Widok
klocki do tarcz
Witam.
Jakie byście polecili kolocki do tarcz. Zakupiłem sobie tarcze w listopadzie i do teraz w zasadzie kończe już drugą pare. Pierwsze to były żywiczne shimano - drugie metaliczne tej ze firmy. Myślałem iż na matalikach pojeżdze dłuzej ale dwa miesiace zimy jak widać zupełnie im wystarczyły.
Macie jakieś fajne typy zarówno jeśli chodzi o cene, siłe jak i wytrzymałość ?
Jakie byście polecili kolocki do tarcz. Zakupiłem sobie tarcze w listopadzie i do teraz w zasadzie kończe już drugą pare. Pierwsze to były żywiczne shimano - drugie metaliczne tej ze firmy. Myślałem iż na matalikach pojeżdze dłuzej ale dwa miesiace zimy jak widać zupełnie im wystarczyły.
Macie jakieś fajne typy zarówno jeśli chodzi o cene, siłe jak i wytrzymałość ?
lol, 70 zet za accenta? to dałeś ciała na zakupach! rzekomo najlepsze klocki z fabryki coolstop kosztuja około 80 zeta i przyznam że to żadna rewelacja... orginalne metale szimano są w zasadzie bardzo dobre, zwłaszcza że kosztują 5 dych za koło. Miło też było na BBB ale te wymagają wstępnego opalenia z lakieru...
można to regenerować (na blachach ze starych), na preclu coś takiego kiedyś widziałem, warto poszukać ale czy to się opłaca? Co do ceny to jak ze wszytskim co do roweru trochę mniej pzeciętnego czyli drogo (kto da sto zeta za komplet naklejek na SID'a albo 7 tysięcy za kilka aluminiowych rur pospawanych w dwa trójkąty (rama rockymountain) ?
koszt produkcji okładziny do hamulca to penie poniżej dolara :) ale ładnie zapakowane i przywiezione z chin kosztuje już dolarów 20...
koszt produkcji okładziny do hamulca to penie poniżej dolara :) ale ładnie zapakowane i przywiezione z chin kosztuje już dolarów 20...
no dokladnie, ja moge zaplacic za dobra czesc troche kasy, ale chce widziec za co place. A dwa kawalki klocka nie sa warte 70zetow :P No ale jak sie chce miec dobre hamowanie to trzeba placic :/
A do qrt: wspolczuje, ale zaloze sie ze za miesiac Twoj rower bedzie wyregulowany na 5 sposobow i stal i czekal na wyjazd ze zrobionymi przez Ciebie klockami... ;)
A do qrt: wspolczuje, ale zaloze sie ze za miesiac Twoj rower bedzie wyregulowany na 5 sposobow i stal i czekal na wyjazd ze zrobionymi przez Ciebie klockami... ;)