Widok

pasteryzacja kapslowanych butelek

Witam,
Mam zamiar zrobić trochę soku z owoców i to wszystko chciałbym umieścić w butelkach kapslowanych(tak jak piwko). Czy tak zamykane butelki można pasteryzować na mokro?
Będę wdzięczny za udzielenie odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
1.masz kapslownicę czy chcesz to zamykac kombinerkami? Jeśli masz to czytaj niżej :-) Jeśli nie masz to sobie odpuść.

2. Ja bym wlewał gorący sok do butli i wtedy dopiero akcja kapslowanie i ewent. pasteryzacja.
Moim zdaniem spooooko mozna
Mam zamiar użyć kapslownicy i kapsli jak do zwykłych butelek po piwie i tu zastanawiam się czy takie kapsle zdadzą egzamin
nie wszystkie używane kapsle od piwa dobrze trzymają szczelność,
jest chyba kilka rodzajów szyjek butelek od piwa i czasem kapslownica nie obejmuje szczelnie rantu butelki.
Ale w większości wypadków zamknięcie dobrzy trzyma. Oczywiście nie używaj mocno zdeformowanych kapsli.
Mam zamiar kupić kapsle nowe typowo do kapslowania, więc chyba nie będzie problemów.
mówią, że są kapsle miękkie i twarde.
Możesz mi przybliżyć ten temat?
gdzies na forach czytałem, ze są kapsle takie i takie i trzeba to brać pod uwage w zależności od kapslownicy i cos tam.
Ja zamówiłem ostatnio po prostu kapsle miękkie, nie mam problemu z zamykaniem butelek,
czasem wykorzystywałem kapsle z butelek po piwie i zdarzało się, ze podczas zaciskania urywała się szyjka od butelki, ale też czułem, że blacha kapsla jest twardsza od innych kapsli.
Witam, mam zamiar zabutelkować sok w taki sam sposób czyli kapslami. Napisz proszę jak Tobie wyszło jakieś porady i czy jest sens? Pozdrawiam Marcin

Inne tematy z forum Inne

Graj i zarabiaj w najlepszych kasynach w Polsce (3 odpowiedzi)

Istnieje tak wiele różnych portali gier w sieci te dni, to może być trudne dla graczy, aby wybrać...

Moje doświadczenie z łatwymi pieniędzmi: lekcje, które wyniosłam (3 odpowiedzi)

Moja znajomość z łatwymi pieniędzmi zaczęła się, gdy po raz pierwszy natknąłem się na różne...

jakie konto bankowe wybrać? (148 odpowiedzi)

witam jakie konta bankowe polecacie? gdzie koszty utrzymania nie są duże, bezpłatne przelewy...

do góry