Widok

odciski

Witam!
Mam za sobą kilka innych setek niż Harpagan, ale z każdej przywożę komplet odcisków.W domu rośnie sterta butów i specjalnych skarpet a efekt ten sam.Czy komuś udało się pokonać taki problem?Może podzieli się
poradami. Z góry dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobrze jest też tak z tydzień przed imprezą zetrzeć przy pomocy pumeksu (lub nawet ściąć jakimiś szczypacami) zrogowaciały naskórek ze wszystkich miejsc- pięt, palców, podbicia itp - no i krótko obciąć i oszlifowac paznokcie coby nie kaleczyły sąsiednich palców.

Co do podwójnych skarpet - używałem tego rozwiązania jak chodziłem w cięzkich butach (to jedna z rzeczy których mnie Mama nauczyła - druga to żeby nie pić słodkich alkoholi) - moim zdaniem do adidasopodobnych się nie przydają (znaczy podwójne skarpetki)

PS Z (prawie kazdymi) pęcherzami da się chodzić :-)))

Pozdr

----
"Time is nature's way of keeping everything from happening at once"
{Woody Allen}
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Odkąd zacząłem, za radą Wesołego Jędrusia, zakładać dwie skarpetki - odparzenia (bo o nie zapewnie chodzi, popularnie i niesłusznie nazywane odciskami) nie występują w ogóle lub są minimalne i nieodczuwalne. Nie oznacza to, że nie czuję żadnych bólów w stopach. Przy tych dystansach to chyba normalne. Tak jak radził mój poprzednik - buty mam o jeden numer większe. Na drugą pętlę zmiana skarpetek.
Przychylam się też do jego stwierdzenia - złotego środka pewnie nia ma.
No, chyba, że nie startować, ale ten wariant też odpada ;-)
Czesc!
Witaj w klubie :)
No niestety odciski mogą pojawiać się pod wpływem różnych czynników. Osobiście uważam ze mam dobre buty, dobre skarpetki... ale to też po kilkudziesięciu kilosach nie pomaga i zaczyna się coś dziać na stopie. Co do jakichś sposobów, które może się sprawdzą w Twoim przypadku:
- buty o rozmiar (a nawet o dwa rozmiary większe)
- skarpetki oddychające ( niektórzy ubierają po dwie pary... i na drugą pętlę kolejne dwie naraz)
- jeżeli po pierwszej pętli pojawią się spore odciski na piętach - są w sprzedaży plastry silikonowe COMPEED na odciski. świetnie przylegają do rany, łagodzą ból, amortyzują przestrzeń między piętą a butem. W moim przypadku nie zawsze było z tymi plastrami ok, czasami chodząc z nimi, przecierały się razem ze skórą... co powodowało niezły ból.

W moim przypadku nie tylko pięty są otarte; po dobrych paru dziesięciu kilometrach palce u stóp puchną i zaczynają się ocierać o siebie... na to nie mam sposobu :( ale spoko... Harpagan nie jest codziennie, wiec damy radę :) do następnej kwietniowej edycji wyleczymy się :D
Pozdrawiam!