Widok

Praca jako chemik

czy znacie moze jakies firmy albo strony internetowe gdzie mozna wysylac aplikacje na stanowiska chemik. jestem mgr inżynier technologi chemicznej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
hahhaahhahahhahaa, powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
przykre ale w takim razwodzie mimo długich i ciężkich lat pracy -nauki ciężko o prace w realnym swiecie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
No tak ale sa gdzies w Polsce jakies firmy ktore zatrudniaja chemikow. Tylko nie wiem gdzie mozna jeszcze szukac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
firmy produkujące farby okrętowe na przedstawiciela- konsultanta potrzebują tylko po PG , zarobki na początek 5 tyś na rękę umowa o pracę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
potrzebna tylko biegła znajomość angielskiego
a jakies dane tej firmy masz? bo jak mam sie z nimi skataktowac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ziaja może
Wejdź na stronę GUMEDu i tam są oferty pracy w drodze konkursu w dziale aktualności. Katedry potrzebują ludzi z Twoim wykształceniem na laborantów/techników.
dzieki
Chemiku - jeśli jesteś i magistrem i inżynierem w swoim zawodzie, to powinieneś świetnie wiedzieć coś o tej branży - jakie firmy działają w okolicy, jaki jest rynek i gdzie.

Nie interesowało Cię to przez tyle lat nauki? Teraz dopiero robisz wywiad?

Oczywiście bez urazy, ale bardzo mnie to ciekawi, jakim sposobem przespałeś najważniejsze dla siebie lata?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wszystkie firmy w okolicy które znam potrzebują z doświadczeniem, ja takiego nie mam. Jestem świeżo po magisterce. I tu jest problem. Jak tu zdobyć doświadczenie skoro nigdzie nie chcą przyjąć! Na staż nigdzie nie przyjmują. Dlatego teraz szukam po całej Polsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam nadzieję zatem, że ktoś będzie mógł Tobie odpowiedzieć.
Póki co - pozdrawiam i życzę szczęścia, na pewno się przyda :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zakłady chemiczne w policach , tylko przeprowadzka na do zach-pomorskiego
Ja skończyłem to co ty, tylko inżynierskie i powiem Ci, że dobrej pracy szukałem dokładnie rok od ukończenia studiów. Jeśli szukasz po całej Polsce, to nie wiem za bardzo jak Ci doradzić, bo jednak ważne jest miejsce zamieszkania. W trójmieście cienko z przemysłem, fabrykami itp., tutaj raczej stawia się hipermarkety i centra handlowe. Najbardziej znane firmy produkcyjne, to Rafineria Gdańska, Gdańskie zakłady fosforowe, DR. Oetker, zakłady cukiernicze Bałtyk Sp.z.o.o, Kruszwica S.A Jest też kilka firm w małych miejscowościach poza Gdańskiem: browar Amber, Algida, jak już wcześniej ktoś doradził Ziaja, Polpharma, Chemco. Wymieniłem oczywiście firmy nie tylko z samej branży chemicznej, ale także z branży spożywczej, bo jak szukasz pracy np. w laboratorium, to każdy duży zakład produkcyjny ma swoje laboratoria badawcze. Jest jeszcze kwestia specjalizacji, jaką zrobiłeś. Po specjalizacji Technologia zabezpieczeń przeciwkorozyjnych można też szukać pracy w branży motoryzacyjnej, elektronicznej, podobnie jak po kierunku inżynieria materiałowa. Doradzę Ci jeszcze jedno, nie licz od razu na dobre stanowiska, zaczyna się od podstaw. Poznasz lepiej firmę, to możesz próbować, pytać itp. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W kilku tych miejscach co wymieniłeś już składałem aplikacje. I niestety zero odzewu niestety. Ja chciałbym zacząć nawet od podstaw ale chyba mam pecha. Wymieniłeś parę miejsc do których jeszcze nie próbowałem wiec to zrobię. Dzięki. Pozdrawiam
Chemik!
Dopiero co się pojawiło i pomyślałem o Tobie :)

http://biznes.trojmiasto.pl/Najwieksze-w-Polsce-centrum-biotechnologii-powstaje-w-Gdansku-n65940.html

Mam nadzieję, że pasujesz pod ich profil, bo wiadomo - chemik chemikowi nie równy. Jeden od polimerów, drugi od organicznych, trzeci od czegoś innego ;)
Dzięki :)
Jeszcze jedno miejsce mi się przypomniało, firma Nata w Borkowie. Byłem tam na rozmowie, bodajże 4 lata temu, jeszcze w trakcie studiów. Wysłała mnie tam wtedy jakaś agencja pracy, chyba szukałem pracy na wakacje. To miała być praca pomocnicza na produkcji, coś w tym rodzaju. Jak zobaczyli w moim CV jaki robię kierunek, to powiedzieli, że chętnie by mnie zatrudnili po studiach, u nich w laboratorium. Ale niestety nie podjąłem tam pracy, bo miałem problem z dojazdem. Nie wiem też jak tam sytuacja wygląda dzisiaj, ale zawsze można spróbować.
Dzięki. Zajrzę tam.
A Polpharma w Starogardzie? Albo Ziaja? Często szukają osób do pracy jako laborant albo coś w ten deseń z wykształceniem medycznym, chemicznym, biologicznym lub pokrewnym.

