Widok

olej mineralny (nierowerowy)

gdzie można kupić olej mineralny do hampli hyd.??? (za 50 ml szimanowskiego trzeba koło 50 zeta zapłacić, a to przegięcie pały.... magurablood pewnie podobnie kposztuje)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
poszukaj w google czegos o płynie do przekładni automatycznych Citroena. Lałem kiedys do Magur za namową znajomych i to było TO. ;> 35 czy 40 zł, pol litra czy litr.
dzięki, szukałem trocheolejów mineralnych i właśnie najwięcej było do automatów ale tego jest tyle rodzajów że mi kopara opadła (samego texaco do skrzyni biegów jest ze 20...)
Zajzyj do sklepow motocyklowych, np. na Slowackiego albo Kolobrzeskiej.
Jakie plyny zalecaja ? DOT4, DOT5 ? Cos dopasujesz a wybor bedzie wiekszy,
po prostu zblizone zastosowanie.

Pozdroweruje
BTW- jaki model hamulca ?

-- Mongoose NX 8.5 --
pytalem o oleje mineralne do układów hydraulicznych a nie płyn hamulcowy... z dotem nie ma problemu, na każdej stacji jest do kupienia... a mi potrzebny OLEJ MINERLNY do hampli XT (magury też na oleju działają), żaden DOT sie do układów na mineralny olej nienadaje, DOT jest żrący i może nieprzystosowany układ rozwalić...

a moje pytanie wzieło się z tego, że olej shimano jest strasznie drogi (50 ml kosztuje 48 zeta, a taki zwykły DOT 8-9 zybla za sporą flaszke, nawet te rowerowe np. hayes nie są tak drogie jak olej mineralny...)
Pozostaje zatem olej Magury, ktory jest sporo tanszy od Shimano, a sadze ze jakosciowo moze nawet lepszy (jesli w ogole mozna porownywac cos takiego jak jakosc oleju mineralnego ;) )
oj chyba mozna, czytalem sobie o roznych olejach to kazdy inny i kazdy lepszy :) jeden ma jakies tam "paprochy" antykorozyjne a inny taki dobry ze i do picia sie nadaje ;)bikero napisał(a):
a ja do mojej grimecki system8 lalem ojej do zawieszen hydrauliczbych citroena (LHM). cena ok 30 zl/litr
i dziala? znajomy nalal do sys8 (docelowo ma byc DOT) oleju min. i mu uszczelki spuchly :)

Inne tematy z forum Rowery

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

do góry