Widok

lekarz uprawniony do badań kierowców

Dzień dobry.

Szukam lekarza w trójmieście który ma uprawnienia do badań kierowców. I nie jest uprzedzony do cukrzyków.
Jestem na pompie insulinowej (wyrównana cukrzyca).

Lekarz w Gdyni stwierdził, że wypisze mi pozwolenie ale tylko na rok.
Bo jeszcze 40 lat temu cukrzyk nie mógł w ogóle prowadzić samochodu.

Z informacji jakie znalazłam w internecie lekarz może wystawić zaświadczenie na max 5 lat w przypadku cukrzyka który bierze insulinę.

Czy ktoś poleci lekarza który takie zaświadczenie wypisze na 3-5?
Z góry dziękuję za pomoc. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
-ciezko bedzie...
"Cukrzyca

Osoby, które chorują na cukrzycę mogą ubiegać się o wydanie prawa jazdy, jednak muszą spełnić szereg warunków:

osoba taka musi przeprowadzać regularne kontrolne badania lekarskie, właściwych dla każdego przypadku (okres między badaniami nie dłuższy niż 5 lat);
musi wykazać pełną świadomość ryzyka hipoglikemii, w szczególności zagrożenia utratą przytomności;
sprawowania odpowiedniej kontroli nad przebiegiem choroby (regularne monitorowanie stężenia glukozy we krwi );
przedstawienia opinii specjalisty diabetologa (w przypadku insulinoterapii)."
Wszystko spełniam.
I lekarz chciał mi wystawić na rok.
A to znowu dużo latania i załatwiania.
Lekarz, urząd.. Zaświadczenia. Badania. Zdjęcia. Miesiąc oczekiwania.. I jakieś 250-300zl na rok? To żart.

Inne tematy z forum Inne

Jaka karma dla psa i kota? (8 odpowiedzi)

Witam, jestem lokalnym dystrybutorem szwedzkiej karmy Husse dla psów i kotów na terenie miast:...

Społeczność polska w czystej CS 1.6 (4 odpowiedzi)

Witam wszystkich w ten piękny wieczór! W końcu jutro jest piątek i po pracy będę mógł normalnie...

do góry