Widok
lokaty
zostałem oszukany na wyjątkową atrakcyjną wysoką lokatę 10%, gwarancje fundusz bankowego, okazało się całkowity ich brak 0 zysków , straty kapitału wpłaconego powyżej 40% po pół roku ,nie licząc innych, zero kontaktu, zasad współżycia społecznego, stosowanie nieuczciwych praktyk konsumenckich, w otoczce miłej atmosfery.
Moja ocena
Idea Bank
kategoria: Banki
obsługa: 3
oferta: 1
prowizje i opłaty: 1
dostępność: 1
ocena ogólna: 2
1.6
* maksymalna ocena 6
W oddziale Gdynia sam dyrektor oddziału w sierpniu 2013 oszukał mnie informując, że zawieram lokatę terminową na 3 lata. Po zawarciu rzekomej umowy okazało się, ze są to fundusze inwestycyjne w Open life. Na telefony nie odpowiada. Jeżeli bank ma na stanowisku samego dyrektora osobę który oszukuje klientów to tylko uciekać z lokatami z tego banku. Bank oszustów i naciągaczy.
Ostrzegam innych klientów, lokujcie pieniądze ale nie w tym banku.
Oszukany klient
Ostrzegam innych klientów, lokujcie pieniądze ale nie w tym banku.
Oszukany klient
Dobrze jest przed założeniem lokaty sprawdzać aktualne rankingi, ja zawsze tak robię i nie miałam jeszcze żadnych problemów jeśli chodzi o lokaty. Polecam tą stronkę http://oszczednoscionline.pl, tam są zawsze aktualne informacje
Fundusze inwestycyjne to zysk dla banku a nie dla klienta. Nie znam osoby, której fundusz inwestycyjny dałby jakikolwiek zysk, natomia straty i to duże tak. Nie dajcie sie nabierać na jakieś większe (przeważnie 2-3 m-czne) procenty lokat ,powiązanych z funduszem.
Na końcu, będziesz sie cieszył ,jak dostaniesz tyle ile wpłaciłeś, przeważnie będziesz miał miał sporo mniej.
A spróbuj ją zerwać? W tedy straty sa ogromne.
Na końcu, będziesz sie cieszył ,jak dostaniesz tyle ile wpłaciłeś, przeważnie będziesz miał miał sporo mniej.
A spróbuj ją zerwać? W tedy straty sa ogromne.
Bardzo podobna sytuacja jest w przypadku polisolokat: http://www.kinvictus.pl/polisolokaty/ . Klienci też są kuszeni wysokimi zyskami, w praktyce okazuje się jednak, że nie dość, że tracą, to muszą ponosić wysokie opłaty związane z prowadzeniem konta.