Widok

kupno amora

Witam!
Mam do Was prośbe. Planuje zmiane amortyzatora, przeznaczenie XC. Rozwazam modele Judy i Pilot oraz bombera MX Comp. Chodzi mi glownie o to, aby amor byl dosc miekki (57kg), wiem ze dobrym rozwiazaniem bylaby regulacja twardosc powietrzem. Moze macie jakies sugestie jaki zakup bylby najlepszym rozwiazaniem (rowniez cena/jakosc) albo jakis inny dobry widelec do zaproponowania w podobnej cenie.
Z gory dzieki i pozdrawiam
Aga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj!

Ja również zamierzam pod koniec miesiąca zmienić amorka. Także jeżdże głównie XC. Nawet waże prawie tyle co TY :) Moja waga to około 60kg(zimą 62kg, latem mniej). Oprócz modeli które wymieniłaś, myślałem jeszcze nad Manitou Axel'em Comp (na allegro można go dostać już za 450zł, nowego oczywiście) oraz SR Suntourem XCP-75 LO (http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=osprzet&g=amortyzatory%20i%20widelce&o=3674). Jeżeli chcesz coś miękiego to chyba najlepiej byłoby Ci kupić albo Axel'a(podobno ma mięką sprężynę) albo coś powietrznego(marzocha MX Comp AIR lub Rock Shox Pilota - innego niż C). NIe mam tych amorków ale takie o nich słyszałem opinie od znajomych. Ja akurat nie szukam czegoś specjalnie miękiego i raczej troszke tańszego, najlpeije tak do 450zł.
Mam nadzieje że chociaż co nieco pomogłem:)

Pozdrawiam
pozdrawiam
Żywy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry