Widok

podkładki do podeszwy

cześć! od pewnego czasu jestem właścicielem butów z karbonową podeszwą i zauważyłem że przez zdrapaną warstwę ochronną przed blokiem prześwituje włókno węglowe, boję się że od dalszej eksploatacji wytrze się jakaś dziura w podeszwie, czy można kupić podkładki pod bloki, jeśli tak to gdzie? Są to moje pierwsze buty spd, może używam ich w niewłaściwy sposób ? Jeżeli ktoś posiada doświadczenie z tego typu podeszwami niech podziali się ze mną kilkoma radami odnośnie ich eksploatacji. Buty z których korzystam to specialized pro, a pedały to sh m540
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=25138
A co do eksploatacji to czasem trzeba giry umyć i buty też czasami co by nie waliło syrami ;) Podeszwa jest bezobsługowa - nawet długodystansowe taszczenie roweru po kamolach w górach nie robi jej nic złego.
Olej to chłopie i idź pośmigać po lesie. Samo przykręcenie bloka już kruszy lakier na podesziwe, bo to tylko taki lakier jest i tyle. Potem się wytrze tyle ile musi i nic złego się nie stanie. Owijanie taśmą nic nie da, też się będzie wycierać, a taśmę szybko zedrzesz. Jeździłem coś ze 4 lata w sh-m 221 + pedyxy time. Koło bloka lakier cały zdarło, od sprężyn wytarły się dołki i nic to nie przeszkadza. Buty przeszły już na emeryturę bo się od środka porozwalały, a nie z powody jakiegoś wytartego karbonu. Spoko. Teraz mam 225 i też time. Też się będą wycierały. Wungiel jest tak twardy że trzeba było szlifować zęby na spodzie bloka bo się nie chciały wbijać w podeszwę.
jest to zayebyste rozwionzanie!
google nie pomógł także sam trochę pokminiłem i wpadłem na pomysł żeby owinąć taśmą element pedała co ociera o podeszwę image
co o tym sądzicie?
do góry