Widok

koszty ogrzewania Gdańsk Chełm

Chełm Dom i mieszkanie Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jakiś czas temu otrzymałam rozliczenie ogrzewania za sezon 2012/2013 i tu moje wielkie zdziwienie gdzyż do dopłaty mam prawie 1000 PLN a nie grzałam jakoś bardzo dużo-średnie temperatury w mieszkaniu 19-20 st C. Dodam, że kaloryfery były zakręcone przy wietrzeniu, na noc , w ciągu dnia gdy nikogo nie było w domu - może "chodziły" 3 godziny dziennie i też nie codziennie.
Napisałam reklamację ale na chwilę obecną moja sprawa gdzieś utknęła. Pytanie do was - czy ktoś wygrał z BRUNATĄ? i udzieli kilku wskazówek ?
W tym roku boję się odkręcić kalofyfer a mamy małe dziecko ...i nie chcę marznąć we własnym domy tym bardziej, że zaliczkowo płacimy za ogrzewanie cały okrągły rok....
Bedę wdzieczna.
Mój mail rubia22@poczta.fm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Koniu, dzieki ale zanim wybralem mieszkanie dlugo szukalem. Slonce mam od samego rana do ok 17. Wiec mozna przyjac, ze caly dzien pod warunkiem, ze swieci. Okna maja ok 230 cm wysokosci wiec szyby przepuszczaja cieplo do srodka. To, ze akurat mam to rogowe mieszkanie to byla przemyslana decyzja i szybki zakup na etapie dziury. Problem jest jedynie latem kiedy przy non stop zaslonietych roletach mam w srodku 28-32 stopnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W tym roku miałam dopłaty tylko 60 zł więc normalnie cud. Z tym, że u nas nabijał jeden termostat, co prawda SM wmawia mi, że był ok, ale po wymianie raptem kaloryfer przestał grzać jak szalony.
Monter mi mówił, że potrafią się tak zepsuć, że nabijają tysiące jednostek.
czyli czeba być czujnym ...ja w tym roku mam zwrot 270 a wcale nie grzałam jak szalona,mieszkanie skrajne ale na klatce schodowej było goraco...wiec pewnie tam sie nabiło
Najbardziej zabawnym jest dla mnie to, że montaż tych podzielników radiowych miał być podyktowany ich bezobsługowością, a u mnie co roku wizyta, jak nie baterie, to się psują. Ja głupia myślałam, że w końcu nie będą biegać.

Teraz mam nowe wodomierze i już zauważyłam, że mam niższe ciśnienie w kranie po ich montażu. Ma ktoś podobne obserwacje?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy zwroty okolo 400 -500 zl. grzejemy rozsadnie,ale nie zaliczamy sie do zmarzlakow,dopiero jak jest na dworzu blisko zera odpalamy ale tylko w lazience .wietrzymy duzo cala zime.ale..mamy male mieszkanie i po drugie obok sasiadow.na klatce grzeja juz od 1 ego ale to paranoja bo jest cieplo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy chęć zabudowania lub wymiany zabudowy balkonu należy wczesniej zgłosić w SM Chełm? Czy można to robić bez żadnej biurokracji?

Ja nic nie zgłaszałam.

Karol, pytanie zadadnicze. Do kogo należy balkon? Ja mam mieszkanie spółdzielcze własnościowe i balkon należy do...spółdzielni. A w statucie jest napisane, że takie zabudowy czy remonty typu wyłożenie płytkami posadzki nalezy zglosic do SM.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Weź ty przestań i co jeszcze latać do nich i zgłaszać że balkon chcę zabudować może jeszcze zapłacić za złożenie podania .Napiszę jedno sr*ć na to.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1