Widok

jakie konto bankowe wybrać?

witam
jakie konta bankowe polecacie? gdzie koszty utrzymania nie są duże, bezpłatne przelewy internetowe..
z czego korzystacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
weź sobie załóż konto w mbanku, wypłaty z euronetów masz za darmo, przelewy za darmo, konto za darmo, za karte nie płacisz jeżeli ją raz użyjesz. Polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Albo millenium dobre konto, przy wpływach minimum 1000zł miesięcznie masz konto za darmo, bankomaty też wszystkie za darmo,za płacenie kartą za paliwo i w suermarketach zwracają 3% wydatków. Mąż ma konto w mbanku ja mam w millenium.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Alior. Najbardziej konkurencyjni.

Brak kosztów za prowadzenie rachunku, wypłaty we wszystkich bankomatach bez opłat, podobnie przelewy + 5% od wszelkich płatności kartą (max 50 zł w skali miesiąca) jako premia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mbank. Konto za darmo, wypłaty z euronetów za darmo, a jak wykupisz opcje za 5 zł miesięcznie, to ze wszystkich bankomatów masz za darmo (super opcja - dużo korzystam z tego). Wszystko możesz załatwić przez internet (założyć lokate, wziąć kredyt etc). Ja mam to konto dobre 6-7 lat i jetem bardzo zadowolony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ING internetowe.
Darmowe konto przy płatności min 200 zł kartą, przelewy darmowe, WSZYSTKIE bankomaty darmowe, zakładasz przez internet, karta płatnicza zbliżeniowa - darmowa. Ja polecam. Jestem bardzo zadowolona.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mama30plus w 100% zgadzam sie z Toba, ING wg mnie jest jak narazie najlepszym i najtanszym rozwiazaniem. do tego co napisalas dodam jeszcze ze jesli nie nabijesz tych 200zl karta w miesiacu to i tak nie pobieraja oplaty 9zl za karte tylko srednio 2 do 4zl takze zdecydowanie polecam
koko koko tusk idioto
ceny leca w c**j wysoko
wszyscy razem zastrajkujmy
wachy nie kupujmy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja po 9-ciu latach, opuszczam mBank - to znaczy, główne operacje przenoszę do Alior Sync. Wypłaty ze wszystkich bankomatów na świecie za darmo, trzy wpłaty we wpłatomatach w miesiącu, za free , następne z małą prowizją (ale kto wpłaca kasę przez wpłatomat częściej?), dobry interfejs na stronie, dobre zabezpieczenia logowania, umowa do domku, spisujesz z kurierem, tego samego dnia masz kartę bankomatową w skrzynce pocztowej. wszystko ok. A, w miesiącu masz bodajże 10 przelewów ekspresowych (BlueCash) za free. Nie ma lepszej oferty. Zero oplat za karte, czy prowadzenie konta.
@pawlik mi pobierają ale 7 zł zaledwie...więc to i tak żaden wydatek w skali miesiąca. Poza tym te 200 zł z palcem w t...u wydaje co miesiąc ;). Najbardziej mnie cieszą wszystkie bankomaty darmowe bo nie muszę latać i szukać... :)
Teraz w mBanku jest fajna promocja konta osobistego. Oprócz całkowicie darmowego rachunku można zyskać dodatkowe 500 zł premii na start. Szczegóły oferty można sprawdzić tutaj http://oszczednoscionline.pl/iii-edycja-promocji-zyskuj-ekontem-zgarnij-500-zl-zalozenie-konta-mbanku/
Najtansze obecnie konta osobiste ma Nest bank. Kiedyś smart bank ( teraz zmieniła sie nazwa). Kiedyś bank był typowo internetowy ale jakiś czas temu zobaczyłem,że uruchamiają coraz więcej swoich placówek.

Jeśli chcecie załozyć sobie konto oszczędnościowe to polecam albo w banku zachodnim wbk gdzie jest 4%
albo w orange finanse gdzie jest 3%:
http://www.postawnaswoim.pl

Tutaj jest aktualizowany ranking.
ja tez polecamBank.pl bo dostaję za to premię na konto :) A tak poważnie to ogólnie mBank Ci mogę polecić po prostu. Mam u nich konto o lat i kosztów żadnych nie ponoszę. Zależy jeszcze czego dokładnie szukasz, ja na przykład zdecydowałam się na nich ze względu na brak tych różnych kosztów i na apkę mobilną. Mają bardzo wygodną i teraz robię w sumie już wszystko przez telefon. Także jeśli nie chcesz tracić czasu i mieć ten komfort, że możesz robić przelewy nawet i jadąc autobusem, to rozważ u nich konto :)
Ja mam konto w ing i jestem zadowolona, żadnych opłat nie ponoszę. Wcześniej miałam w wbk i co chwilę pobierali pieniądze za różne rzeczy
Ja polecam Raiffeisen Polbank. Karta debetowa za 3 zł, konto oprocentowane, gwarancja niezmienności opłat. Konto które mogę polecić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poszukaj rankingów w necie z tabelami na którym można łatwo porównać różne oferty. Ja jestem w sumie zadowolony z mbanku, ale też nie wnikam w sumie co innego jest na rynku, przyzwyczaiłem się.

Według mnie przede wszystkim nie można postępować zupełnie bezmyślnie przy wyborze konta. Warto jest zastanowić się co jest dla nas najważniejsze. Można skorzystać też z dobrych stron np. z grupy Money, gdzie są aktualne zestawienia różnych banków i ich ofert. Na tej podstawie można wybrać odpowiednie rozwiązanie: http://www.totalmoney.pl/konta_bankowe Wydaje mi się, że w ten sposób uda się nam obniżyć własne koszta i wybrać takie konto, które będzie miało wiele dodatkowych funkcji.

Polecam w PKO, mam od lat i jestem zadowolony, dużo osób poleca mBank także myślę, że można również o tym banku pomyśleć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nest Bank polecam i ING. Dobre i tanie konta.

Nest Bank to dobre rozwiązanie, natomiast ja zdecydowanie bardziej wole banki, które dodatkowo pozwalają zarobić. w mBanku jest wiele promocji, z których można korzystać. Śledzę je na stronie Konta-oszczednosciowe.blogspot.com

Polecam konto Direct w ING bank
Fajna aplikacja na telefon,konto za darmo jeśli masz wpływy min 200 zł miesięcznie. Wszystko można przez internet załatwić.
Przeniosłam się z Millenium parę lat temu.

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy wyboru najtańszych kont bankowych w Polsce z zerową lub minimalną opłatą za prowadzenie, przelewy i wypłaty z bankomatów. Uczestnicy polecają głównie mBank, Nest Bank, ING, Alior Bank i Millennium, podkreślając znaczenie porównania warunków przed wyborem. Popularne są promocje przy założeniu konta, takie jak bonusy pieniężne czy oprocentowane lokaty. Użytkownicy zwracają uwagę na konieczność spełnienia określonych warunków, jak minimalne wpływy lub liczbę transakcji kartą, aby uniknąć opłat. Rekomenduje się korzystanie z rankingów i porównywarek online do analizy aktualnych ofert bankowych dostosowanych do indywidualnych potrzeb.
do góry