Widok
Nie za bardzo wg. mnie. Miałem tacx'a grand excel i też był tam pomiar mocy. Zależał on bardzo od ciśnienia w oponie i siły z jaką rolka tą oponę dociskała. Przekłamanie było dość solidne, wykonałem kiedyś pomiar : 6 barów w oponie tętno przy prędkości 33km/h i oporze którymś tam z kolei wynosiło 150. Dopompowałem do 8 barów, na polarze już prawie 160, dokręciłem jeden obrót rolkę i już było 165 (tak orientacyjnie, dokładnych danych już nie pamiętam ale mniej więcej była różnica 15ud/min). A za każdym razem pokazywał taką samą moc. Trzeba by to jakoś skalibrować prawdziwym miernikiem mocy, używać tej samej opony z tym samym ciśnieniem, z dokręcaniem rolki problemów już pewnie nie ma bo jest wajcha - wtedy by było w miarę ok.
Ale ile watów wyciskasz w danym momencie Ci raczej nie pokaże, przekłamanie chwilowe wg. mnie może być nawet około 50 - 70W, spowodowane tym co wcześniej napisałem.
Ale ile watów wyciskasz w danym momencie Ci raczej nie pokaże, przekłamanie chwilowe wg. mnie może być nawet około 50 - 70W, spowodowane tym co wcześniej napisałem.