Widok
praca w stoczni
Podaję link i proszę o opinie http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/praca-na-stoczni-ogl6076534.html
Wiem, że powinienem sam sprawdzić, ale tyle razy wdepnąłem w g...
Dlatego korzystam z forum, żeby choć trochę mieć informacji od byłych lub aktualnych pracowników. Mam nadzieję, że to mi pomoże w podjęciu decyzji. Dużo jest wpisów negatywnych co mnie przeraża aż strach gdziekolwiek podjąć pracę. No ale gdzieś pracować muszę.
Dlatego korzystam z forum, żeby choć trochę mieć informacji od byłych lub aktualnych pracowników. Mam nadzieję, że to mi pomoże w podjęciu decyzji. Dużo jest wpisów negatywnych co mnie przeraża aż strach gdziekolwiek podjąć pracę. No ale gdzieś pracować muszę.
Właściwy mój zawód jest zupełnie z "innej bajki". Musiałem przekwalifikować się i zahaczyć gdziekolwiek. Tak trafiłem do firmy która nie jest stocznią, ale małe jednostki z aluminium i konstrukcje aluminiowe, a także kooperuje ze stoczniami. Tam głównie wykonuję pracę jako szlifierz-hauer, ale też pomagam monterom i spawaczom.
Póki co to takiej pracy szukam, ale chętnie nauczyłbym się spawania. Tylko że nie jestem młody (54) i nikt nie chce ze mną o tym rozmawiać.
Póki co to takiej pracy szukam, ale chętnie nauczyłbym się spawania. Tylko że nie jestem młody (54) i nikt nie chce ze mną o tym rozmawiać.
No właśnie zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem tzn szkoleniem w stoczni. Boję się jednak nie tyle lojalki co ewentualnie niskiej płacy. Wiele wpisów mówi o tym że można się "załatwić na kilka lat". A to mnie nie rajcuje. Jestem pewien, że każdy chce mieć jasne zasady polegające na równości, za dobrą pracę - dobra zapłata, szacunek za szacunek, lojalność za lojalność.