Widok

pewnie się na tym znacie

Czy moge kupić tanio rower (około 300 zł) i liczyć na to ze pojeżdże nim parę latek, ale nie mówię o jakichś trudnych terenach.
Albo inaczej:
jak najtańszym kosztem kupić w miare ok rower?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gwisia - kup marcowy numer "Magazynu Rowerowego", jest tam test roweru za okolo 300zl, wnioski same Ci sie nasuna :) pozdr
za 300 stówy ,to bym się bał takim jeździć .Trzeba wydać miń 600-800
gwisia napisał(a):

> Czy moge kupić tanio rower (około 300 zł) i liczyć na to ze
> pojeżdże nim parę latek, ale nie mówię o jakichś trudnych
> terenach.

nie. W rowerze za 180 zł (przetestowałą dziewczyna kumpla) siodełko nie nadaje siędo jazdy, elementy gną, a korba zaczyna falować, nie mówiąc o trzaskach piskach... w efekcie rower pojeździł kilka(nascie) razy, adeptka się zniechęciła i nie jeździ.

> Albo inaczej:
> jak najtańszym kosztem kupić w miare ok rower?

obserwować ogłoszenia np. na trojmiasto.pl. W gratce i anonsach średnio bo tam czasem ludki chcą za jubilaty po 200 zł. (innymi słowy - sporo sprzedają ludzie którzy nie mają pojęcia nt. netu, realiów rowerowych itp.)

Jest giełda w Pruszczu Gdańskim i rowery się pojawiają.
;)
za 300 zł to tylko jakiś xing xiang może być
oczywiście na osprzęcie xiang xing
niestety za 300 mozna kupic jakas czesc do rowery a nie caly rower :/
polecam kupic jakis lepszy rower dluzej posluzy :)
300zł to jedno moje koło do szosy :D
albo siodełko SLR
Teraz to widać jaki cały "rower" można kupić za 300zł :)

za 600 dostaniesz już coś do jazdy rekreacyjnej, ale 300 to samobójstwo :)
Ok dzięki Wam wszyscy. No to chyba musze zacząć odkładać.
A gdzie najlepiej kupić rowerek i jakiej firmy sa w miare dobre i w miarę niedrogie, tzn za 600. Więcej nie dam :(

nie miałem doświadczenia z takimi bike'ami, ale myśle, że za ta cene author jest w miarę: np. http://author.pl/www_rowery2005/www_mtb2005/www_mtb20.htm
lub damka:
http://author.pl/www_rowery2005/www_mtb2005/www_mtb21.htm
Za 350 PLN w zeszłym roku w Pruszczu na giełdzie lub w sklepie Kross-a można było kupić rower Best Joker SH. Jest to całkiem przyzwoity rower w tej cenie i napewno pojeździ kilka lat jeśli będzie się o niego dbało.
Przy zakupie roweru warto pamiętać o kupnie zabezpieczenia i nie może to być linka, którą złodziej momentalnie przetnie.
Możesz popatrzyć na www.kross.pl co aktualnie mają w ofercie.
Albo własnie coś Kross'a, za tą cene nic lepszego chyba już nie ma.
Można poszukać też jeszcze czegoś używanego na allegro. Za 300zł można tam dostać dość starse już rowerki, ale na np. ALivio lub STXie i ramie cr-mo. Do turystyki i rekreacji napewno wystarczą (jeśli są w dobrym stanie).

pozdrawiam
Żywy
moja mama kupiła sobie rower za 149 zł w auchan (chyba tak sie nazywa teh duży hipermarket :]) to było rok, albo 2 lata temu (nie pamiętam dokładnie) troche na nim jeździłem i przeznaje "troche" źle mi sie jeździło. Taki rower jest dla mojej mamy akurat poniewarz zwylkle jeździ po ścieszkach rowerowych ze średnią prędkością ok. 17km/h. Nie było z nim narazie żadnego większego problemu (od czasu do czasu trzeba coś przykręcić, wyregulować, ale żecz jasna takie usterki sąnacznie częściej niż w lepszych rowerach). I jeszcze jedno... nie radzę jeździc na takim rowerze szybciej niż 25km/h (tak dla bezpieczeństwa), oraz radzę nie jeździc nim w lesie i w innym trudniejszym terenie (należy też do tego zaliczyć dziury w aswalcie). Podsumowując: tanie rowery nadają się tylko do jazdy po scieszkach rowerowych, sam jeżdże na Santosie kupionej 8 lat temu za ok. 600 zł i na tym rowerze robiłem już bardzooo dużo rzeczy (spokojnie wytrzymuje zeskok z wysokości 1m) a narazie to co w nim wymieniłem to : tylnie hamulce, korbe, pedały i tylnie koło z tylnią oponą, więc uwarzam że muj zakup był w 100% udany
Oj jak fajowo... Ojciec kupił 2 (słownie: dwa) rowery w tym, no... zapomniałem. Ale hiper to hiper. Za tą cenę mógł kupić jeden normalny w normalnym sklepie. Do tego jeden z nich to damka, która teraz cały czas stoi w garażu (to już 2 lata albo 3) i wyjechała może z 10 razy. Opony nawet wygladają jak nowe. Podsumowanie:

3 razy odpadły pedały, raz korba, gripy były z czegos co bardziej przypomina plastik i miały głębszy bieżnik niż opony, do siodełka nie mogłem się przyzwyczaić nawet po miesiącu jazdy (wyprofilowane tak żeby jak najbardziej uciskać w wiadomym miejscu), hamulce są do dupy, klamki całkiem plastikowe, przerzutki trzeba regulować po godzinie jazdy na ulicy, nie mówiąc już o terenie. Kiedy spytałem gościa w sklepie czy warto zmieniać osprzęt to mi powiedział że lepiej kupić nowy rower...

Ojciec jednak tego nie zrozumie bo dla niego cena odgrywa największa rolę. Kupił siostrze full-suspension w Makro. Coś mi się widzi że zbyt szybko schodzi tam powietrze z przodu, przerzutki (manetki grip-shift) się rozregulowują tak jak w tamtym, a nawet szybciej... Szkoda gadać...

Roweru nie kupuje sie na jeden sezon, i przede wszystkim powinien być trwały i bezpieczny. Brat prawie wpadł pod samochód jak mu korba odpadła a w necie można znaleźć wiele historii związanych z hiper-rowerami. Nawet najtańszy sprzęt z normalnego sklepu rowerowego jest o niebo lepszy od każdego z hipermarketowych.
Boże VALHIOR !! Masz dysortografię??!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lolek napisał(a):

> Boże VALHIOR !! Masz dysortografię??!!

mam poprostu dobrą pamięc do takich żeczy :]
Wstydź się chłopie!
Amen.
nie

rower

możesz od emnie kupić bardzo dobry rower jejt to best joker sh dokupiłem do niego błotniki i rogi chce go sprzedać za 200zł

Inne tematy z forum Rowery

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

do góry