Widok

mela - opinia

Mam dziecko w II klasie. Jestem przerażona tym co dzieje się w szkole. Nauczyciele z matematyki i polskiego, poprzez nienormalne śrubowanie poziomu i zaniżanie ocen, za wszelką cenę starają się nie dopuścić do matury osób "przeciętnych", które nie gwarantują wysokiego wyniku - co mogłoby obniżyć miejsce szkoły w rankingu. Hołubi się wybitnych, olimpijczyków, ich sukcesami dyrekcja chętnie się chwali - chociaż to żadna zasługa szkoły. Pozostali uczniowie, żeby utrzymać się szkole, masowo korzystają z korepetycji, czego dyrekcja nie chce widzieć. Takie szczegóły jak stan psychiczny uczniów ( szczególnie po 2 latach pandemii), utrata poczucia własnej wartości wskutek nieustannego udowadniania im przez nauczycieli że są beznadziejni- nikogo nie interesują. Z panią dyrektor nie można się normalnie porozumieć.
Moja ocena
poziom nauczania: 2

wyposażenie: 3

zajęcia dodatkowe: 2

bezpieczeństwo: 4

ocena ogólna: 2

2.6

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja w tej szkole miałem podobne doświadczenia, przez chroniczny stres nie dało się uczyć w czym nie pomagała niewykfalifikowana i niechętna do współpracy kadra nauczycielska (z mojego doświadczenia)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podpisuję się pod wypowiedzią Meli. Ogromnie żałuję, że moje dziecko trafiło do tej szkoły. Marnują dzieci. Dyrekcja powinna być wzięta pod lupę kuratorium (tylko czy to by coś dało?). Pedagoga w niej nie widzę. Zwykła karierowiczka z lat 90. Przykro, że tak piszę, ale niestety tak to wygląda. Czasy się zmieniają podejście do osiągnięcia wyniku również. Cyfry w tabelkach w rankingu to nie wszystko. Pod pojęciem "dobrej szkoły" upatrywałam zupełnie coś innego. Smutne to. Dzieci do tego muszą brać na barki zmiany systemowe a szkoła w tym nie pomaga. Na zasadzie radź sobie sam. Ktoś może powiedzieć "To zmień szkołę" - jasne, ale czy o to chodzi?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytając ranking szkół chciałam poznać to liceum myśląc o Synu. Na pewno tu nie pójdzie, mimo że jest ponadprzeciętnie inteligentny i ma wybitne osiągnięcia z matematyki. Wybieram zdrowe dziecko, wiem że choćby miał 2 czy 3 na świadectwie to w życiu i tak sobie poradzi.
Rodzice kuratorium samo nic nie zrobi, składajcie skargi. Szkoda dzieci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum XX LO

Rodzic - opinia (4 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...

do góry