Widok
policja w akcji - młyniec startowa
Wszystkie auta zaparkowane wzdłuż bloków (startowa 23) dostały kartkę za wycieraczkę o treści jak na zdjęciu. Ponoć akcja trwa już od jakiegoś czasu. Czy na tej policji aż tak się nudzą ? Może ktoś z trojmiasto.pl się tym zainteresuje ?
więcej
więcej
jestem mieszkańcem i nie ma gdzie parkować
Mieszkam na zaspie 20 lat i nigdy nie było wyznaczonych miejsc parkingowych wzdłuż ulicy i masa ludzi z nich korzysta bo gdzie parkować? Oczywiście nie parkowałem utrudniając komunikację czy na chodniku. Gdzie mam parkować jak miejsca parkingowe przed blokiem to prywatny parking strzeżony - młyniec powinien coś z tym zrobić porządek. ZDiZ wyznaczyć dodatkowe miejsca parkingowe a nie pozwalać budować nowe bloki
nieaktualne z tymi miejscami
To już nieaktualne, bo nowa ustawa nie obliguje dewelopera do budowy określonej ilości miejsc dla nowych inwestycji- te decyzje będzie podejmowała gmina- znając naszą postępową i skorumpowaną władzę wymogów nie będzie żadnych- za to koronny argument, że to może obniży ceny, bo budowanie przez to będzie tańsze można skomentować pustym śmiechem- zwiększy się zwyczajnie zysk deweloperucha.
No niestety dzisiaj miejsce parkingowe dochodzi do 100 tys zł w Gdańsku
Więc nikt tobie za darmo nic nie da... W wielu krajach jest tak że miejsce parkingowe kosztuje więcej niż nowe auto a w niektórych miastach nie możesz kupić auta i go zarejestrować jak nie udowodnisz że masz miejsce parkingowe wykupione. Takie czasy że ziemia kosztuje!
Święte prawo własności, ich grunt mogą budować, no 20 lat mieszkasz to widzisz ile jest samochodów, są parkingi strzeżone
tam można parkować bez problemu , ZDiZ musi przestrzegać przepisów oraz kierowcy, jeśli nie to Policja powinna działać jak teraz.
Wiem , każdy w rannych kapciuszkach z klatki wychodzi i cyk do samochodziku, niestety tak nie ma.
Jak" parking prywatny strzeżony" to spółdzielnia nic zrobić nie może.
Oczekuje na merytoryczne komentarze ale merytoryczne- podkreślam.
Wiem , każdy w rannych kapciuszkach z klatki wychodzi i cyk do samochodziku, niestety tak nie ma.
Jak" parking prywatny strzeżony" to spółdzielnia nic zrobić nie może.
Oczekuje na merytoryczne komentarze ale merytoryczne- podkreślam.
Do mądrali którzy niewiedza w czym problem,
tak strefa zamieszkania itd, problem w tym iż takie parkowanie było zwyczajowo przyjęte tam od 40 lat i nagle komuś to zaczęło przeszkadzać, fizycznie niema tam miejsc parkingowych dla wszystkich. Wystarczy że by ZDiZ wyznaczył miejsca parkingowe wzdłuż ulic na terenie osiedla młyniec i przyległych i po temacie.
dokładnie, ZDiZ do roboty
pytanie ile to potrwa i ile jeszcze będzie takich "akcji informacyjnych". Dodatkowy problem jest taki że akurat ulica startowa została przekazana miastu (młyniec nie remontuje nie ścina żywopłotów) aby uniknąć płacenia podatków. Wszystkie remonty były zrobione z budżetu obywatelskiego i pewnie młyniec do ZDiZ się nie zwróci bo to ulica miejska.
primo, nie da się zastawić chodnika rowerem, po drugie primo rowerzysta zostawia rower na stacji jeżeli stacja zastawia chodnik to nie jego problem tylko miasta i operatora. Jeżeli jakaś stacja zastawia to to zgłoś na centrum kontaktu, tylko pewnie ci odrzucą bo takie stacje istnieją tylko w urojeniach chorych z nienawiści puszkarzy.
Panie!
40 lat jak jeździłem tą drogą miałem zielone. Więc przestałem patrzeć na sygnalizację. To wina ZDiZ że zmienili cykl świateł...
Tak mniej więcej brzmi twój argument.
Jest znak? Jest. Stali w miejscu niedozwolonym? Stali. Sami sobie winni: nie policja, nie ZDiZ, nie święty mikołaj. Kierowca i tylko kierowca.
Tak mniej więcej brzmi twój argument.
Jest znak? Jest. Stali w miejscu niedozwolonym? Stali. Sami sobie winni: nie policja, nie ZDiZ, nie święty mikołaj. Kierowca i tylko kierowca.
Drodzy policjanci, dlaczego wsadzacie
dokumenty jakimi są wezwania w miejsca dostępne dla osób postronnych?
Dawno temu byłem świadkiem kradzieży mandatu zostawionego za wycieraczką przez dwóch niepełnoletnich. Przechodzili koło dworca w Sopocie i zauważyli, że za wycieraczką jednego z samochodów coś tkwi - jakiś papier.
Jeden z nich podszedł , sprawdził co to i dla kawału wziął go sobie ku uciesze kolegi.
Gdy zauważyli, że podchodzę do nich aby podjąć interwencję, aby zostawili go na miejscu dali dyla.
Tu uprzedze mądrali, którzy mi napiszą że samochód był mój i w ten sposób chciałem uniknąć mandatu. Nic takiego - szedłem na SKM, a ponadto kierowcy nic nie zyskają a tracą, bo w końcu przyjdą upomnienia i odsetki po jakimś czasie.
Jednak aby jednak takich sytuacji nie było - dokumenty nie mogą być dostępne dla osób postronnych jakim jest wetknięcie go pod wycieraczkę.
Tu wskazane powinno być wykonanie zdjęcia źle zaparkowanego samochodu i na jego podstawie wezwanie jego właściciela na komisariat.
Dawno temu byłem świadkiem kradzieży mandatu zostawionego za wycieraczką przez dwóch niepełnoletnich. Przechodzili koło dworca w Sopocie i zauważyli, że za wycieraczką jednego z samochodów coś tkwi - jakiś papier.
Jeden z nich podszedł , sprawdził co to i dla kawału wziął go sobie ku uciesze kolegi.
Gdy zauważyli, że podchodzę do nich aby podjąć interwencję, aby zostawili go na miejscu dali dyla.
Tu uprzedze mądrali, którzy mi napiszą że samochód był mój i w ten sposób chciałem uniknąć mandatu. Nic takiego - szedłem na SKM, a ponadto kierowcy nic nie zyskają a tracą, bo w końcu przyjdą upomnienia i odsetki po jakimś czasie.
Jednak aby jednak takich sytuacji nie było - dokumenty nie mogą być dostępne dla osób postronnych jakim jest wetknięcie go pod wycieraczkę.
Tu wskazane powinno być wykonanie zdjęcia źle zaparkowanego samochodu i na jego podstawie wezwanie jego właściciela na komisariat.