Widok

praktyki

Proszę o poradę gdzie mogę udać się na praktyki studenckie. Może znacie jakieś biuro rachunkowe lub firmę która prowadzi pełną księgowość. Jestem na drugim roku studiów zaocznych Finanse i rachunkowość jednak nie mogę nigdzie znaleźć praktyki. Może ktoś zna miejsce gdzie przyjmują bez znajomości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wyjedz za granice, w Tuskolandii nie ma juz NIC !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
O praktykach tu mowa a nie o pracy bałwanku!

Magda - zaprząż google do roboty, wyszukaj firmy parające się tym czego szukasz w okolicy i uderzaj tam osobiście. Powodzenia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Praktyki jest to jeden z wielu nonsensów edukacji w Polsce. Choć ostatnio zauważyłam jeden plus - bardzo dobrze przygotowują do poszukiwania pracy w obecnych czasach. Żeby zdobyć praktykę trzeba chodzić od drzwi do drzwi i "żebrać", tak jak później o pracę :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trochę chybiona ta riposta, ponieważ zagranicę również można wyjechać na praktyki i to w dodatku opłacane przez pracodawcę.
A za pośrednictwem uczelni nie znajdą ci praktyk? Studiujesz na UG? Wydziały mają podpisane umowy z różnymi firmami i co roku kierują tam studentów - chyba, że chcesz sama sobie znaleźć, bo nie ma odpowiedniej firmy na liście to ok.
Będziesz musiała po prostu "pochodzić" po firmach ze skierowaniem z Uczelni i zostawiać swoje CV i podanie o zgodę na przyjęcie na praktykę. To nie musi być przecież typowe biuro rachunkowe tylko jakakolwiek firma, sklep czy nawet knajpa (każdy prowadzi księgowość i rachunkowość).

Inne tematy z forum Praca

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (60 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

Rgis inwentaryzcje - opinie (10 odpowiedzi)

Jak w tytule - czy ktoś pracował dla firmy Rgis, jakieś opinie?

do góry