Widok
olej Motorex 7.5W
Uświadczył ktoś może gdzieś w 3mieście olej do sztućców pt. Motorex Racing Fork Oil o konsystencji 7,5W? Przepłukałbym Bomberka na wiosnę, ale w pobliskich motocyklowych tylko same Motule i Castrole, do tego 7.5W praktycznie nieosiągalne.
Za jakiś namiar będę wdzięczny, im bliżej Śledziogrodu tym lepiej.
Za jakiś namiar będę wdzięczny, im bliżej Śledziogrodu tym lepiej.
oleju 7,5 z nalepką producenta oleju nie uświadczysz bo po prostu nikt takiej gęstości nie oferuje :) w sklepach z rowerami takie coś jest dostępne ale firmowane przez producenta amortyzacji i w cenie 100% wyższej niż produkty z branży motoryzacyjnej lub firmy związane z rowerami jak finiszlajn itp. liter oleju rok szoka lub marcoka to stówka z kieszeni, a co śmieszniejsze oleje te są produkowane przez tych samych producentów co robią oleje dla branży moto. Kup sobie olej syntetyczny 5 i 10, zmieszaj 1/1 i masz swoje 7,5 do bombera - tak to się robi. Polecam castrola, lepiej chodzi w bombie niż motul i niż 'firmowy' od gregorio, lałem do bomby tez olej rokszoka. Z 4 powyższych castrol jakoś najbardziej mi przypasował.
rB napisał(a):
> oleju 7,5 z nalepką producenta oleju nie uświadczysz bo po
> prostu nikt takiej gęstości nie oferuje :)
no jak nie oferuje jak oferuje:
http://www.motorex.com/index.cfm/fuseaction/show/path/1-418-443-774-804
i na alledrogo takie literkowe są niby oferowane - choć to produkt na tyle pospolity, że liczę na to, że może gdzieś na miejscu by się dostało
> Kup sobie olej
> syntetyczny 5 i 10, zmieszaj 1/1 i masz swoje 7,5 do bombera -
> tak to się robi.
huehue, to to mogę zrobić od ręki, bo mam jeszcze gdzieś w kartonie Castroleum 5W i Motula 10W pozostałe z pojenia rokszoka, ale jakoś z mieszaniem nie chce mi się eksperymentować...
> oleju 7,5 z nalepką producenta oleju nie uświadczysz bo po
> prostu nikt takiej gęstości nie oferuje :)
no jak nie oferuje jak oferuje:
http://www.motorex.com/index.cfm/fuseaction/show/path/1-418-443-774-804
i na alledrogo takie literkowe są niby oferowane - choć to produkt na tyle pospolity, że liczę na to, że może gdzieś na miejscu by się dostało
> Kup sobie olej
> syntetyczny 5 i 10, zmieszaj 1/1 i masz swoje 7,5 do bombera -
> tak to się robi.
huehue, to to mogę zrobić od ręki, bo mam jeszcze gdzieś w kartonie Castroleum 5W i Motula 10W pozostałe z pojenia rokszoka, ale jakoś z mieszaniem nie chce mi się eksperymentować...
jak sie boisz eksperymentować to nie mieszaj różnych marek i tylko syntetyk/syntetyk, to nawet ma zalety bo na zime można sobie rzadszy zrobić co by widły nie muliły, z tym że jak nalejesz do bomby 5w to niektóre wynalazki mogą się buntować. np ETA kiepsko trzyma na takim rzadkim...
z tym 7,5 to racja, znalazłem w garażu litrową butle :P
z tym 7,5 to racja, znalazłem w garażu litrową butle :P