Widok
aaagd - chyba nigdy nie widziales/widzialas aktu notarialnego z zabezpieczeniem interesu miasta.
1. sprzedaz mozesz zrobic z długiem po wykupie z wpisem do kw--> na zakup nowej nieruchomosci masz ROK!
2. kupic mozna wszystko - tylko jak chcesz isc w ciagu szczurów albo jak ŁYSEK z pokładu..... to droga wolna -tylko dzieki takim osobom niektorzy jezdza mercedesem z 2014 roku a inni ich podziwiaja CALE ZYCIE.
1. sprzedaz mozesz zrobic z długiem po wykupie z wpisem do kw--> na zakup nowej nieruchomosci masz ROK!
2. kupic mozna wszystko - tylko jak chcesz isc w ciagu szczurów albo jak ŁYSEK z pokładu..... to droga wolna -tylko dzieki takim osobom niektorzy jezdza mercedesem z 2014 roku a inni ich podziwiaja CALE ZYCIE.
Ja chcę kupić mieszkanie za gotówkę w Gdyni za normalną cenę ale 3 lata mi się nie udaje . Bo jak są normalne lub tańsze to wykupują bogaci dla swego biznesu ,odświeży czy wyremontuje i sprzeda za cenę x 2. Kiedy to się w naszym kraju skończy to złodziejstwo.Metro House też mi nie pomogło mam o nich też swe zdanie , ciągle się zmieniaja tam ludzie by nie było jakichś matactw , są największym biurem ale czy najlepszym ?
Posrednik za darmo rad Ci chyba nie udzieli?
Bedac za granica trudno sprzedawac mieszkanie, chocny dlatego ze kilku potencjalnym kupujacym bedzie trzeba je pokazac...
Sprzedaz mieszkania, to kilka etapow
1. Przygotowanie samego mieszkania do sprzedazy
2. Przygotowanie oferty i okreslenie sposobow reklamowania
3. Rozreklamowanie nieruchomosci
4. Prezentacja nieruchomosci potencjalnym klientom
5. Negocjacje
6. Finalizacja transakcji - wtedy najwazniejsze staja sie kwestie prawne - przygotowanie dobrej umowy lub umow
Podazajac za tymi punktami zaplanuj swoje dzialania
Ad 1
Czy mieszkanie ma uregulowany stan prawny, czy cos jest do uregulowania? Jak mieszkanie powinno wygladav, zeby zachecic kupca?
Ad 2
Elementami oferty jest opis i cena, musisz przygotowac opis zawierajacy wszystkie.istotne informacje, dodatkowo moze zawierac.omowienie atutow. Cena musi byc trafna - zbyt wysoka wszystko zniweczy.
Ad.3
Przemysl gdzie i jak dlugo bedziesz szukala klienta: portale internetowe, prasa, baner, znajomi, itd.
Ad 4
Kto bedzie pokazywal mieszkanie? Czy bedzie znal odpowiedzi na wszystkue pytania, ktore uslyszy? Czy ma jakis plan prezentacji, w tym przecwiczona gadke.
Ad 5
Negocjacje najczesciej dotycza ceny, sposobu zaplaty, terminu wydania, wyposazenia... tez trzeba byc do nich przygotowanym, nie zaszkodzi znajomos tecnik negocjacj
Ad 6
Tu przydalaby sie wiedza prawna lub pomoc prawnika
Zycze powodzenia przy sprzedazy
Bedac za granica trudno sprzedawac mieszkanie, chocny dlatego ze kilku potencjalnym kupujacym bedzie trzeba je pokazac...
Sprzedaz mieszkania, to kilka etapow
1. Przygotowanie samego mieszkania do sprzedazy
2. Przygotowanie oferty i okreslenie sposobow reklamowania
3. Rozreklamowanie nieruchomosci
4. Prezentacja nieruchomosci potencjalnym klientom
5. Negocjacje
6. Finalizacja transakcji - wtedy najwazniejsze staja sie kwestie prawne - przygotowanie dobrej umowy lub umow
Podazajac za tymi punktami zaplanuj swoje dzialania
Ad 1
Czy mieszkanie ma uregulowany stan prawny, czy cos jest do uregulowania? Jak mieszkanie powinno wygladav, zeby zachecic kupca?
Ad 2
Elementami oferty jest opis i cena, musisz przygotowac opis zawierajacy wszystkie.istotne informacje, dodatkowo moze zawierac.omowienie atutow. Cena musi byc trafna - zbyt wysoka wszystko zniweczy.
Ad.3
Przemysl gdzie i jak dlugo bedziesz szukala klienta: portale internetowe, prasa, baner, znajomi, itd.
Ad 4
Kto bedzie pokazywal mieszkanie? Czy bedzie znal odpowiedzi na wszystkue pytania, ktore uslyszy? Czy ma jakis plan prezentacji, w tym przecwiczona gadke.
Ad 5
Negocjacje najczesciej dotycza ceny, sposobu zaplaty, terminu wydania, wyposazenia... tez trzeba byc do nich przygotowanym, nie zaszkodzi znajomos tecnik negocjacj
Ad 6
Tu przydalaby sie wiedza prawna lub pomoc prawnika
Zycze powodzenia przy sprzedazy
Sporządzić dobry opis, zdjęcia i wrzucić ogłoszenie na jak największą ilość portali (bo wtedy więcej osób je zauważy i może ktoś zechce je nabyć) Ostatnio pojawiły się fajne portale, które dodają ogłoszenie do wielu stron ogłoszeniowych jednocześnie np. http://www.prywatnaoferta.pl
lubie dzwonić do metrohouse i zadawać im podchwytliwe pytania ! ubaw po pachy !! hahahahaahah znalazłam ogłoszenie , że sprzeda mieszkanie komunalne więc dzwonie i się pytam jakim cudem a ta pani nawet nie wiedziała .... beka !!!! Idiotka nawet nie wiedziała , że jak biedaczek wykupi mieszkanie i je sprzeda to musi oddać bonifikate .... odradzam robienie czegokolwiek z nimi ,,,bo puszczą was z torbami ...
przestań kłamać !!! Metrohouse to banda idiotów ..wogule nie znają się na sprzedaży ,agenci to dzieciaki z ulicy ...brak kompetencji . sprzedawałam już kilka mieszkań i oni tylko obiecują ! nigdy nic mi nie sprzedali!! home broker to również masakra . Ja osobiście polecam Imperial Nieruchomości i Makara z Gdyni