Widok

praca z otto w holandii

cześć,
mam pytanie, ktos byl zatrudniony przez otto w holandii? jakie warunki mieszkaniowe? wspołpracowalam z nimi w kraju, ok 5 miesiecy razem, ale zagranicą to boje sie troche o warunki pracy i lokalowe oferowane przez agencje..

widzialam opinie w internecie, ale wiadomo, pisac mozna duzo, a mam nadzieje ze te opinie sprzed 2 lat, są już nieaktulane.
dajcie mi to rozpracowac ;))

a moze ktos by chcial tez do holandii z gdańska? bo samemu bez jakiegokolwiek znajomego, to tez sie czlowiek troche boi..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiesz kolego, racja, nikt nikogo nie zmusza do zakwaterowania, ale w Polsce Otto nigdy nie powie ci w jakim slamsie możesz wylądować. A na miejscu to już nic do gadania nie będziesz miał.

Kwestia kwatery to jedno. Pozostaje kwestia ludzi, z którymi będziesz żyć. Ich higieny, tego czy kradną, ćpają, chleją, itp. Poza tym, jest jeszcze kwestia zapewnienia godzin pracy, odpowiedniej stawki, pracy zgodnej z ustaleniami.

Wyzysk i eksploatacja to już norma w Holandii. Przygotuj się, że gacie można mieć mokre ze zmęczenia po kilku godzinach pracy.

Jeżdżę do Holandii i wiem, że Otto wyrobiło sobie nie najlepszą markę. Nawet gdy bym dostał ofertę pracy w zawodzie poprzez Otto, to raczej bym zrezygnował. Bo Wiem, że to co ustalam tu w Polsce, nie ma żadnego znaczenia tam na miejscu.

Aby uniknąć rozczarowań proponuję zawsze jechać w jakikolwiek zawodzie, może być nawet malarz, operator wózka, cokolwiek. I oczywiście unikać tych najgorszych agencji. W zasadzie każde agencje coś odwalają, ale starajcie się korzystać z usług tych co mają najmniej nagrabione. Na początku ktoś wspomniał o kilku z nich.

Jeśli jednak ktoś z was pojedzie z łapanki na ofertę typu "skoczek" i uwierzy w te propagandowe hasła reklamowe agencji, to pozna Holandię od tej gorszej strony. Od tej strony co słonko nie dochodzi, bym powiedział. Pozna ludzi i zobaczy rzeczy które mocno wyryją mu się w pamięci.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej, wszystkim !

Wyjeżdżałem do pracy z firmą Otto już 3 razy, jeśli chodzi o warunki mieszkalne to mieszkałem na Laarbuchu ( jest to jeden z najstarszych osierodków ) i nie miałem z Nim problemu !! jechalem do pracy a nie na wakacje, dodam też ze firma nikogo nie zmusza na ich zakwaterownia, mozna wynajac cos na wlasna reke jak sie jest juz tam na miescu. Ja firme polecam ! Jesli godziny mi sie nie zgadzaly to od razu dzwonilem do osoby ktora to korygowala. Nie wiem jaki Wy mieliscie problem!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Hej. Czy wyjeźdzasz za granice przez Otto teraz ?
Pracowałam przez Otto w Holandii 6 miesięcy. Miałam pracować na zbieraniu zamówień, ale w czasie mojego pobytu zwiedziłam 10 firm, na różnych stanowiskach. Ciągle nas przerzucali, codziennie się chodziło na "wiatę" sprawdzić gdzie i o której jest wyjazd na drugi dzień do pracy. Nas łaskawie informowali o godzinie 21 poprzedniego dnia. Jak ktoś jest w wieku do 23 lat, to nie opłaca się wyjeżdżać, bo jest stawka wiekowa. Czasami oszukiwali na godzinach, trzeba było samemu sobie zapisywać. Wyżywienie, zakwaterowanie, dojazd do pracy i ubezpieczenie z własnej kieszeni. Ja mieszkałam w Niemczech, w domkach więc akurat było ok, ale znajomi, którzy mieszkali na drugim parku ok. 1 km ode mnie, mieszkali w blokach 20 osobowych, z jedną kuchnią i trzyma toaletami. Syf, kiła i mogiła.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
na jaka stawke godzinową można liczyć? bo nie mam porównania, 8 euro n ręke to dobra stawka, czy negocjować w razie potrzeby? Na zlotowki jest to bardzo duzo, a nie wiem jak to jest w Holandii
Cześć,
jeśli chcesz do Holandii, to może niekoniecznie poprzez Otto?
Popatrz na oferty innych agencji, np. axell.pl, workup.pl,
directpeople.pl, lub może zajrzyj tu: poloniusz.pl.

Ja szukałem na m.in. w/w stronach, póki co znalazłem pracę tu, w kraju. Zamiar mam taki, żeby posiedzieć jeszcze kilka miesięcy, podszkolić język (niemiecki), i heja do niemcowni.

Moja znajoma wyjechała do Holandii, znalazła sama pracę jako opiekunka do dziecka w rodzinie polsko-holenderskiej (żona Polka, mąż Holender, jedno dziecko). Postaram się dowiedzieć nieco więcej gdzie/jak znalazła tą ofertę i dam znać, ale może to chwilę potrwać.
Powodzenia i wytrwałości!

Pozdr.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam je też sie zastanawiam jak to jest z tą agencją czytałam te fora i opinie i nie są pochlebne wręcz masakryczne.Byłam w tej agencji i też chciałam wyjechać ale opinie innych mnie zniechęciły.Pytam ludzi wkoło i jedni twierdzą ,że ok.a inni są zawiedzeni.Pare lat temy byłam przez długi okres zagranicą i naprawdę nie wiem po co tu wróciłam ,wtedy wyjeżdżałam sama na własny koszt i sama szukałąm pracy na miejscu ,ale kiedyś było inaczej.Jakby co to pisz i kontaktuj się na adres email:siwulka31@op.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry