Widok

fundacja fly

Zauważyłam ogłoszenia dotyczące pracy w tej fundacji na tym portalu - zdecydowanie odradzam! PIP powinna zająć się sytuacją w firmie! Co roku zmieniają się pracownicy, bo prezes i prezeska muszą mieć nowe dofinansowanie na przystosowanie miejsca pracy dla niepełnosprawnych, a nie przeznaczają ANI ZŁOTÓWKI na miejsce pracy, tylko biorą wszystko do swojej kieszeni. Płacą najniższą pensję albo poniżej minimalnej na pracowników, a na każdego otrzymują krocie z PFRONU!!!!! Do stałych klientów - zauważcie, że pod koniec roku zwolniono pracowników, niektórzy odeszli sami, bo nie wytrzymywali oszustw i zachowania szefostwa i teraz są nowi pracownicy, a niektórzy nadal poszukiwani. I dochodzi do tego ratowanie się reportażem w Panoramie Gdańskiej. Dno, dno i jeszcze raz dno! Omijać tą firmę szerokim łukiem!
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak masz pracę, to nie zmieniaj. Nie na tą, bo zostaniesz na lodzie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodam jeszcze ze 100 procentach powyzsze opisy pokrywaja sie z rzeczywistoscia w tej dojnej skarbonce
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak to praca w 7 godzinnym stresie przy ciaglych wyzwiskach dyrektorki Jej hobby to mobbing i szczucie pracownikow na siebie. Po roku zostaniesz zwolniona dla dotaji na nowego pracownika a dalej to kreatywna ksiegowosc Dyrektor usmiecha sie tylko do klientow bo placa a do pracownikow ..... pensje to zawsze minimalna krajowa W sklepie kaza oklamywac klientow podczas aukcji Byli byli racownicy wiedza dokladnie o co chodzi System oszukiwania wymyslila dyrektor za pozwoleniem jej partnera czyli prezesa tej dojnej skarbonki
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

ustalanie grafików, przygotowanie list obecności, wydawanie laptopów wykładowcom, ksero, robienie kawy, przyjmowanie wpłat za zajęcia, przyjmowanie wpłat na wycieczki i sprzedaż biletów do kina,teatru itp, udzielanie informacji o zajęciach, takie tam związane z zajęciami. Czasami wszystko robi się za raz. Spróbuj a zobaczysz. Także powodzenia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj, zdarza się, w formie zastępstwa :) I to nie żart :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Życzę powodzenia w takim razie

po to jest forum a nie podawanie swoich namiarów, dziekuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja daj namiar na siebie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Daj namiar do siebie tylko wiarygodny to na pewno ktoś Ci napisze. Nawet na forum człowiek nie czuje się pewnie...

czy obsługa sklepu tez nalezy do obowiązków pracownika biurowego?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak długo pracowales i dlaczego juz jestes bylym pracownikiem ??
ja aktualnie pracuje, nie wiem czy pisac sie na zmiane pracy, czy nie pogorsze swojej sytuacji

dzieki za odpowiedz, wycieczki i wyjscia do kina ??? to ma byc prac biurowa ?? a mozesz rozwinac obsługe zajeć?? czyli co?? pomaganie w czym seniorom?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli nic się nie zmieniło to pełen zakres - od obsługi zajęć, po przyjmowanie wpłat na zajęcia, wycieczki i wyjścia do kina, telefony, wydruki, uśmiech i cierpliwość. Jak lubisz ludzi to praca jest fajna tylko nie wiem, czy zarobki są nadal tak nieadekwatne do wymagań czy coś się jednak zmieniło.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ide na rozmowę jako pracownik biurowy, czy ktoś może
Mi odpowiedzieć jakie są obowiązki w fundacji

Znów szukają pracowników do sklepu... Może ktoś się przekonał, jak jest naprawdę i odszedł...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

ów piszemy przez Ó. Bo owy... porządki trzeba robić od siebie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pensje na czas to jakaś łaska, czy obowiązek pracodawcy, którego nie przestrzeganie grozi grzywną?
Przyjmując do pracy też chwalą się, że 'płace na czas', a to żaden benefit, tylko konieczność!!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sama prawda. Obowiązków tyle, że nie wiadomo w co ręce włożyć. Trudno się wyrobić z tyloma zadaniami. Trzeba robić wszystko, to często zabiera się pracę do domu. I wszystko trzeba akceptować u dyrekcji. Dzisiaj jest dobrze, jutro już źle, więc poprawiasz raz, poprawiasz drugi raz... I to wszystko w fatalnej atmosferze. Ciągła presja, dokładanie obowiązków. I nigdy żadnej pochwały. Spodziewasz się miłego słowa, a słyszysz tylko nieuzasadnioną krytykę i pretensje. Długo nie da się wytrzymać przy takim natłoku obowiązków, złym traktowaniu i tych pensjach. Byli pracownicy wiedzą o czym mówię.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może burdel w papierach powstał, bo dwie osoby wykonywały obowiązki trzech i zwyczajnie nie dawały rady? Może problem jest taki, że nie ma w fundacji żadnych standardów, a dotychczasowi pracownicy nie mieli nawet zakresu obowiązków? I robili jednocześnie wszystko (4 strony obowiązków, jak na koniec udało sie to jakos podsumować)? Może dlatego, ze każdy dokument trzeba było sobie stworzyc od podstaw samemu, uzyskac akceptacje na każdą kropkę a potem i tak oberwac, bo po tygodniu było juz źle? W biurze ciągle brakowało ludzi do pracy a obowiązków przybywało z każdym dniem. Cieszysz się, że pracujesz 7 godzin dziennie. A zauważyłaś, ile godzin dziennie pracuje koleżanka z recepcji? I jak często zabiera robotę do domu? Bo sie nie wyrabia. Jak pracowałam zdalnie i koordynowalam organizację ważnej imprezy to było ok. I burdelu nie było. A szkolenie BHP macie wszyscy? Jak tak, to dobrze, bo ja nie miałam. I nie tylko ja. Takich smaczków jest naprawdę długą lista. Dobra atmosfera długo nie potrwa. Niestety.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mie do końca, bo zmienia się ona co kwartał a do tego do każdego dofinansowania należy dodać 600 zł co miesiąc za niepełnosprawność specjalną. W zeszłym roku przynajmniej czwórka pracowników objęta była dodatkowym dofinansowaniem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry