Widok

nordic walking

Czy ktoś w Gdańsku spaceruje z kijkami? np. w weekendY i chciałby w towarzystwie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam KLUB Bąbelki
Czy wiesz może gdzie w Gdańsku lub Sopocie mieszczą się kluby nordic walking ?
Polecam nordic walking w gdańsku www.nordic-walkiing.gda.pl
pomyłka w adresie oczywiście www.nordic-walking.gda.pl
Witam. Ostatnio dostałam kijki w prezencie lecz za bardzo nie wiem jak z nich skorzystać.. Chętnie przyłączę się do bardziej lub mniej zorganizowanej grupy. Ciekawie rysują się zajęcia proponowane przez klub-stowarzyszenie Body in Motion www.bodyinmotion.pl. Przede wszystkim są niedrogie (jednorazowo 5 zł lub roczna składka 120 zł). Jeśli macie jakieś propozycje czekam.
Plecam zajęcia prowadzone przez Optimę Sport. ( www.optimasport.info ).
Prowadzi je absolwent AWFiS oraz student fizjoterapii AM- Michał. Zajęcia nie są drogie a odbywają się głównie w weekendy, za każdym razem inna trasa.
Pozdrawiam :)
A czy jest ktoś kto (może być za opłatą) przeszkolił mnie jak prawidłowo kijkami się posługiwać? Szukam również towarzystwa do marszy - jednak grupy zorganizowane czy zajecia w klubach za 10 - 12 zł to lekka przesada.. Przecież sport to zdrowie a brakuje chetnych zeby go propagowac. Chodzenie nie wymaga zadnych nakladow finansowych. Dziwna ta ludzka mentalnosc..
Mimo wszytsko czasem w grupie lepiej a również nie wszyscy dysponuja kijami a na zajęciach zorganizowanych często je udostępniają. Pozdrawiam.
w grupie z którą chodzę zajęcia są po 8zl, a w karnetach wychodzi jeszcze taniej
Wydaje mi sie, że w grupie zorganizowanej jest lepiej, Masz trenera, który bardzo profesjonalnie kontroluje czy dobrze chodzisz, robimy dużo dodatkowych ćwiczeń na technikę, zawsze rozgrzewka przed i po ćwiczenia rozciągające. Poza tym grupa mobilizuje bardziej - no i jest bezpieczniej, zwłaszcza ze teraz zimą, to się chodzi po ciemku po lesie (mamy lampy czołówki).
Przynajmniej na początku zajęcia z trenerem sa lepsze - bez techniki to nie jest nordic-walking, tylko machanie kijami bez sensu. A jak się załapie technike, to naprawde czujesz potem wszystkie miesnie
Dzięki za info. Czy w takim razie podasz mi gdzie i kiedy odbywają się zajęcia? Czy można ewentualnie wypożyczyć sprzęt czy trzeba mieć swój?
Desperadogirl napisał(a):

> Dzięki za info. Czy w takim razie podasz mi gdzie i kiedy
> odbywają się zajęcia? Czy można ewentualnie wypożyczyć sprzęt
> czy trzeba mieć swój?

Udzielam informacji na temat nordic walking. Proszę wejsc na stronę www.nordic-walking.gda.pl. Zajęcia prowadzą instruktorzy LEKI , absolwenci AWF. Zawsze jest technika na zajęciach, stretching, oczywiście rozgrzewka. Poza tym miła atmosfera, fajni ludzie. Grupy są małe, kameralne więc nie ma obaw o masówkę. naprawdę polecam!!! Dodatkowy plus to niska cena zajęć, bo tylko 8 zł, a w karnecie jeszcze taniej. Oczywiście gwarantowany sprzęt (kije)!!!
Ja natomiast proponuję http://www.bodyinmotion.pl

FOTOGRAFIA ŚLUBNA, CHRZTU, REKLAMOWA, OKOLICZNOŚCIOWA
http://www.fotograf.sopot.pl

Inne tematy z forum Sport

Bonus powitalny jak z nim grać, aby zarobić (8 odpowiedzi)

Cześć wszystkim. Chciałbym dowiedzieć czy można zarobić, na bonusach powitalnych w kasynach...

Sposób na zakwasy? (35 odpowiedzi)

Chciałam dowiedzieć się jakie macie sposoby na zakwasy? Odkąd intensywniej ćwiczę co jakiś...

Suplementy sportowe (6 odpowiedzi)

Dzień dobry. Mój partner i ja planujemy nabrać czystej masy, a następnie zająć się rzeźbieniem...

do góry