Widok
mowa ciała
obrazek:
pies, wydaje mi się, ze leciwy, poraniony, przysiadający z bólem i z ostrożnością macha szczęśliwy połamanym ogonem na widok człowieka spodziewając się kawałka kanapki.
Po jakim zachowaniu człowieka możemy poznać, oprócz słów podziękowania, że jest on naprawdę wdzięczny za okazaną pomoc?
pies, wydaje mi się, ze leciwy, poraniony, przysiadający z bólem i z ostrożnością macha szczęśliwy połamanym ogonem na widok człowieka spodziewając się kawałka kanapki.
Po jakim zachowaniu człowieka możemy poznać, oprócz słów podziękowania, że jest on naprawdę wdzięczny za okazaną pomoc?
z uwagą i przyjemnością przeczytam Wasze opinie na ten temat
może to śmieszne ale wątek ten powstał po przeczytaniu wypowiedzi Jaśki o 20 milionach. W kolekturach zazwyczaj ludzie bywają uśmiechnięci, weseli. Proszę, dziękuję, powodzenia .... Spokojnie stoją w kolejce. Nie ma przepychania. Kobieta w ciąży na pewno może podejść do okienka bez kolejki i jej szemrania.
Drugie to myśl czy aby wraz z wyższym poziomem mowy, artykułowania swoich myśli, nie gubimy właśnie mowy ciała.
Drugie to myśl czy aby wraz z wyższym poziomem mowy, artykułowania swoich myśli, nie gubimy właśnie mowy ciała.
z uwagą i przyjemnością przeczytam Wasze opinie na ten temat
bukowina napisał(a):
> obrazek:
> pies, wydaje mi się, ze leciwy, poraniony, przysiadający z
> bólem i z ostrożnością macha szczęśliwy połamanym ogonem na
> widok człowieka spodziewając się kawałka kanapki.
>
> Po jakim zachowaniu człowieka możemy poznać, oprócz słów
> podziękowania, że jest on naprawdę wdzięczny za okazaną pomoc?
>
Człowiek pojedynczo w stanie opisanego psa nie jest wstanie podziekować, gdyż rozumie, że tak skrzywdzili go ludzie celowo.
Pies napewno myśli, że to przypadek i nadal wierzy człowiekowi.
Gdy wiekszość ludzi znajdzie się w sytuacji psa to sobie bardzo szczerze pomagają. Ludzie z dalszego otoczenia już mniej chętnie a właściwie wyjątki.
Jak uda ci się przeżyć zagrożenie to niekturzy potrafią ozłocić swego wybawcę a inni wręcz zmieszać z błotem.
Wiem co to wojna i wiem co to ludzie polskiego pochodzenia.
Ani pewna, ani tedyk nie muszą w tym temacie ze mną dyskutować, bo mają tylko wyobrażenie nie zawsze zrobione na prawdziwych przykładach i wcale im nie dziwię się.
I jak poprzednik napisał, nie musicie się ze mną zgadzać, bo to moje doświadczenie życiowe, a nie wyobraznia o nim czy jakieś chcenie, aby tak było.
> obrazek:
> pies, wydaje mi się, ze leciwy, poraniony, przysiadający z
> bólem i z ostrożnością macha szczęśliwy połamanym ogonem na
> widok człowieka spodziewając się kawałka kanapki.
>
> Po jakim zachowaniu człowieka możemy poznać, oprócz słów
> podziękowania, że jest on naprawdę wdzięczny za okazaną pomoc?
>
Człowiek pojedynczo w stanie opisanego psa nie jest wstanie podziekować, gdyż rozumie, że tak skrzywdzili go ludzie celowo.
Pies napewno myśli, że to przypadek i nadal wierzy człowiekowi.
Gdy wiekszość ludzi znajdzie się w sytuacji psa to sobie bardzo szczerze pomagają. Ludzie z dalszego otoczenia już mniej chętnie a właściwie wyjątki.
Jak uda ci się przeżyć zagrożenie to niekturzy potrafią ozłocić swego wybawcę a inni wręcz zmieszać z błotem.
