Widok

komunikacja miejska,podmiejska

Czy z Banina dostane się do Gdyni autobusem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro wynajmujecie to może jednak pogadaj z mężem i przemyślcie decyzję, czy to na pewno to. Mnie się podoba, mieszkam od miesiąca i własna chata z własnym ogródkiem mi bardzo odpowiada (ale ja nie z 3miasta, no i mam prawko, choć wcale mi się nie chce specjalnie ruszać na wycieczki:P) ale nie każdemu musi :)

My dopiero od 3 miesięcy mieszkamy . Na całe szczęście wynajmujemy tu tylko .Umowę mamy na 2 lata .W tym czasie mamy rozejrzeć się za działką na własny dom. W ogródku mają piaskownice , kosz do gry w koszykówkę, bramkę do piłki noznej , własne warzywa i rośliny, ale to nie dla nich . Tęsknią za naszymi rowerowymi wyprawami. No nic .Koniec narzekania, trzeba wziąć się w garść i zrobic prawko .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już wszędzie byliśmy, wszystkie place zabaw w okolicy odwiedzone( wszystkie 3,), rolki przy lotnisku, "wyprawy do sklepów",ale tego jest zdecydowanie za mało.Zimą ciemno i naprawdę nie ma gdzie pójść.W mieście zawsze gdzieś się na moment wyskoczyło i wszędzie chodniki i lampy uliczne.
Wiem, że marudzę ale strasznie to odczuwam.Póki co nie potrafię się przestawić. Mieszkam tu co prawda pól roku i pewnie się jeszcze nie przyzwyczaiłam ale nie wiem czy to nie była zła decyzja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zamiast tęsknić za tym, co było w mieście, pokaż im zalety mieszkania na wsi :) Niech sobie zrobią swój własny ogródek, posieją jakieś roślinki i o nie dbają. Poszukaj atlasu nieba i pokaż im Księżyc, planety, gwiazdozbiory (pięknie widać, w mieście to może połowę da się wypatrzeć albo i tego nie), własną piaskownicę im zbudujcie, jakiś placyk zabaw w ogródku. Na spacer też można się wybrać, jakieś lasy są chyba w okolicy (sama jeszcze się nie szwendałam). W okolicy jest też jakiś niedawno otwarty klub malucha.

Mam dokładnie tak samo, tęsknię za spacerami.Co z tego,ze dom duży jak nie ma gdzie póść. Złota klatka....

lipowa :) za każdym razem jesteśmy tam , ciągle mówią, że tęsknią za Gdańskiem, nie za naszym mieszkaniem, tylko za naszymi wyprawami i za sklepami , za światełkami :) Pewnie gdyby tutaj od małego się wychowali nie byłoby takiego problemu

A to ładna gromadka :) jak spacerujecie do Biedronki, to zaraz niedaleko jest plac zabaw (za tym rozkopanym kawałkiem Borowieckiej). A w której części Banina mieszkasz?

bez prawka się nie obejdzie. Dzieci 6lat ,5 i 2. Trochę strach z trójka na rowerach. Brak scieżek:/
Myslalam, że wypuszcze ich na ogródek i będą bawić się, ale zaraz mu w okno stukaja i krzyczą, żeby ich wypuścić z zagródki. Przyzwyczajeni do długich, codziennyvh spacerów :nad morze , na starówkę, na placyki itp, itd
A tutaj największą atrakcją jest wyprawa do biedronki

To pora prawko zrobić :) w jakim wieku masz dzieci? Zawsze można na rowery jak już są na tyle duże.
ja tez:/ żałuję strasznie, ale nawet nic mężowi nie mówię,bo to był mój pomysł :/ niestety nie mam prarka, wiec jak męża nie ma w domu to nie nam jak się ruszyć z dziećmi, a im tu się nudzi i chcą do Gdańska albo do Gdyni, a ja głupia myślałam, że tu będzie mi łatwiej
Dojazdy to jest tutaj tragedia a pkm 5 km dalej. Gdzie ja się przeprowadzilam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzymam Cię za słowo;)

Asiu, zawiozę Cię
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Armii Krajowej 01, przy CH Batory. Jeśli pojedziesz "Z"

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie na jakim przystanku wysiąść, żeby być jak najbliżej bulwaru nadmorskiego?

Tak jak "X" napisał, a do Mieszewa jedzie 126 ;) Tylko nie wszystkie kursy, część kończy bieg na pętli w Baninie, a część jedzie dalej do Żukowa.

PKM jedzie do Gdyni. Jeden z Gdańsk-Rebiechowo drugi z Rebiechowo, ale musisz sprawdzić na stornach SKM , które dokłądnie i o której.

Z Miszewa z kolei jedzie "Z" do Gdyni tylko musiałabyś dojechac do Miszewa (przystanek jest przy światłach ) i na stornach ZTM Gdynia co i jak.

Jak bardzo chcesz autobusem to możesz 126, wysiąść w Gdańsku na Agrarnej i tam w 4A. Tylko sprawdź rozkład, bo 4A ma kilka kursów dziennie.
do góry