Widok
pomocy... proszę ;)
Hej, szukam właśnie dla siebie roweru miejskiego. Jestem rozdarta pomiędzy wszechobecnym Unibike'iem, Krossem i Specialized'em. Moje subiektywne wrażenie jest takie, że tzw. specem jechało mi się najlepiej, ale to była przejażdżka kilka minut, więc też trudno powiedzieć coś na 100%. Najgorsze jest to, że tej ostatnie marki prawie nie ma u nas w sklepach, więc trudno mi uzyskać jakieś opinie od sprzedawców :/ Baaaaardzo proszę o wszelkie wskazówki i sugestie :)
O komforcie jazdy decyduje głównie geometria czyli, w 90% rama roweru, jeśli na którymś czujesz się najlepiej to nie doszukuj się czy jest ich dużo czy mało bo ramy raczej nie połamiesz a to jedyna opcja jaka była by problemem podczas reklamacji chociaż i to by się załatwiło, reszta roweru to osprzęt gdzie zazwyczaj jest taki sam, i to kupisz w każdym sklepie rowerowym, dla mnie osobiście na ramie może być napisane (kupa) ważne aby się dobrze jeździło i żeby włożony osprzęt spełniał moje oczekiwania. Wniosek nie patrz na nazwę tylko na to by rower był stworzony dla Ciebie, pozdrawiam.