Widok

lampion= pożar

W ubiegłym tygodniu byłam świadkiem kompletnej bezmyślności. Ktoś, delikatnie mówiąc, bez wyobraźni, wypuścił lampion na gorące powietrze, lampion podgrzewany płomieniem. Było to w godzinach przedpołudniowych, różowy lampion klejony żółtą, szeroką taśmą nadleciał od strony szkoły w Koleczkowie. Gdyby nie fakt, że akurat w tym czasie byłam w pobliżu i natychmiast zainterweniowałam (sucha trawa natychmiast zaczęła się tlić), mógłby wybuchnąć pożar w lasku bardzo blisko zabudowań. Lampiony "należy traktować jako otwarte źródła ognia, które w zależności od warunków atmosferycznych mogą przemieszczać się na wysokość kilkuset metrów oraz na odległość kilku kilometrów" - przestrzega w swoim oficjalnym stanowisku komenda główna Państwowej Straży Pożarnej. Człowieku, kimkolwiek jesteś najpierw pomyśl, zanim coś zrobisz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
To ,że puścił lampion przed południem już świadczy o jego bezmyślności.
Po co za dnia puszczać lampiony ?Są to to lampiony szczęścia ,a efekt był by odwrotny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Koleczkowo

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (115 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Nielegalne przetwórstwo odpadow (3 odpowiedzi)

Jak to możliwe że na przeciwko orlenu przy samej obwodnicy prowadzone jest przetwórstwo odpadów...

AloeDent Chwaszczyno (6 odpowiedzi)

Chciałabym ostrzec przed AloeDent w Chwaszczynie Jestem po wczorajszej przymusowej ekstrakcji...

do góry