Widok

już 3 raz naprawiam samochód

Kupilem w niemczech samochod, w miarę nowy, niecały 2latek i do tej pory nie bylo zadnych problemow. Tydzien temu po prostu zgasl. Od tygodnia jezdze po warsztatach i nic, jakas masakra. Juz trzeci warsztat i za kazdym razem inna gadka: elektryka, komputer albo polaczenie komputera z silniekiem. nie jestem mechanikiem i się kompletnie na tym nie znam. kto ma jaki pomysł?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
co za trupa kupiłeś
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
No ciekawe kto w naszym biurze pracuje :) ?

Jak znasz się na naprawie Elektroniki w samochodzie to zapraszam po Praccy do mnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pewnie trupa masz racje

Wiemy już że auto, dwulatek i z niemiec. Trochę tam aut jeździ, równie zagadkowa usterka jak i marka twojego auta
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
bardziej zastanawia mnie "fachowość" naszych pomorskich "fachowców"... niby kazdy wie najlepiej a jak przyjdzie co do czego to nikt nic nie wie...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jesli chodzi o auto to KIA-ceed-1.6-122km rocznik 2008
Jak KIA, polecam firmę Poleszak z Sopotu.

Chyba nikt lepiej od ASO na tych cudach koreańskiej techniki się nie zna.

I na przyszłość - jak chcesz auto do naprawy w każdym warsztacie bierz volkswagena golfa lub pokrewne (np skoda octavia) a nie niszowe nowinki, których nawet producent dobrze nie zna.

http://www.poleszak.kia.pl/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Oczywiście KIA ma 5 lat gwarancji, więc powinieneś naprawiać tylko i wyłącznie w ASO. Żaden prywatny warsztat nie ma bladego pojęcia o wadach tych samochodów, bo wszystkie objęte są gwaracją i ASO naprawia na koszt importera. Jak twoja była kupiona od dilera w niemczech, to musisz jechać do niemiec na serwis.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Myślę że pan Bartek nieźle się wkurzy jak przeczyta że ma jechać do Niemiec do serwisu

Ps. nie wiadomo czy auto nadal ma tą gwarancje :/
Tyle już jeździ tych Autek (KIA) na polskich drogach że by się już nauczyli w końcu je naprawiać, a te nowinki jak ktoś je nazwał ja miałem kiedyś KIE i przez 2 lata nic z nią się nie działo super Autko było ;)

Teraz mam Ssangyong Rexton i jak coś to mechanicy patrzą sie na mnie jak na ... :0
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
...na co?.....idiotę czy samobójcę?
Nie no aż tak źle to nie jest ale co najmniej jak na polityka :P

A swoją drogą takie pytanie do mechaników, szkoła i co dalej? silniki są coraz bardziej skomplikowane gdzie sie ci goście dokształcają metodą prób i błędów, jakieś szkolenia firmy robią ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurczę, no racja!
Kończą tacy mechanicy szkoły, jakieś technikum i co dalej?
Nie wiem, praktyka? Bo przecież co 2 lata dodają coś nowego do silników, systemów i co, uczą się metodą prób i błędów?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No właśnie.. tak sobie myslę czy w ogóle ci fachowcy mogą się gdzies szkolić? Zaraz bym wyslal kilku na taki kurs! Ciagle nie mogę przeżyć że nie dają rady przy moim aucie…
To co to w końcu za auto (konkrety)?
A kto o zdrowych zmysłach będzie jeździł po prywatnych mechanikach, jak ma gwarancję i serwis naprawi bezpłatnie? Przecież wszystkie cee'dy są na gwarancji (no chyba, że ktoś w jakiś sposób ją stracił, ale to jednostkowe przypadki).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli nadal potrzebujesz pomocy przy autku szczerze polecam P. Krzyśka z warsztatu na ul.Lubuskiej 23 (chełm) Zajmuje się elektryką w samochodach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzisiaj w Gdyni na Starowiejskim widziałem jak sie stary Golfik zadymił o ja, wyglądało to przez chwilkę strasznie kupa dymu i nic więcej, i od razu o tym wątku pomyślałem haaaaa
http://www.okazje-cenowe.pl/?uid=9852
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ostatni post jest bardzo na temat.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spamer :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Napisz na info@sliz.pl Skoro niecałe 2 lata to musi być na gwarancji
Dzisiaj są warsztaty samochodowe, tylko brakuje w nich mechaników z doświadczeniem i wiedzą o mechanice samochodowej.
Natomiast najlepiej wiedzą jak wymienić żarówki , świece i jak łapę po kasę wyciągać.
Zgadza się driver! Najeździłem się po warsztatach i swoje widziałem. A za każdą nawet próbę reperowania chcieli kasę. Nie wiem, czy znali się na temacie, czy nie. Nawet nie wiadomo, czy ktoś ich szkolił. Ale zamiast od razu powiedziec - Panie, nie dam rady tego zrobić - trzymają samochód kilka dni. Co za bezsens. A ostatnio, jak jechalem z takiego warsztatu autobusem, widziałem reklamę o szkoleniach dla warsztatów. Do tego jeszcze im Unia dopłaca.
siedzicie tylko w tych kompach i piszecie bzdury... ze wszyscy mechanicy do nieuki,brudasy i pijusy! a trzebabyło iść na mechanika lub elektronika to byście zobaczyli jak to miło jest grzebać w tych waszych kosmicznych autach!!! a swoja drogą to poszukaj dobrego elektronika a nie mechanika! stawiam na czujnik położenia wału...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nikt nie mówi , że wszyscy . Jeszcze ze starej generacji uchowało się trochę doświadczonych i uczciwych mechaników . Natomiast opinię o dzisiejszych warsztatach samochodowych wyrabiają sobie właśnie sami mechanicy "naprawianiem" z różnym skutkiem nasze samochody !
Zaś forum motoryzacyjne jest od tego ,aby dzielić się swoimi spostrzeżeniami podczas wizyt w warsztatach i opisywać warsztaty złe i dobre.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
stara generacja to rzemieślniczy naprawiacze nus żuków fiacików itp prostych wozidełek.
Obecne aby wymienić żarówki trzeba mieć instrukcje serwisową a jak ktoś chce naprawiać elektrykę potrzebuje oprogramowania do każdego modelu i tu sie kończa mozliwosci starej szkoły.
Natomiast nowa generacja to często wymieniacze nie mający pojecia do czego słuzy dany podzespół i ślepo wymieniający wszystkie części co generuje wyskie koszty naprawy.

