Widok

kłopot z prezentem na 18 chrześniaka

za dwa tygodnie jedziemy z mężem na 18 jego chrzesniaka. Zastanawiamy się ile pieniędzy dać w kopercie? Doszlismy do wniosku, że nie będziemy kupować prezentu lub fundować wycieczek czy skoków ze spadochronem, bo zwyczajnie młody z cała pewnością wie na co sobie przeznaczyć pieniądze. Nie mamy większego kontaktu z rodziną chrześniaka, to są krewni męża ale trochę z racji odległości i trybu pracy nie utrzymujemy z nimi jakiś bliższych kontaktów. Ale prezent wypada dać. Mąż czuje się w obowiązku. Zastanawiamy się więc jaka powinna być to kwota? Mąż uważa że w granicach 1000-1500zł, ja uważam że ten tysiąc to dużo ale mąż zasanawia się czy nad tą górną granicą. Szczerze mówiąc nie wiem, nie chcę wyjść na sknerę ale tez trochę zdrowego rozsądku byłoby wskazane. Proszę więc o wskazówki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że kwota 1000 zł to rozsądna i elegancka suma, zwłaszcza jeśli nie macie bliskiego kontaktu z chrześniakiem. Możecie również rozważyć dodanie symbolicznego prezentu, co sprawi, że gest będzie bardziej osobisty. Więcej pomysłów na pewno znajdziecie na https://sekretylifestylu.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Prezenty

co dla chłopca 11 lat na prezent? (7 odpowiedzi)

co mogę kupić dla chłopca 11 lat kupić na urodziny? proszę o pomoc, może macie jakieś pomysły?...

Gadżety reklamowe dla klientów (76 odpowiedzi)

Chcemy w firmie kupić coś z okazji świąt dla klientów.Doradzicie co to może być?

co na prezent na imieniny dla faceta? (40 odpowiedzi)

Poradźcie co można kupić na imieniny dla faceta 40-letniego? Nie mogą to być takie śmieszne...

do góry