Widok

praca w stoczni

Podaję link i proszę o opinie http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/praca-na-stoczni-ogl6076534.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
opinie myślę że jeśli nie spróbujesz to sie nie dowiesz...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na przetocznej jest różnie. ogólnie to podupada ta stoczeńka i raczej zbyt kolorowe jak dla mnie.

ale mogę się mylić, jednak wiedz że gdy baran janek ten od maritim i hotelu oliwskiego oraz innych hoteli w arbach przekazał stocznie synkom, kręcą wałki, niszczą to co on budował..
Wiem, że powinienem sam sprawdzić, ale tyle razy wdepnąłem w g...
Dlatego korzystam z forum, żeby choć trochę mieć informacji od byłych lub aktualnych pracowników. Mam nadzieję, że to mi pomoże w podjęciu decyzji. Dużo jest wpisów negatywnych co mnie przeraża aż strach gdziekolwiek podjąć pracę. No ale gdzieś pracować muszę.
ale w jakim charakterze szukasz tej pracy?piaskarz,malarz czy spawacz?
Właściwy mój zawód jest zupełnie z "innej bajki". Musiałem przekwalifikować się i zahaczyć gdziekolwiek. Tak trafiłem do firmy która nie jest stocznią, ale małe jednostki z aluminium i konstrukcje aluminiowe, a także kooperuje ze stoczniami. Tam głównie wykonuję pracę jako szlifierz-hauer, ale też pomagam monterom i spawaczom.
Póki co to takiej pracy szukam, ale chętnie nauczyłbym się spawania. Tylko że nie jestem młody (54) i nikt nie chce ze mną o tym rozmawiać.
stocznia Gdańsk robi kursy na spawacza ale lojalkę musisz podpisać i tyrać za marne pieniądze,
lepiej już jako hauer do GSG kooperacja nawet dobrze płacą hauerom
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
No właśnie zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem tzn szkoleniem w stoczni. Boję się jednak nie tyle lojalki co ewentualnie niskiej płacy. Wiele wpisów mówi o tym że można się "załatwić na kilka lat". A to mnie nie rajcuje. Jestem pewien, że każdy chce mieć jasne zasady polegające na równości, za dobrą pracę - dobra zapłata, szacunek za szacunek, lojalność za lojalność.
zawsze po jakimś tam czasie możesz rozwiązać umowę,jak nabierzesz doświadczenia,tylko będą chcieli kasę za szkolenie
Właśnie dzisiaj spotkałem kolegę, który nawiązał do tego tematu. Powiedział, że jakiś jego znajomy jest na takim kursie i sobie chwali. Pierwszy pozytywny sygnał, w ciągu tygodnia mam otrzymać więcej informacji. Zobaczymy, a może akurat będzie warto?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a gdzie ty w tym aluminium pracujesz ???
kon-spaw Górki Zach

Inne tematy z forum Praca

Życie za granicą to też nie bajka... (52 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

Własny biznes - jak się reklamować? (187 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

Stres w pracy (35 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

do góry