Widok

kino "Włókniarz" na Stogach

Czy ktoś wie w którym dokładnie miejscu na Stogach mieściło się kino Włókniarz. Wiem, że było na ul. Nowotnej. I w jakich latach funkcjonowało? Jeśli ktoś będzie mógł udzielić jakiegoś info ws. Tego kina będę wdzięczny ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli się nie mylę, to okolice pustego stawu, a dokładnie teren aktualnego parkingu strzeżonego na zapleczu Pasanilu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do którego roku ono funkcjonowało?
może jakieś bliższe informacje?
ten budynek jeszcze stoi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Według moich informacji budynek spłonął. Co do okresu funkcjonowania nie jestem w stanie pomóc.
Tak zgadza się kino to było z tyłu fabryki.Spłonęło tylko nie pamiętam dokladnie kiedy.Jak poszperam w pamięci dam odpowiedz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kino było przy Pasanilu w okolicach Pustego Stawu, byłam tam na filmie "Król Maciuś Pierwszy" ale słabo pamiętam i film i samo kino. Spłonęło prawdopodobnie na początku lat siedemdziesiątych XX w. (może nawet pod koniec sześćdziesiątych?) - bo później najbliższym kinem był Piast przy Zakładach Mięsnych (teraz okolice Lodmoru)

Inne tematy z forum Stogi

REJESTRACJA NZOZ STOGI (14 odpowiedzi)

Witam! Czy tylko ja mam problemy zeby zarejestrowac sie telefonicznie do lekarza?? Numer ciagle...

Apteka Elżbietańska (3 odpowiedzi)

Wita. Czy ktoś może wie, czy po remoncie w przychodni od strony wejścia dla dzieci wróci Apteka...

do góry