Widok

kupno amora

Witam!
Mam do Was prośbe. Planuje zmiane amortyzatora, przeznaczenie XC. Rozwazam modele Judy i Pilot oraz bombera MX Comp. Chodzi mi glownie o to, aby amor byl dosc miekki (57kg), wiem ze dobrym rozwiazaniem bylaby regulacja twardosc powietrzem. Moze macie jakies sugestie jaki zakup bylby najlepszym rozwiazaniem (rowniez cena/jakosc) albo jakis inny dobry widelec do zaproponowania w podobnej cenie.
Z gory dzieki i pozdrawiam
Aga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czesc żYwY!
Moj bomber to MX Comp Air 105 mm z 2003 roku. Wtedy byly produkowane zarowno w wersji 85mm i 105mm, chociaz na poczatku dostepne byly tylko te ze skokiem 85mm. Co do wagi, to szczerze mowiac nie mam pojecia ile moj bomberek wazy, ale jak doczytam napisze ci. Poza tym absolutnie nie jest za twardy, troszke tylko musialam sie pobawic zeby go odpowiednio pod siebie ustawic, chociaz faktycznie napompowany jest slabo. Pompujac go skorzystalam z tabelki, ktora zamieszczona byla w instrukcji - waga jezdzca/cisnienie powietrza. A zupelnie bez powietrza to na nim jezdzic sie nie da, bo nie ma sprezyny:)
Pozdrawiam i Wesołych Świąt:)
Ja już także dokonałem zakupu amorka. Tak się złożyło, że miałem okazję kupić Suntoura AXON E-LO za prawie pół ceny i z ponad półroczną gwarancją. Mimo dużej rozbierzności opini o Suntourze, zaryzykowałem. I opłaciło się. Za 270zł kupiłem amorka z systemem powietrze/olej z blokadą skoku, 30mm goleniami i o wadze 1650g(bez przycięcia rury, a teraz po przycięciu jest pewnie jeszcze mniej). Na początku zmartwiłem się troche twardością, ale odpowiednia regulacja ciśnieniem powietrza i teraz chodzi miodzi:) Jest abrdzo sztywny bocznie, nei posiada praktycznie żadnych luzów, a tłumienie jest bardzo płynne. Jedyny problem jaki z nim miałem to kłopot z założeniem czujnika od licznika na goleń dolną. Było to spowodowane dużą średnicą tychże goleni. Ale i z tym sobie poradziłem.
Tą opinię mogłem napisać już troche wcześniej, ale chciałem się jeszcze co nieco wstrzymać, aby pojeździć i mieć dokładniejszy pogląd.
Podsumowując, po przejściu z RST CAPY TL na Suntour AXONA E-LO, stwierdziłem że jest to taka różnica jak między maluchem a np. BMW, tzn. poza tym że oba są samochodami, nic więcej ich nei łączy:-)

Pozdrawiam:)
pozdrawiam
Żywy
do góry