Widok

kłopoty z tylna przezutka

Czesc mam pytanko.Jestem dopiero poczatkujacym bikerem,wlasnie nabylem nowy rowerek(Kelly`s salamander) i mam problem z tylna przezutka,a własciwie z jej ciagła regulacja(mniej wiecej po kazdym wyjezdzie trzeba ja regulowac),zauwazyłem tez ze w czasie obrotu tylnego koła kaseta wykonuje cos w rodzaju ósemek(patrzac z boku jej obroty nie nie sa w jednej lini,a przypominaja raczej X).nie wiem czy taki stan kasety jest normalny i czy moze on powodowac moje problemy z przezutka??dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wydaje mi się że jest to wina albo piasty albo coś jest nie tak z kasetą. Najbardziej stawiałbym na piaste, ale na odległość trudno jest jednoznacznie powiedzieć. Natomiast przerzutke bym raczej wykluczył, bo z tego co mi wiadomo to masz tam Shimano Deore, sam jeżdże na takiej i moge z czystym sumieniem powiedzieć, że jest ona pancerna, tzn. trudno w niej coś zepsuć. Luzów raczej też nie masz, bo piszesz że rowerek nowy. Obstawiałbym piaste, może ośka w piaście, albo kaseta źle nałożona.
A swoją drogą, jak rower nowy to co się martwisz, oddaj do serwisu na gwarancje i niech oni się martwią, najwyżej ci wszystko wymienią :-)

pozdrawiam
pozdrawiam
Żywy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (22 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

do góry