Widok
jaką zerówkę wybrać?
Witam,
Proszę o informację która zerówka na morenie/jasieniu jest dobra? która szkoła podstawowa ma osobne wejście dla mniejszych dzieci i świetlicę? córka bardzo boi się opuścić przedszkole (aktualnie jeszcze na przymorzu) i pójść do zerówki.
może ktoś mógłby z własnego doświadczenia albo zasłyszanych opinii coś polecić? będę wdzięczna
Proszę o informację która zerówka na morenie/jasieniu jest dobra? która szkoła podstawowa ma osobne wejście dla mniejszych dzieci i świetlicę? córka bardzo boi się opuścić przedszkole (aktualnie jeszcze na przymorzu) i pójść do zerówki.
może ktoś mógłby z własnego doświadczenia albo zasłyszanych opinii coś polecić? będę wdzięczna
Moja córka, chodzi do zerówki do SP 2 na Morenie, choć bardzo chciałam, aby się dostała do SP 85 na Jasieniu. Moja starsza córka, chodziła do gimnazjum na Jasieniu a poza tym do SP 85 mamy bliżej niż do SP 2. Byłyśmy na dniach otwartych w szkole na Jasieniu (i bardzo nam się podobało) a na Morenie nie, bo akurat córka była chora. Niestety (tak mi się wtedy wydawało) ale córa niedostała się do SP 85 tylko zgodnie z rejonizacją do SP 2 i bardzo sobie chwalimy. Świetlica jest osobno dla dzieci z klas 0 -1 i 2 -3. Wejścia do szkoły są dwa (z tego jedno dla klas 0-3). Rodzice zaprowadzają dzieci do szatni i przekazują wychowawcy lub zaprowadzają do świetlicy. Moja córa chodzi po zajęciach na gimnastykę korekcyjną, gry i zabawy ( kiedyś SKS) oraz w sobotę na darmową naukę pływania. W ferie załapała się na jeden tydzień półkolonii. Ogólnie rzecz biorąc bardzo sobie chwalimy SP 2 (choć bardzo się bałam bo ta szkoła to taki moloch... tak sobie myślałam). Podaję linka do informacji co ta szkoła oferuje: http://zkpig21.pl/o-zkpig-nr-21/
Pójdźcie ze swoimi dziećmi na dni otwarte to może pomoże Wam podjąć decyzję.
Pójdźcie ze swoimi dziećmi na dni otwarte to może pomoże Wam podjąć decyzję.
Wejście faktycznie jest od strony placu zabaw .
Zajęcia ma:
- 2 x 8 - 13.30, 2 x 10 - 15, 1 x 8.30 - 14 i jeszcze zajęcia dodatkowe.
My córkę prowadzimy do szkoły na godz. 8 i odbieramy ok 16, więc w świetlicy spędza dziennie ok. 2-3 godzin dziennie.
W klasie jest ok. 20 dzieci a w świetlicy trudno mi powiedzieć ale nigdy nie widziałam tam tłumów. Moja córa bardzo lubi chodzić do świetlicy i Panie również lubi.
Zajęcia ma:
- 2 x 8 - 13.30, 2 x 10 - 15, 1 x 8.30 - 14 i jeszcze zajęcia dodatkowe.
My córkę prowadzimy do szkoły na godz. 8 i odbieramy ok 16, więc w świetlicy spędza dziennie ok. 2-3 godzin dziennie.
W klasie jest ok. 20 dzieci a w świetlicy trudno mi powiedzieć ale nigdy nie widziałam tam tłumów. Moja córa bardzo lubi chodzić do świetlicy i Panie również lubi.
Tak sobie myślę, że tak naprawdę to my rodzice mamy problem z tym, że nasze dzieci zmieniają środowisko. Moja córka chodziła do przedszkola na Żabiankę a do zerówki szkolnej szła w całkiem nowe otoczenie. Tak się martwiłam, że będzie odtrącona przez inne dzieci albo że się będzie wstydzić. Bardzo mile byłam zaskoczona jak 2 września córa na moje pytanie z kim się bawiła i jak było w szkole odpowiedziała: Z wieloma dziećmi się bawiłam i że w szkole jest bardzo fajnie.