byleby nie dhl. Bo:
- często uszkadzają przesyłki
- u mnie jak zamawiam do siebie do domu to nie powiadamiają że kurier przyjedzie, albo raczej 'zatajają to'. Chodzi o to, że z rana kurier napisze sms 'będe o 11', a później sie nie zjawia. A na koniec dnia dostajesz sms, że przesyłka nieodebrana. I tak już kilka razy. Strasznie ten DHL irytuje.
ja mam dobre doświadczenia z ups, kiepskie z schenker (zrzucili mi raz pralkę i musiałam odsyłać)
ja korzystam z DPD i jestem zadowolona
Taniokurier.pl - polecam!
Ja wybrałam jakiś czas temu kuriera ze strony http://www.24paczki.pl bo wysyłałam do Anglii paczkę także tych możesz być pewna. Nie wiem jak w Polsce - jeszcze nie korzystałam, ale ceny mają dobre jeśli chodzi przesyłki międzynarodowe.
Safe Pak - solidny, tani i szybki. Podpisali umowy z DPD, UPS i Fedexem i to działa naprawdę sprawnie.
GLS - Odradzam firmę. Na odbiór lub doręczenie trzeba czekać do trzech dni. Często trzeba zawozić/odbierać osobiście w siedzibie firmy. Nie polecam.
do góry