Widok

pogoda pod psem

Czy pogoda tutaj zawsze taka jest?
Przeprowadziłem się z Rzeszowa i jestem w szoku. Nie dość, że ciągle wieje , pada to jeszcze na dodatek temperatury niskie. Jak żyć? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja mieszkam na codzień nad morzem ale w Anglii i tu jest jeszcze bardziej okrutna pogoda doceniaj to że przynajmiej częściej słońce wychodzi nad Polskie morze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak żyć? Normalnie ;) Takie uwarunkowania geograficzne mamy. Nad morzem zazwyczaj wieje. A że mamy tutaj górkę morenową to troszkę się przewala powietrza. A w samym Baninie zazwyczaj jest 2-3 stopnie niższa temperatura niż w samym trójmieście. Nie mówiąc już o ekstremach typu Rębiechowo -14C a we Wrzeszczu +1C. Tak też bywa. "Sory ale mamy taki klimat".

Ostatnio sąsiadka nawet z przerażeniem mówiła o wiatrach na wiosnę i jesień, że dach pozrywa itd. Uspokoiłem ją tylko tym, że tutaj to standard.
Sąsiadka też jest z głębi polski.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sprawie wiatrów sąsiadki poleć jej wizytę u gastrologa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

no w to nie uwierzę, że takie różnice między Wrzeszczu, a Baninem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pomieszkasz, uwierzysz ;) I nie Baninem tylko Rębiechowem ;) W Baninie było około -10C
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Rzeszowie to prawie jak Rumunia, non-stop 30 st a u nas 18-22, więc tak minimum 10 stopni różnicy będziesz miał...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tutaj lato takie niestety zawsze jest. Taki mamy klimat
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
No byłem w Rzeszowie naprawde jak Rumunia te ulice bloki syf
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
o to gorzej niż w Baninie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to byłeś zapewne w Rumuni a nie w Rzeszowie bu....aku
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rzeszów to już nie Polska...zakupie europy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Potwierdzam. Rzeszów to jedno miast w Polsce, które w ostatnim okresie rozwijają się najszybciej i pięknieją z dnia na dzień ... podobnie jak Gdańsk
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Można spojrzeć też innej strony. W 3mieście rzadko kiedy bywa smog. Przez te wiatry i przestrzeń nadmorską mamy tu czyste powietrze. Ale fakt faktem pogoda zimniawa i choć mieszkam tu od urodzenia to latem bym chciała, żeby było ciepło a przynajmniej stabilnie przez choćby przez tydzień. Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkamy na wzniesieniu. Wrzeszcz jest niżej położony. W Rębiechowie i Baninie temperatura jest zawsze o 2-3 stopnie niższa.
Dla mnie najgorszy jest wiatr kurde jak na wyspach owczych. Mieszkam tu 20 lat i zawsze tak jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

może do Afryki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w afryce nie wieje?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokłądnie tyle samo tu mieszkam i tu zawsze mocno wiało (teraz ciut mniej ze względu na zabudowę pól deweloperką)... dlatego jak ktoś coś robi w ogrodku (jakąś drewutnie czy wiatę na auto) to musi być to dobrze umocowane bo juz nie raz wywiało taką zabudowę lub dachy takiej zabudowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

jaki piec wybrać do domu? (100 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

do góry