Złotym srodkiem jest zakup auta nowego dobrze dobranego do potrzeb użytkownika i jego portfela o czym niestety dotkliwie przekonują się właściciele prawie nówka limuzyn kupionych okazyjnie i inych wozidełek które niby wszystko mają i są dobre ale nie dla użytkownika.

Nie będę sie wyśmiewał z kia czy innych egzotycznych marek bo są dla wybranych użytkwników odpowiednie niestety koszty napraw i utrzymania już mniej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i ja tez miałem tego na myśli mam znajomego co ma swój mały warsztacik czyściutko, kafelki (białe i czyste!) skończył szkołę zainwestował w siebie, dostał kasę na rozruch i na szkolenia wszystko unia płaci i można!! szkoda że w stolicy :( a u nas?.
Są firmy i biura co prowadzą różne szkolenia trzeba tylko sie ogarnąć bo świat idzie na przód, a kto sie nie rozwija i nie uczy ten na własne życzenie zabiera sobie szanse, i tyle
Moris ja mam sangyonga kayrona i eeee,też jest cięzko z serwisowaniem:)
A gdzie Ty serwisujesz rextona?
"ADX" , ostatnio jak grzyby po deszczu wyrosły firmy zajmujące się szkoleniem wszechstronnym . Szkoleniem w ogólnym pojęciu.
A to dlatego , że "UE" chętna i szczodra w tej materii. Wszystko finansuje. A więc kasa "leci z nieba".
Tylko problem nie na szkoleniu głównie polega , a w uczciwości i rzetelności przyszłych przedsiębiorców wykonujących jakiekolwiek usługi dla ludności . A tego na szkoleniach już nie uczą.
Ponadto , aby kogoś dobrze wyszkolić , najpierw należy konkretną wiedzę dogłębnie samemu posiadać. A tego u nas niestety brakuje , bo i skąd ?
Efekty tegoż mamy na co dzień.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
czujnik wałka rozrządu miałem taki sam problem tylko w innym aucie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Matemblewie jest warsztat, w którym bez żadnych opłat sprawdzą co dolega autku, powiedzą, jakie będą koszty naprawy, a klient się decyduje, albo nie. Tak zrobiłam i jestem zadowolona, a fachowcy naprawili mi samochód o kilka setek taniej niż ASO.
Może czas kupic samochód na odchody? :D
http://www.motokobiety.pl/Zobacz,samochod,napedzanyodchodami,593.html
najpierwsze w takich przypadkach to odłącz akumulator i zostaw go do jutra .Jak sie sam nie zresetuje to dopiero do elektryka na komputer
Polecam pana Marka i Zbyszka z warsztatu ZBIMAR z Oksywia. Mili uśmiechnięci, uczciwi. Służą pomocą i radą a do tego nie zdzierają :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
poczytać o wadach tego samochodu na forach dotyczącej tej marki

Trochę z innej beczki: obserwując, jak przebiegają dyskusje na takich forach, zaczynam wątpić, czy można uzyskać na nich jakiekolwiek wartościowe informacje. Na szczęście to forum jeszcze trzyma poziom.
Zgadza się ! Ale jak wnikliwie przeanalizujesz posty to znajdziesz parę ciekawych wpisów.
Co zaś do warsztatów to muszę stwierdzić ,że są też i uczciwi mechanicy, ale są to mechanicy tzw. indywidualni.
Naprawy wykonują w swoich garażach. Jest taki np:w Janowie na Metalowców oraz w innych miejscach Janowa, są to solidni ,uczciwi z doświadczeniem fachowcy i za normalne pieniądze usługi wykonują . Niestety trzeba samemu ich poszukać ponieważ nie mogę publikować bliższych informacji.
Ja mogę polecić ci warsztat we wrzeszczu na kochanowskiego 130 "GRZEŚ " nie mówię iż napewno zrobią a tym bardziej od ręki , ale warsztat godny polecenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Motoryzacja

Mój pierwszy samochód (208 odpowiedzi)

Jestem przed zakupem swojego pierwszego auta. Jaki samochód polecacie? Musi być 5-cio drzwiowy...

Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing dla firmy? (21 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad wzięciem w tym roku auta na firmę. I nie wiem jakie rozwiązanie wybrac:...

Auto detailing (23 odpowiedzi)

Auto detailing czyli usługa pielęgnacji i renowacji wnętrza oraz karoserii auta. Gdzie w...

do góry