Widok

nagonka na kościół?

Ostatnio dużo mówi się o aferach w kościele czy nie macie wrażenia że to nagonka?
Mieszkam na Witominie całe życie i nie pamiętam żeby w naszym kościele na Hodowlanej była jakaś afera o takich jak mówią cały czas w mediach(pedofilia,romanse księży)
Co uważacie na ten temat?
Chyba że akurat u nas mamy szczęście i nie ma takich problemów?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
hmmm to podobnie jak np nagonka na uczniów gimnazjum...gimnazja teraz kojarzą się ze słynną akcją "kosz na głowie". to, że tak się stało w Toruniu nie znaczy, że tak się dzieje w całej Polsce.

Problem z księżmi polega na tym , że są to kapłani...poświęcają się służbie Boga i muszą wytrwać w pewnych postanowieniach i ślubach, które złożyli. Ksiądz nie może być wybiórczy jeżeli chodzi o te dogmaty. Jeżeli się czuje, że ciężko jest zrezygnować z pewnych rzeczy takich jak seks czy różne dewiacje to po prostu się nie idzie na księdza. Ja również znam wielu wspaniałych księży i choć nie jestem osobą wierzącą to zawsze lubię z nimi rozmawiać.

Generalnie jestem jak najbardziej za tym, by zdjąć z księży celibat. Każdy człowiek ma potrzeby, według piramidy potrzeb Maslowa seks jest właśnie jedną z tych najbardziej podstawowych...

a o pedofilii się nawet nie będę wypowiadać bo czy to ksiądz czy zwykły obywatel- taki akt to zwykłe zwyrodnialstwo, dla mnie to jak choroba psychiczna...i takich ludzi powinno się kierować do więzienia albo na leczenie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ciekawe co na to Anita :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nic na to nie powiem, tematy afer w kościele mnie absolutnie nie interesują. Co do naszej parafii martwią mnie inne rzeczy które opisałam we wcześniejszym wątku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Wiedźma Anita powraca!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie chcę być niemiły, ale Twoja okolica to nie pępek świata. To, że u was w parafii nic takiego nie miało miejsca, to tylko pogratulować. Niestety, są księża i Księża. Pisanie o nagonce na Kościół, to jak dawanie takim wyrzutkom cichego pozwolenia na wszystko. Ksiądz, jako osoba reprezentująca Kościół i Boga powinna być krystalicznie czysta, że bywają czarne owce w tym towarzystwie świadczy źle o całej instytucji Kościoła. Dobrze, że takie osoby są pientnowane przez media, czas skończyć przymykać oczy na grzechy Kościoła i zamiataniem takich spraw pod dywan. Pomyśl, czy Twoja spowiedź u grzeszącego (grzech ciężki) Księdza jest cokolwiek warta ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czy nie zgadzanie się z opinią znaczy że jednak są w parafii podobne problemy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Powtarzam po raz kolejny. Główne zmartwienia naszej wspólnoty parafialnej to m.in. brak perspektyw na rozbudowę i upiększenie świątyni z racji wiecznych protestów pewnej pani, oraz niezbyt uprzejmy i aspołecznie nastawiony ks. proboszcz. Niechętnie rozmawia z ludźmi, np. przez telefon niekiedy wręcz rzucając słuchawką, wielu tematów jak np. współpraca z Radą Dzielnicy Witomino Leśniczówka po prostu unika. Być może za wyjątkiem emerytów i rencistów których traktuje priorytetowo. Gdzie te czasy gdy ks. Andrzej Leszczyński świetnie umiał ożywić i rozruszać tą parafię, aż chciało się przychodzić do kościoła, a teraz? Stagnacja i beznadzieja, tyle w tym temacie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Anita, obiad ci się w kuchni przypala !!!.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ja słyszałem że był czy jest nadal w naszej parafii ksiądz kobieciarz ale czy to prawda?i o kogo chodzi to nie wiem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A nie przeszkadza Wam, że okupant watykański Was okrada?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie na pewno nie okrada bo nie płace ch....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
płacisz i nawet o tym nie wiesz, niestety.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

do parafianina

ja też mieszkam całe życie na Witominie i pamiętam, że już jako dziecko widziałam jak ksiądz kanonik odwiedzał pewną panią na Widnej. Jak nie widziałeś tego i nie pamiętasz to się ciesz. A pierwszy proboszcz z Maks.-a to za co został przeniesiony?
Ksiądz jest facetem i tyle w tym temacie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja pamiętam jak rok temu pewien ksiądz chodził ciągle do Witawy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może Anita tam mieszka ???, i do niej śmigał na kawencje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
ciekawe jaki ksiądz tak śmiga do witawy i do kogo?
Może śmiga do PEPCO po śpioszki ???
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
albo do kobitki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ciekawe z jakiej parafii ten ksiądz z krzyża czy maksymiliana ?
do góry