Widok
opieka medyczna w weekendy
Hej sasiedzi :) zastanawiałam się ostatnio gdzie chodzicie do lekarza w weekendy , święta i w nocy - mam małe dziecko i przyznaję ,że nie raz zdarzało mi się korzystać z przychodni na morenie w nocy badź w święta ( ale wtedy mieszkałam w gdańsku) a teraz nie wiem. Chyba nei ma rejonizacji? a jeżeli jest to gdzieś wyczytałam ,że banino przynależy do kartuz...A gdzie Wy jeździcie ? Pozdrawiam
podajemy paracetamol i czekamy do rana...co za czasy nastały żeby ciągać się do lekarza po nocy! w takich miejscach tylko większe skupisko zarazy jest i dziecko może co gorszego złapać, lekarz w nocy nie uzdrowi cudownie- i tak da paracetamol, więc PO CO??? za "moich" czasów, wcale zresztą nie tak odległych w nocy jeździło się do szpitala- ale tylko jak wypadek jakiś poważny, a nie z każdym pierdem, czy temperaturką!
Jakieś dwa tygodnie temu to przerabiałam, dziecko miało wieczorem wysoką gorączkę, pojechałam na Morenę ale już nie ma dyżuru. Wróciłam do domu - zaczęłam dzwonić po prywatnych wizytach, ale padał śnieg więc żaden lekarz za bagatela 200 do 250 PLN nie raczył mieć ochoty przyjechać (taką mają biedę). Znalazłam przychodnię na Jasieniu, teraz jakby się coś działo zaraz tam jadę. Miła obsługa, fajna pediatra - trzeba mieć ze sobą tylko pesel dziecka. Pomimo że w przychodni był dziki tłum szło sprawnie:) Polecam!
Witam,ja kożystm z pogotowia w gdyni i nie ma problemu jest tam pediatra i internista i nawet chirurg,z dzieckiem zawsze mnie tam przyjeli nawet z gorączką 40 stopni ,bo pogotowie kartuzy odmówiło przyjazdu.Do gdyni w nocy jechać to nie daleko i jak trzeba dają odrazu skierowanie na badanie do szpitala w gdyni i na miejscu zrobili mi badanie krwi i moczu dziecka.Pozdrawiam i polecam.Rejonizacji w tych czasach nie ma.Możesz jechać nawet do Krakowa.
W Żukowie to już od 3 lat nie ma (a szkoda, bo było nieźle). Teraz jest w Kartuzach na Mściwoja II to ulica w prawo za marketami Lidl i Koszałka. Byłam tam ze 2 razy. Z dzieckiem to raczej nie polecam bo to wiadomo, kto ma dyżur? Zazwyczaj to jakiś internista (bo specjalnie pediatry nie ma). Radziłabym do tej Gdyni raczej. Tam są dyżury przynajmniej kilku specjalistów no i laboratorium na miejscu, z tego co zrozumiałam.
Acha, a gdzie to pogotowie się mieści, tak przy okazji?
Acha, a gdzie to pogotowie się mieści, tak przy okazji?