Widok

niekorzystne zmiany podatkowe

Nie jest dla nikogo tajemnicą, że w następnym roku wchodzą niekorzystne zmiany podatkowe dla przedsiębiorców, dlatego zastanawiam się, co w tym momencie robicie, w jaki sposób optymalizujecie i czy wierzycie jeszcze w poprawę sytuacji, czy naprawdę trzeba uciekać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam kilka sklepów internetowych i przyznam, że zastanawiam się nad przeniesieniem części interesów za granicę. Nie chodzi tylko o same podatki, ale o kulturę współpracy z urzędami. Czytam regularnie https://www.facebook.com/MalyZusiPodatki/ i masz wiele przykładów na patologie wynikające z Nowego Ładu. Według mnie to ostatni rok, żeby się przenieść bez problemów formalnych. Później może być tak, że opodatkują bardzo mocno tych, którzy chcą się wynieść z Polski.

Przy dzisiejszej stopie inflacji i tym, co dzieje się z podatkami oszczędzanie i nierobienie nic z pieniądzem to słaby żart. Polecam spróbować zainwestować w różny sposób. To chyba jedyna dobra opcja, kiedy w kraju dzieje się tak, jak się dzieje. Są różnego rodzaju bezpieczne aplikacje bukmacherskie, których można wygodnie używać na telefonie. Tutaj jest fajne zestawienie - https://www.oszustwo.info/bukmacherzy/aplikacje/. Oczywiście nikogo do niczego nie namawiam - pieniądze są prywatną sprawą każdego z nas. Jednak warto o tym pomyśleć, patrząc na to, jak ceny idą w górę.

Inne tematy z forum Inne

Czy nie macie problemów z zagadaniem do kobiety? (5 odpowiedzi)

Cześć. Czy nie macie może problemów z zagadaniem do płci przeciwnej ? Sam od jakiegoś czasu...

Graj i zarabiaj w najlepszych kasynach w Polsce (3 odpowiedzi)

Istnieje tak wiele różnych portali gier w sieci te dni, to może być trudne dla graczy, aby wybrać...

Jakie spawarki używacie? Co wybrać do poprawienia blach w samochodzie? (13 odpowiedzi)

Do wymiany mam 1 błotnik po stluczce i 2-3 poprawki na pasie przednim i tylnym. Ogólnie chciałbym...

do góry