Widok

jaki akumulator do diesla

Witam
proszę doradźcie mi jaki akumulator do diesla 1,9 żeby bez problemu odpalił mi w mrozy dziennie jeźdżę 15 km, jaki mogę największej mocy kupić żeby nie spalił mi alternatora.
dzięki za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No bez przesady. Klemy mają różne rozmiary i ciężko by było podłączyć odwrotnie. Stan instalacji sprawdzi każdy mający podstawowe pojęcie o elektryce (każdy inżynier dowolnej specjalności lub technik elektryk/ lub elektronik) dysponujący porządnym multimetrem.

Co można sprawdzić w akumulatorze oprócz napięcia na klemach przy wyłączonym/włączonym silniku oraz przy załączonych odbiornikach prądu? Może czystość klem - oszlifować trochę papierem ściernym i dać dobrego, przewodzącego smarowidła. Poziom elektrolitu w nowym akumulatorze jest optymalny a zaglądanie do środka = utrata gwarancji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję bardzo za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wicie rozumicie towarzyszką jeśli chodzi o moc to cudów nie ma. Jak jest za duża to będzie straszno i zazwyczaj dymiąco.

Pani zapewne się rozchodzi o pojemność. I tu niestety musi być dokładnie taka jak fabrycznego akumulatora bo w skrócie taki o większej nigdy do pełna się nie naładuje. 15km to wystarczający dystans aby utrzymać nowy akumulator w dobrej kondycji.

Musi Pani przeczytać w instrukcj obsługi jaką pojemność ma fabryczny akumulator udać sie do serwisu kupić najtańszy akumulator którego budowa i pojemnosć jest stosowna do modelu auta i zlecić montaż. To wszystko. Przy okazji sprawdzą pani pobierznie instalację (prąd ładowania itd) Jeśli wszystko jest w porządku to najtańszy dostępny akumulator załatwi sprawę na minimum 3 lata.

Samodzielna wymiana akumulatora a szczególnie zamiana klem z + na _ i odwrotnie niestety prowadzi do dodatkowych kosztów związanych z wymianą bezpieczników a w autach francuskich często do dużych wydatków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Taki, jaki zaleca fabryka do konkretnego auta .Nic więcej ,nic mniej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry