Widok
Rumia i Reda to fajne miejsca ale rozbudowują się w zastraszającym tempie, za 5 lat nikt tam nie wiedzie ani nie wyjedzie bo mieszkań przybywa, mieszkańców z samochodami również, szkoda że w takim tempie nie budują też drug. Co do Gdyni to zapomnij bo w szanującej się dzielnicy cena za m2 to różnica od 1-2tyś za m2 w stosunku do Rumi czy Redy
Myślałaś nad Gdynią Wiczlino? Sokółka Zielenisz, Patio Róży, Wiczlino Ogrody..... fajna dzielnice dużo sklepów, przychodnie, przedszkola, szkoły w otoczeniu lasów. Do centrum Gdyni masz 10 minut autem poza godzinami szczytu. Rano w roku szkolnym do godziny 9jedziesz od 20 do 35 minut. Rumia i Reda rozwijają się bardzo szybko wszystko tam jest ale i tak ludzie stamtąd przyjeżdzają do trójmiasta za pracą, szkoła czy rozrywką. Dodatkowo jak ktoś ci już napisał to korki jakie tam są to masakra. W lato czasem stoisz po kilka godzin bo droga nieprzejezdna ze względu na turystów. Ja mieszkam na Patio i powiem ci, że super lokalizacja. No ale musicie sami pojeździć i zobaczyć czy się wam podoba
Zgadzam się z przedmówcą. Jeśli nadal szukasz i interesuje Cię mieszkanie deweloperskie to rzuć okiem na ranking inwestycji w Gdyni - https://rynekpierwotny.pl/ranking-inwestycji/gdynia/. Może Ci coś wpadnie w oko :) Pozdrawiam
nowe budynki powstają wszędzie gdzie tylko jest jeszcze kawałek miejsca ; w Rumi ( blisko Gdyni ) jest jeszcze dużo wolnej przestrzeni więc budują i będą budować , ale zagęszczenie budynków jest o wiele mniejsze niż w Gdyni - mieszkałem kiedyś w Gdyni ,teraz w Rumi i nie wrócę - w Rumi mam teraz wszytko co na co dzień potrzebuję ( sklepy , basen , kino itp ) korki są na pewno mniejsze niż w dzielnicach Gdyni
najlepiej sprawdzić samemu .... czyli zrobić wycieczkę
łatwiej też o nowe lokum bo ceny bardziej przystępne !
najlepiej sprawdzić samemu .... czyli zrobić wycieczkę
łatwiej też o nowe lokum bo ceny bardziej przystępne !
z Redą jest podobnie jak z Rumią , tylko trochę dalej ale jadąc samochodem to 5 min. tam też powstają nowe budynki i jest całkiem spory wybór ; z Rumi to Gdyni łatwiej dojechać komunikacją miejską . polecam wycieczkę po okolicy Rumi / Redy = warto też się rozeznać co do położenia przedszkoli , szkół , sklepów itp względem możliwości zamieszkania .
w Rumi nie ma raczej miejsc "gorszych" - ja mieszkam na terenie "Janowo" i sobie chwalę ( ocena subiektywna ze względu na wymagania - każdy ma swoje )
w Rumi nie ma raczej miejsc "gorszych" - ja mieszkam na terenie "Janowo" i sobie chwalę ( ocena subiektywna ze względu na wymagania - każdy ma swoje )