Widok
praktyki
Proszę o poradę gdzie mogę udać się na praktyki studenckie. Może znacie jakieś biuro rachunkowe lub firmę która prowadzi pełną księgowość. Jestem na drugim roku studiów zaocznych Finanse i rachunkowość jednak nie mogę nigdzie znaleźć praktyki. Może ktoś zna miejsce gdzie przyjmują bez znajomości.
A za pośrednictwem uczelni nie znajdą ci praktyk? Studiujesz na UG? Wydziały mają podpisane umowy z różnymi firmami i co roku kierują tam studentów - chyba, że chcesz sama sobie znaleźć, bo nie ma odpowiedniej firmy na liście to ok.
Będziesz musiała po prostu "pochodzić" po firmach ze skierowaniem z Uczelni i zostawiać swoje CV i podanie o zgodę na przyjęcie na praktykę. To nie musi być przecież typowe biuro rachunkowe tylko jakakolwiek firma, sklep czy nawet knajpa (każdy prowadzi księgowość i rachunkowość).
Będziesz musiała po prostu "pochodzić" po firmach ze skierowaniem z Uczelni i zostawiać swoje CV i podanie o zgodę na przyjęcie na praktykę. To nie musi być przecież typowe biuro rachunkowe tylko jakakolwiek firma, sklep czy nawet knajpa (każdy prowadzi księgowość i rachunkowość).