Widok

opieka medyczna w weekendy

Hej sasiedzi :) zastanawiałam się ostatnio gdzie chodzicie do lekarza w weekendy , święta i w nocy - mam małe dziecko i przyznaję ,że nie raz zdarzało mi się korzystać z przychodni na morenie w nocy badź w święta ( ale wtedy mieszkałam w gdańsku) a teraz nie wiem. Chyba nei ma rejonizacji? a jeżeli jest to gdzieś wyczytałam ,że banino przynależy do kartuz...A gdzie Wy jeździcie ? Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podajemy paracetamol i czekamy do rana...co za czasy nastały żeby ciągać się do lekarza po nocy! w takich miejscach tylko większe skupisko zarazy jest i dziecko może co gorszego złapać, lekarz w nocy nie uzdrowi cudownie- i tak da paracetamol, więc PO CO??? za "moich" czasów, wcale zresztą nie tak odległych w nocy jeździło się do szpitala- ale tylko jak wypadek jakiś poważny, a nie z każdym pierdem, czy temperaturką!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 16
yyy nie chodzi mi tylko o dziecko - ja tez korzystam , bo jestem " trochę " schorowana. Ale dziękuję za miłą io rzetelną odpowiedź :) jak zawsze na forum banina można liczyć :) dodam jeszcze ,że z " temperaturką " dziecka nie ciągam po lekarzach ...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Jasieniu od marca jest całodobowa i weekendowa opieka, zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Przychodnia Jasień się nazywa;) W Kartuzach również kawalek za szpitalem jest przychodnia.
Jakieś dwa tygodnie temu to przerabiałam, dziecko miało wieczorem wysoką gorączkę, pojechałam na Morenę ale już nie ma dyżuru. Wróciłam do domu - zaczęłam dzwonić po prywatnych wizytach, ale padał śnieg więc żaden lekarz za bagatela 200 do 250 PLN nie raczył mieć ochoty przyjechać (taką mają biedę). Znalazłam przychodnię na Jasieniu, teraz jakby się coś działo zaraz tam jadę. Miła obsługa, fajna pediatra - trzeba mieć ze sobą tylko pesel dziecka. Pomimo że w przychodni był dziki tłum szło sprawnie:) Polecam!
Jak się nie mylę to są w dyżury nocne w ośrodku zdrowia w Żukowie
Witam,ja kożystm z pogotowia w gdyni i nie ma problemu jest tam pediatra i internista i nawet chirurg,z dzieckiem zawsze mnie tam przyjeli nawet z gorączką 40 stopni ,bo pogotowie kartuzy odmówiło przyjazdu.Do gdyni w nocy jechać to nie daleko i jak trzeba dają odrazu skierowanie na badanie do szpitala w gdyni i na miejscu zrobili mi badanie krwi i moczu dziecka.Pozdrawiam i polecam.Rejonizacji w tych czasach nie ma.Możesz jechać nawet do Krakowa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Żukowie to już od 3 lat nie ma (a szkoda, bo było nieźle). Teraz jest w Kartuzach na Mściwoja II to ulica w prawo za marketami Lidl i Koszałka. Byłam tam ze 2 razy. Z dzieckiem to raczej nie polecam bo to wiadomo, kto ma dyżur? Zazwyczaj to jakiś internista (bo specjalnie pediatry nie ma). Radziłabym do tej Gdyni raczej. Tam są dyżury przynajmniej kilku specjalistów no i laboratorium na miejscu, z tego co zrozumiałam.
Acha, a gdzie to pogotowie się mieści, tak przy okazji?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
POGOTOWIE RATUNKOWE GDYNIA
UL.ŻWIRKI I WIGURY 14 TEL: 58 660-88-11
Na stronie pogotowia jest mapka dojazu,jest to baczna ul,Władysława iV niedaleko od centrum handlowe Batory.Łatwo tam trafić jeśli znasz trochę Gdynie.

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (9 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (11 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

do góry