Bardzo negatywne doświadczenie w oddziale Banku Pekao S.A. w Gdyni-Orłowie.

Udałem się do oddziału przy al. Zwycięstwa 245 lok. 4, aby złożyć wniosek o rachunek bankowy. Chodziło o zwykły rachunek osobisty albo co najmniej podstawowy rachunek płatniczy. Mimo tego odmówiono mi złożenia formalnego wniosku.

Najpierw pracownica obsługi klienta, a następnie dyrektor oddziału poinformowały mnie ustnie, że aby otworzyć konto, trzeba być obywatelem Polski albo mieszkać, pracować lub studiować w Polsce. W mojej ocenie brzmiało to jak arbitralny i prawnie wątpliwy wymóg, ponieważ mimo prośby nie wskazano żadnej podstawy prawnej, paragrafu ani procedury banku. Nie zweryfikowano dokumentów, nie przyjęto wniosku i nie wydano pisemnego potwierdzenia odmowy.

Pokazałem informacje ze strony UE dotyczące podstawowego rachunku płatniczego, ale oddział nie chciał się z nimi zapoznać ani odnieść merytorycznie.

Zachowanie dyrektor oddziału było niedopuszczalne. Krzyczała podczas rozmowy, co odebrałem jako bardzo nieprofesjonalne i poniżające.

Zamiast umożliwić mi złożenie wniosku, oddział zmarnował mój czas i odmówił udokumentowania swojego stanowiska. Złożyłem formalną reklamację do banku.