Widok

nnt. RSM Gdynia - jest tu ktoś?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jest tu jakaś mieszkanka tej spółdzielni? Mam pytanko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my Unruga :) Jak tu się przenieść do prywatnego zarządcy? Ludzie generalnie nie zdaja sobie sprawy ze tzw abeki to samo zło :) Mieszkalismy w centrum Gdyni i odeszliśmy z abeku. Koszta były znacznie mniejsze i co do 1 zł się rozliczali a tu widze samowolka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mieszkam przy plk dabka, grzeja mocno, ale jak jest cieplo na zewnatrz podczas sezonu grzewczego, to i cieplo kaloryferow jest mniejsze. ogolnie ok
Horał - jaka miła niespodzianka,jednak ktoś czuwa , doceniam Twoją ironię,
jak nie można kogoś przywołać do porządku cywilizowanymi metodami to należy sięgnąć po IRONIĘ. I tak trzymać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
władze trzeba szanować i wynagradzać Jak w KOREI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Halo! Jest tu ktoś?- Nie ma nikogo, nawet informatyk zatrudniony na etacie w Spółdzielni tu nie zagląda. Błogi sen zimowy.Brak zainteresowania swoimi
sprawami ze strony spółdzielców tłumaczy ,,olewanie" ich spraw przez członków R.N.,pobierających już w tym roku dietę w wysokości 1 680.00zł.
miesięcznie. Alleluja! Ido następnej podwyżki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety nikogo tu nie ma! Brak jakiegokolwiek zainteresowania, przez członków R.N. sprawami wspólnymi. A członkowie S.M. też nie przejawiają
dbałości o swoją ,,kasę". Wyrażam wyrazy ubolewania.
Co na to ,,tęgie głowy z R.N.",czy frukta te trafiają do waszych kieszeni?
Masz rację Amatorze. R.S.M. im. K.P.w Gdyni nie prowadzi działalności gospodarczej, więc nie wypracowuje ,, NADWYŻKI BILANSOWEJ". Używany termin ,,nadwyżka bilansowa" jest fikcją, wykorzystywaną do oszukiwania Członków Spółdzielni, aby nadać pozory legalności działań.
Nadwyżka przychodów nad kosztami jest kwotą nie należnie pobraną od członków spółdzielni w opłatach miesięcznych za różne należności związanych z użytkowaniem mieszkania.(Rodzaj czarnej Kasy.)
Już w następnym miesiącu o tą kwotę ( nadwyżkę ) powinny być obniżone opłaty ponoszone przez członków.Jest to podstawa działalności Spółdzielni Mieszkaniowej; NON-PROFIT.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co roku Spółdzielnia wykazuje nadwyżkę przychodów nad kosztami nazywając to nadwyżką bilansową. Jest to gigantyczne OSZUSTWO. Ta niby nadwyżka to ZAWYŻONE opłaty które my ponosimy.O tą niby nadwyżkę natychmiast winne być obniżone koszty, a tym samym niższe opłaty miesięczne, a tak, ta niby nadwyżka na koniec roku trafia w ręce określonych osób, w formie różnych ,,FRUKTÓW".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
SUPER WŁADZA SUPER PŁACE tylko nic dla mieszkańców Rada Nadzorcza płaci sobie z naszych czynszów po 1600 miesięcznie 11 ich jest policz sobie ile kosztują miesięcznie a ile rocznie . docieplenie to nie wszystko trzeba było najpierw zmodernizować instalacje Co
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak zimno macie cos zrypane lub nie ocieplone bloki ja mam zkręcone grzejniki na maksa bo w mieszkaniu mam 24-25 stopni i nie idzie mieszkania zchłodzic okna pootwierane na chwile pomaga
Tak sobie pomyślałam, że ta nasza spółdzielnia to musi zatrudniać same dziwne panie od sprzątania, bo moja też pozostawia wiele do życzenia.

Ostatnio zadzwoniłam w piątek o 14.00 do spółdzielni i Pani mi powiedziała, że nie może się zająć moją sprawą, bo to już prawie weekend :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
A u nas jest z grzejnikami ok. A jesli coś jest nie ok, to dzwonimy do Administracji i zaraz ktoś przychodzi i naprawia. Akurat tu nie mogę narzekać.

Narzekam na opłaty...:/ Przy 67m2 mieszkania płace teraz 830zł :/ Fakt, że w tym ogrzewanie, woda i wysoki remontowy (bo spłacamy ocieplenie) ale dla mnie kwota jest zaporowa...
wszyscy umilkli :(
A pozostając w temacie też mam zimne grzejniki,w zeszłym roku odpowietrzane były,ale to nie pomogło i znów mamy zimno....
Co do sprzątaczki to u nas też jest "dziwna taka" jakaś sfochowana wiecznie,ale mieszkam tu krótko i może tutaj tak jest....;)
benislawskiego. nie chodzi o sprzątanie,ale o jej zachowanie
moja siostra musi ciągle odpowietrzać grzejniki
image
A z jakiej ulicy jesteście,gdzie jest ta niefajna sprzataczka?I dlaczego na nia narzekacie?Nie sprząta Wam spod wycieraczek? :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
jest na nią jakiś sposób? bo jak na razie to wymieniamy uwagi ;>
Witaj koleżanko myślę, że mamy wspólną sprzątaczkę:) pozdrawiam
o matko jakaś pokrewna dusza!! ja naszej sprzątaczki też-moze to ta sama? my dopiero poznajemy uroki tej spółdzielni.Wcześniejsza była droga,ale przyjazna ludziom a nie z czasów Komuny....
Fajnie jakby pisało nas tu więcej,ale data z przed roku to pewnie nikt nie zagląda..
do góry