Widok
ciekawe wyniki... spalanie niesamowite... Skąd je wziąłeś? 3-4 godziny i blisko 5 tys kalorii?
Zacytuję fragment pewnej książki... aby nie było, że wytykam na podstawie mojego widzimisię...
"w ciągu jazdy trwającej od 4 do 6 godzin kolarze zwykle spalają 2500 do 5000 kalorii. Dobrze wytrenowany kolarz, jakim jest Lance, jest w stanie zmagazynować 1600 do 2000 kalorii... " ciach.
zakładając, że jesteś dobrym kolarzem, jeżeli zużywasz w (przeciętnie) 3,5 godziny niecałe 5 tysięcy to musisz je też uzupełniać (nie podejrzewam, że możesz zmagazynować tyle co pan L.). Jak uzupełniasz 2-3 tys kalorii w 3,5 godziny podczas jazdy, hę?
Zacytuję fragment pewnej książki... aby nie było, że wytykam na podstawie mojego widzimisię...
"w ciągu jazdy trwającej od 4 do 6 godzin kolarze zwykle spalają 2500 do 5000 kalorii. Dobrze wytrenowany kolarz, jakim jest Lance, jest w stanie zmagazynować 1600 do 2000 kalorii... " ciach.
zakładając, że jesteś dobrym kolarzem, jeżeli zużywasz w (przeciętnie) 3,5 godziny niecałe 5 tysięcy to musisz je też uzupełniać (nie podejrzewam, że możesz zmagazynować tyle co pan L.). Jak uzupełniasz 2-3 tys kalorii w 3,5 godziny podczas jazdy, hę?
;)
Jak zawsze : masz rację ! Kolarstwo to cudowny sport , uprawiam je od 15 lat a zacząłem jako małolat w LZS ( potem dłuuuuuuga pauza ) , jeśli ten skrót coś Ci mówi ! Żeby nie było że jestem monotematyczny : narciarstwo zjazdowe - od kiedy sięgam pamięcią ale chyba od 43 lat i tenis od 33 lat ( ostatnio wyrażnie zaniedbany ) .
Pozdrawiam , Marek .
To wspaniałe, co piszesz! Ja zaczynałem, kiedy Królak był u szczytu kariery. Potem przyszły problemy... Procesy polityczne, lata spędzone w więzieniu... Zacząłem na nowo od 2 lat. Tyle się zmieniło. Początkowo nie poznawałem, gdzie rower ma przód, a gdzie tył... Z czasem nauczyłem się na nowo jeździć. Najpierw składak Jubilat 2, na którym ustanowiłem moje wyśrubowane rekordy. Potem damka odkupiona od listonosza. Potem krótki epizod w kadrze księży-oldboyów w Smażewie i niezapomniany miesiąc wielkiej przygody z rozwożeniem gazet i kurierką po Warszawie. Jest coraz lepiej, choć ostatnio nadwerężyłem bark i nie trenuję intensywnie. A po południu jakieś sentymentalne spotkanie z byłym zawodnikiem miejscowego klubu, którego żona jest góralem spod Nowego Sącza...
Witam
Nie chciałem na początku tego komentować ,ale tak jak napisał TJ to jest nie możliwe
Ja jadąc dość ostrym tempem na dystans 240 km spaliłem jakieś 4,5 tys. kcal.
Nie jest możliwe żeby zrekompensować takie straty energetyczne.
P.S na jakim Pulsometrze to mierzyłes ?
Może żle ustawiłes zakres intensywności wysiłku!!!Wydaje mi sie to bardzo prawdopodobne.
Taka normalna trasa Xc do 80 km przy wysokiej kadencji to przepala sie około 2,5 - 3,0 tys kcal. ale to już ostro trzeba jechac .
Nie chciałem na początku tego komentować ,ale tak jak napisał TJ to jest nie możliwe
Ja jadąc dość ostrym tempem na dystans 240 km spaliłem jakieś 4,5 tys. kcal.
Nie jest możliwe żeby zrekompensować takie straty energetyczne.
P.S na jakim Pulsometrze to mierzyłes ?
Może żle ustawiłes zakres intensywności wysiłku!!!Wydaje mi sie to bardzo prawdopodobne.
Taka normalna trasa Xc do 80 km przy wysokiej kadencji to przepala sie około 2,5 - 3,0 tys kcal. ale to już ostro trzeba jechac .
..::Speed Bike Team GT Technological ::..