Wiem co to wojna i wiem co to ludzie polskiego pochodzenia.
Ani pewna, ani tedyk nie muszą w tym temacie ze mną dyskutować, bo mają tylko wyobrażenie nie zawsze zrobione na prawdziwych przykładach i wcale im nie dziwię się.
I jak poprzednik napisał, nie musicie się ze mną zgadzać, bo to moje doświadczenie życiowe, a nie wyobraznia o nim czy jakieś chcenie, aby tak było.
Takie jest moje zdanie
Ryszard Zieliński
Ryszard Zieliński
A tak przy okazji to chyba tylko w Polsce respektuje sie pierszenstwo kobiety w ciazy.
Jeszsze jedna pozostalosc starego systemu.
Wiadomo,kolebka kolejek,emerytow,rencistow,inwalidow wojennych i kobiet w ciazy.
A ze teraz z kolejek pozostaly tylko te do kolektur.............
No i po zasilek.
Powyzej to tylko moje zdanie.
Nie wszyscy musza sie z tym zgadzac.
Jeszsze jedna pozostalosc starego systemu.
Wiadomo,kolebka kolejek,emerytow,rencistow,inwalidow wojennych i kobiet w ciazy.
A ze teraz z kolejek pozostaly tylko te do kolektur.............
No i po zasilek.
Powyzej to tylko moje zdanie.
Nie wszyscy musza sie z tym zgadzac.
Manor napisał(a):
> A tak przy okazji to chyba tylko w Polsce respektuje sie
> pierszenstwo kobiety w ciazy.
> Jeszsze jedna pozostalosc starego systemu.
> Wiadomo,kolebka kolejek,emerytow,rencistow,inwalidow wojennych
> i kobiet w ciazy.
> A ze teraz z kolejek pozostaly tylko te do
> kolektur.............
> No i po zasilek.
>
>
no nie wiem, chyba tylko wyłącznie w środkach komunikacji miejskiej kobiecie w ciąży ustępuje się miejsca, jeśli stojąca w kolejce kobieta sama nie upomni się o "palmę pierwszeństwa", nikt jej tego nie zaproponuje
to samo dotyczy emerytów, rencistów, etc
> A tak przy okazji to chyba tylko w Polsce respektuje sie
> pierszenstwo kobiety w ciazy.
> Jeszsze jedna pozostalosc starego systemu.
> Wiadomo,kolebka kolejek,emerytow,rencistow,inwalidow wojennych
> i kobiet w ciazy.
> A ze teraz z kolejek pozostaly tylko te do
> kolektur.............
> No i po zasilek.
>
>
no nie wiem, chyba tylko wyłącznie w środkach komunikacji miejskiej kobiecie w ciąży ustępuje się miejsca, jeśli stojąca w kolejce kobieta sama nie upomni się o "palmę pierwszeństwa", nikt jej tego nie zaproponuje
to samo dotyczy emerytów, rencistów, etc
pewna dziewczyna napisał(a):
> Nie wierzę w mowę ciała. Dobry aktor wszystko potrafi zagrać.
> ;)
zacytuje to pewna (ale inna pewna:) ) osobe:
nie wierze w ufo, nie wierze tez w helikopter
jak mozna wierzyc w cos co mozna zobaczyc?
mozna tego nie rozumiec, ale nie jest to kwestia wiary
pozdrawiam
jurek
> Nie wierzę w mowę ciała. Dobry aktor wszystko potrafi zagrać.
> ;)
zacytuje to pewna (ale inna pewna:) ) osobe:
nie wierze w ufo, nie wierze tez w helikopter
jak mozna wierzyc w cos co mozna zobaczyc?
mozna tego nie rozumiec, ale nie jest to kwestia wiary
pozdrawiam
jurek
niestety masz rację, ucząć się od dzieciństwa oszukiwać wszystkich i wszystko dokoła, zatracamy umiejętność okazywania swoich prawdziwych uczuć, stanów emocjonalnych, potrzeb... przez to, że wszystkie naturalne odruchy od dawna u nas już nie występują tak trudno się ludziom porozumieć...
...Remember the jester that showed you tears...