Widok
Sluchajcie. wpadl mi glowy przed chwila pomysl( moze i troche smieszny i trudny do zrealizowania) A mzoe juz takie cos jest... Czy hipermarkety nie moglyby( chociaz na wiosne i lato) wydzielic specjalnych stref do parkowania rowerow i "umiescic" przy niej jednego ochroniarza, ktory caly czas by pilnowal tego?? co o tym sadzicie??
A może własnie lepiej zamiast chodzic na pieszo do tego reala wogóle go olac i nie robic tam zakupów, niech się naucza najpierw zapewniać bezpieczeństwo swoim klientom. A co do ochroniarza to powiem że to tez tylko człowiek i też się boi jak każdy inny, jak postawisz jakis drogi rower to uwież mi że nikt nie będzie patrzał czy tam ktoś stoi czy nie.
Temat dość stary ale sezon się zbliża i chyba warto przypomnieć.
Ja również w dokładnie taki sam sposób i w zbliżonym czasie straciłem rower pod Realem a na policji dowiedziałem się że kradną tam srednio jeden rower dziennie. Z innych źródeł wiem że równie łatwo można się tam pozbyć samochodu.
Co prawda od tego czasu nie robię tam zakupów, ale ciągle zastanawiam się czy przyczepić tam roweru na wabia.
Ja również w dokładnie taki sam sposób i w zbliżonym czasie straciłem rower pod Realem a na policji dowiedziałem się że kradną tam srednio jeden rower dziennie. Z innych źródeł wiem że równie łatwo można się tam pozbyć samochodu.
Co prawda od tego czasu nie robię tam zakupów, ale ciągle zastanawiam się czy przyczepić tam roweru na wabia.
Mam lepszy sposob na zlodzieja!W swoim rowerze poziomym zamontowalem alarm(130db).Taki alarm skutecznie odstrasza nieproszonych gosci(ale mam ubaw jak ktos dotknie rower!!!!!!!!!).
Zawal murowany,a przy okazij jest ogluszony.
Mam blokade przedniego suportu(mechaniczna).
Niedlugo otwieram firme(bede takie alarmy produkowac!!!
Bede tez produkowac w GDYNI
Zawal murowany,a przy okazij jest ogluszony.
Mam blokade przedniego suportu(mechaniczna).
Niedlugo otwieram firme(bede takie alarmy produkowac!!!
Bede tez produkowac w GDYNI
wojtek-orbiter napisał(a):
> Mam lepszy sposob na zlodzieja!W swoim rowerze poziomym
> zamontowalem alarm(130db).Taki alarm skutecznie odstrasza
> nieproszonych gosci(ale mam ubaw jak ktos dotknie
> rower!!!!!!!!!).
> Zawal murowany,a przy okazij jest ogluszony.
> Mam blokade przedniego suportu(mechaniczna).
> Niedlugo otwieram firme(bede takie alarmy produkowac!!!
> Bede tez produkowac w GDYNI
Moja poczta
Mozna skladac pod tym adresem zamowienia na rowery poziome"ORBITER"
> Mam lepszy sposob na zlodzieja!W swoim rowerze poziomym
> zamontowalem alarm(130db).Taki alarm skutecznie odstrasza
> nieproszonych gosci(ale mam ubaw jak ktos dotknie
> rower!!!!!!!!!).
> Zawal murowany,a przy okazij jest ogluszony.
> Mam blokade przedniego suportu(mechaniczna).
> Niedlugo otwieram firme(bede takie alarmy produkowac!!!
> Bede tez produkowac w GDYNI
Moja poczta
Mozna skladac pod tym adresem zamowienia na rowery poziome"ORBITER"
1.Pionowe!Tzn.takie,na ktorych się siedzi pionowo.Czyli normalne,zwyczajne,klasyczne.2.Co do kradzieży:kradną wszędzie.Media Market,Biedronka,mi ukradli 2 przed pocztą na Pomorskiej,a znajomemu przed barem mlecznym Kmar,200 m dalej.No i dają w mordę i wyrywają sprzęt na ścieżce nadmorskiej.Tak,właśnie tam,gdzie co chwilę widać gliny albo straż wiejską.Najsmutniejszy przypadek o ktorym słyszałem,to zastraszenie dwojki dzieciakow i zabranie im rowerkow komunijnych m. Jelitkowem a Brzeżnem.Ja na zakupy jeżdżę złomem.