Widok

najlepsze teksty na harpaganie

Dwóch chłopaczków siedzących na przystanku: "Oni mają te jak do nart, dzidy takie, nie?"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak przejeżdzalizmy koło sklepu to miejscowy jak nas zobaczyl powiedział do drugiego:: "O zobacz hipisi jada !!!"

stasko
moim zdanie hitem była pani z walizką samsonita pytająca bikerów koło pk 19 o to jak daleko jest do Stilo. Jechałem śladem tego samsonita ze 2 km po piachu i zachodziłem w głowę o co chodzi. Potem się okazało że to paniusia ciągneła walizkę po wydmach ...
H28, Kościerzyna. Kontuzja zmusza mnie do zejścia z trasy już po 4PK. Bóg jeden wie w jaki sposób udało mi się wówczas o 4 nad ranem złapać stopa. Jedziemy, pół kilometra dalej kolejny piechur łapie okazję. Kierowca do mnie: "Dużo was jeszcze, w tym lesie?"
H28 (mój pierwszy), startuję na TR, przyjechaliśmy wcześniej i poszliśmy sobie na rynek popatrzeć jak wygląda start TP.
Pod sporzywczakiem stoi sobie grupka miejscowej młodzieży. Zauważają wychodzących zza rogu 2 biegaczy (leginsy, czołówki itp, ogólnie na tle otaczającej rzeczywistości wygląd dosyć kosmiczny). Młodzież wymienia szybko parę uwag i już mają wystartować do 2 dziwaków gdy... zza rogu wychodzi całe stado takich samych. Opadły im szczęki i jeden rzucił do drugiego tekst:
- A to k.., co? Zjazd ćpunów i poetów?

H33, kończę pieszą część TM, mam plecak-nerkę z siedzącym w nim dużym bidonem. W jednej z mijanych mijscowości rolnik zagadnął:
- Robicie tu jakieś opryski?
Bartek2 napisał(a):

> tekst:
> - A to k.., co? Zjazd ćpunów i poetów..
...świetne... 5 zez plusem....
H-34. Orientujemy drogę we wsi przed podejściem do 7 . Jeden z tubylców na odchodnym mówi " zamiast nocą po lesie się włoczyć , powinniście panienkę w białej poscieli ...........Ehh, obiecałem ,że pomyslę o tej białej pościeli , bo co miałem mówić :).
Tuż przed H31, gdy jeszcze nie miałem pojęcia co to jest Harpagan kolega przysyła mi SMS : "...w lesie są jakieś palanty z Warszawy i robią jakieś doświadczenia..." :D ... ten sam człowiek wziął póżniej dwa razy udział w H ;)
żeby nie było - należę do orgów. środek nocy z piątku na sobotę, praca wre słyszę tekst: "wiecie co, ale my to mamy coś na bani ze przez cztery dni nie śpimy, ale ci tam w lesie to mają jeszcze bardziej"

jak dobrze że znam harpa od innej strony XD
H35 TR.
1. poszukiwanie PK15: Na pytanie gdzie tu jest rezerwat miejscowi drwale rozkłądają ramiona, ale mówią że kilku "takich" (cokolwiek by to miało znaczyć) już widzieli i
"jeden poszedł tamuj, drugi tam ooo tam, trzeci zawrócił a kilku innych się tu kręciło, Paaanie...."
2. Z naprzeciwka nadjeżdża ciągnik. Na przyczepie 3 znudzonych autohtonów. Gdy nas spostrzegli jeden z nich (pet w kąciku ust, czerwona twarz) wyraźnie ożywiony wychyla się przez burtę i gestem naśladując pedałowanie krzyczy
- Dawaj k..a, za...aj!!!
Od razu raźniej prawda