Widok
Zgłoszone? Są jakieś kamery w pobliżu? Już na komisariat i zgłaszać. Łaski nie robią że przyjmą, żądać do protokołu zabezpieczenia materiału z kamer itd.
Rzeczy nie pierz, oddaj w całości do papierowego wora jako dowód w sprawie. Będzie na nich DNA sprawców.
"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
Rzeczy nie pierz, oddaj w całości do papierowego wora jako dowód w sprawie. Będzie na nich DNA sprawców.
"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
Kiedy nauczycie się w końcu korzystać ze swoich praw? Podajecie w protokole zgłoszenia przestępstwa że w razie ujawnienia sprawców i ich nie przyznawania się do winy żądacie badań DNA. I w razie czego brak takich działań zaskarżycie.
Co z tego że to Polska? Was nie interesują koszta, chcecie ukarania sprawców. A badania DNA to dobry i mocny dowód.
No chyba że dajecie się spławić jakiemuś pierwszemu lepszemu dyżurnemu w okienku na komisariacie...
Co z tego że to Polska? Was nie interesują koszta, chcecie ukarania sprawców. A badania DNA to dobry i mocny dowód.
No chyba że dajecie się spławić jakiemuś pierwszemu lepszemu dyżurnemu w okienku na komisariacie...
ZGLOSIC NA POLICJE? DOBRE!! MY ZNAMY SWOJE PRAWA.ALE CO Z TEGO JAK NIKT ICH NIE WYPELNIA.A TYM BARDZIEJ PROKURATURA W GDYNI!!! BYLEM TAM.ZGLOSILEM KRADZIEZ PODALEM DOWODY ZARZADALEM POSTEPOWANIA WYJASNIAJACEGO W SPR.DOMNIEMANEGO SAMOBOJSTWA.I KRADZIEZY MIENIA.ZOSTAWILEM 3 NUMERY TELEFONU!!! BY BYC INFORMOWANYM NA BIERZACO O PRZEBIEGU SPRAWY...PO 4 MC ABSOLUTNEJ CISZY W SPRAWIE UDALEM SIE TAM BY SIE CZEGOS DOWIEDZIEC..DOWIEDZIALEM SIE..SPRAWA ZOSTALA UMOZONA!!!!!PO MIESIACU Z BRAKU DOWODOW!!!! KTORE DALEM CZARNE NA BIALYM!!! A ZLODZIEJ SMIEJE SIE W TWARZ!!!BO PRAWO JEST PO JEGO STRONIE!! ZENADA!!!!A PANI PROKURATOR BARBAROWICZ POWIEDZIALA WYSLALISMY ZAWIADOMIENIE. KTORE JAKIMS CUDEM NIE DOSZLO!! CIEKAWE CZY BY TAK OLALA SPRAWE GDY BY CHODZILO O CZLONKA JEJ RODZINY!!!!
Ponury jesli tak swietnie znasz prawo to powinienes czytac i wiedziec o czym mowa.po 4 mc bylem.a sprawa zostala zamknieta po miesiacu o czym nie zostalem powiadomiony wlasnie bym nie zlozyl zazalenia w terminie.a po za tym jesli nie masz nic do powiedzenia konkretnego w temacie to lepiej przemilcz.pozdrawiam
No to jak nie zostałeś prawidłowo powiadomiony to przecież możesz normalnie walić zażalenie. I co z tym milczeniem, niewygodne tezy stawiam? No pewnie, lepiej jęczeć na państwo i prawo, nie znając jednego ani drugiego.
Zauważ, a nie się pieklisz:
http://prawo.wieszjak.pl/forum/thread/20932,Zazalenie-na-umorzenie-sledztwa-lub-dochodzenia.htm
a najważniejsze jest tutaj - artykuł 126 kpk:
Art. 126. § 1. Jeżeli niedotrzymanie terminu zawitego nastąpiło z przyczyn od strony niezależnych, strona w zawitym terminie 7 dni od daty ustania przeszkody może zgłosić wniosek o przywrócenie terminu, dopełniając jednocześnie czynności, która miała być w terminie wykonana; to samo stosuje się do osób nie będących stronami.
§ 2. W kwestii przywrócenia terminu orzeka postanowieniem organ, przed którym należało dokonać czynności.
§ 3. Na odmowę przywrócenia terminu przysługuje zażalenie.
Zobacz także rozdziały "terminy" i "doręczenia" w kpk(kodeks postępowania karnego). Jeżeli nie doręczyli, to ich wina, a ty walisz normalnie zażalenie, opisując sytuację. Jeżeli nadal nie dostałeś zawiadomienia, możesz to zrobić nawet dzisiaj.
Zauważ, a nie się pieklisz:
http://prawo.wieszjak.pl/forum/thread/20932,Zazalenie-na-umorzenie-sledztwa-lub-dochodzenia.htm
a najważniejsze jest tutaj - artykuł 126 kpk:
Art. 126. § 1. Jeżeli niedotrzymanie terminu zawitego nastąpiło z przyczyn od strony niezależnych, strona w zawitym terminie 7 dni od daty ustania przeszkody może zgłosić wniosek o przywrócenie terminu, dopełniając jednocześnie czynności, która miała być w terminie wykonana; to samo stosuje się do osób nie będących stronami.
§ 2. W kwestii przywrócenia terminu orzeka postanowieniem organ, przed którym należało dokonać czynności.
§ 3. Na odmowę przywrócenia terminu przysługuje zażalenie.
Zobacz także rozdziały "terminy" i "doręczenia" w kpk(kodeks postępowania karnego). Jeżeli nie doręczyli, to ich wina, a ty walisz normalnie zażalenie, opisując sytuację. Jeżeli nadal nie dostałeś zawiadomienia, możesz to zrobić nawet dzisiaj.
podziekowanie
dziekuje za podpowiedz..widze troche znasz sie na tym tylko problem w tym ze minelo juz troche czasu ..a sprawa jest bardzo przykra i do tego bardzo skomplikowana.masa niedociagniec policji i prokuratora.naprawde ciezki temat i nie wiadomo jak go ruszyc i czy warto( chodzi o sprawe spadkowa) ale to na 2 miejscu,i mniej istotne. jak bym ci opisal to mysle ze byl bys tak samo zniechecony do wladz i prawa jak ja.bo moim zdaniem szarego ludka to jest zenada!! i pewnie sam bys w to nie uwierzyl jak bym ci to opowiedzial..no ale na forum nie chce o tym pisac..tak czy siak bede dalej zastanawial sie jak to ugrysc ..bo odpuscic nie mam zamiaru.chcial bym chociaz cos wyjasnic..dziekuje za podpowiedz.bede probowal zaglebic sie w temacie..Pozdrawiam i wszystkiego Naj w Nowym roku