Jeśli masz auto i wyższe wykształcenie możesz też być przedstawicielem medycznym (np stomatologicznym). Wiedza dotycząca chemicznego składu produktów, którymi byś handlował jest na pewno mile widziana i dzięki temu taki pracownik staje się bardziej wiarygodny w oczach klienta, bo wie, o czym mówi.

Myślę, że jest dużo możliwości tylko trzeba szukać. I na pewno nie na trojmiasto.pl tylko na lepszych serwisach np pracuj.pl

Albo zrobić sobie listę firm z branży i wysyłać na szajbę CV.

Powodzenia
Dokładnie, zrobić sobie listę firm, ale nie wysyłać, tylko pofatygować się osobiście. Z doświadczenia wiem, że to najlepszy sposób na znalezienie pracy takiej, jaka Cię interesuje. A pracuję w podobnej branży.

Chodząc z cv możesz się zaprezentować pracodawcy, wybadać "teren", albo uzyskać informacje, że obecnie rekrutują w jakiejś innej, podobnej firmie.
W Polpharma i Zaiaja już wysyłałem i zero odzewu. Może naprawdę sam się tam przejadę. A pracy szukam na różnych portalach.
Nawet jak mają nabór to może trwać sporo czasu. Ostatnio się do mnie odezwali z firmy gdzie aplikowalem przed dwoma miesiącami.. Trza czekać i słać dalej :) dasz radę.
Może Lotos..?
Lotos-Rafineria na stronie znajdziesz Aparatowego z wykształceniem średnim jako chemik atakuj konkretna praca za konkretne pieniadze pozdrawiam
Jeśli tak jak napisałeś wcześniej interesowałby Cię też staż, to Politechnika powinna Ci w tym pomóc. Robiłeś praktyki? Musiałbyś się zgłosić do osoby, która się tym zajmuje na PG. Dzisiaj na konkretne stanowiska do firm kierują też agencje pracy. Tak jak napisałem wcześniej, byłem na takiej rozmowie w Nacie, w Borkowie, ale też w kilku innych, m.in w Gdańskich Zakładach Fosforowych. Poszukiwali osoby na stanowisko Aparatowy procesów chemicznych. Podrzucę Ci jeszcze dwie firmy. To są: Marion kosmetyki w Gdyni. Ostatnio chyba poszukiwali pracowników do pakowania, na trójmiasto.pl było ogłoszenie, to i może na jakieś inne stanowiska, może mają więcej zamówień. Warto spróbować. Drugie miejsce, to Federal Modul Bimet, zajmują się produkcją łożysk ślizgowych. Wejdz sobie na ich stronkę, poszukują praktykantów, to może i na staż. Ale właśnie tam najlepiej iść po specjalizacji Technologia zabezpieczeń przeciwkorozyjnych.
Do Lotosa też już wysyłałem.
łączę się w bólu kolego/koleżanko zapewne z roku:)
btw. pracy jest na Pomorzu mało, w innych województwach wygląda to lepiej niemniej pojawiają się ogłoszenia dość często, trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać :) ja ciągle na takie trafiam a wiecznie nie moge się zebrać do obrony;p
Mało ogłoszeń jest w kosmetykach bo mało jest etatów.
Niestety ale w gdańsku nie ma chemicznych zakładów. Nawet małych. Na palce mozna policzyc. W innych miastach mozna z powodzeniem pracowac jako technolog chemika ale nie tu. Przykro mi.
A zakłady petrochemiczne? Lotos na przykład?
Skoro szukasz po całej Polsce i nie straszna Ci przeprowadzka na drugi koniec Polski, to spróbuj do (część już pewnie się powtarzała): firm paliwowych: Rafinerii Gdańskiej, Lotosie, PKN ORLEN, Petrochemii Płock, Neste (siedziba polskiego oddziału), Bliskiej; firmach zajmujących się celulozą i produkcją papieru: Zakłady Papiernicze w Świeciu, Gdańskie Zakłady Graficzne (nie wiem czy nadal istnieją), BASF (filia polska). Poza zawodem wyuczonym szukają też czasem do firmy DRUK Markuszewscy na gdańskiej Matarnii (ul. Sąsiedzka 2 chyba). Spróbuj także w przemysle kosmetycznym: Ziaja, Oceanic (ul. łokietka koło Polnej w Sopocie), dr Irena Eris (polska filia) i farmaceutycznym: laboratoria w polskim oddziale Bayera (ogłoszenia cyklicznie zamieszczane na Pracuj.pl) czy UPC Zdrowie. Na pewno nie idź do MAK Chemia w Gdańsku (hurtownia i sklep z różnymi farbami i smarami) - chyba, że lubisz być robiony w bambuko. W każdym razie powodzenia i szczęscia życzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Praca

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (59 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

Kursy/szkolenia (19 odpowiedzi)

Przykro mi - nie jestem kobietą, która ma max średnie wykształcenie - nie jestem ubezpieczona w...

Feromony w pracy (7 odpowiedzi)

Chciałabym wypróbować feromonów na ludziach z pracy pod wpływem pewnej publikacji o zachowaniach...

do góry