Widok

które buty wybrać

do wyboru Sidi Eagle lub Specialized Comp MTB... Sidi są jak dla mnie najwygodniejszymi butami które do tej pory mierzyłem "na sucho", natomiast Spece już nieco mniej wygodne - sprawiające wrażenie dużo sztywniejszych kuszą technologią BG (marketing działa ;) Nie mam pojęcia na które się zdecydować więc proszę o podpowiedzi, sugestie i opinie użytkowników.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie no, aut kopać nie będę ;) a jak się sprawdza patent BG? jest to odczuwalne czy jak wspomniałem wcześniej to tylko zabieg marketingowy?
jeżdżę w Specach... są mega sztywne jednak przy dłuższej jeździe (pow. 80 km w siodle) nie odczuwa się tego jako dyskomfort... za to but jest stabilny i mocny, można nim spokojnie potraktować np. zajeżdżający drogę samochód ;)
raczej rekreacja, nie wykluczam jednak startów w maratonach oraz rajdach na orientację - co lubię najbardziej. Ogólnie wolę długie wielogodzinne trasy od krótkich szybkich wyścigów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a do czego potrzebujesz te buty? Do ścigania czy raczej rekreacji ?
stopa, nie noga*
3 rok jeżdżę w specach pro, i są wygodne, tzn. noga nie drętwieje itp. nawet przy 100+km górskich eskapadach. Mankament jest taki że są bardzo, bardzo sztywne przez co zupełnie nie nadają się do chodzenia, dlatego od czasu kiedy je posiadam oduczyłem się podprowadzania roweru pod górkę. Kolce się szybko wycierają.
do góry