Widok
i jeszcze z ich strony:
"W czasie wolnym oferujemy Państwu następujące atrakcje:
- spływ kajakowy rzeką Trzebiochą do Wdzydz Kiszewskich - trasa około 10 km
- przejażdżka powozem konnym po Wdzydzkim Parku Krajobrazowym
- ognisko i pieczenie kiełbasek."
http://www.podklonem.pl/majowka.html
Kinga - w obu pokojach mieliśmy szerokie łóżka sypialniane :] spokojnie z dzieckiem można spać ;)
fajnie było też U Stolema w Ostrzycach :) ładny pokój, pyszne jedzenie :] ładna okolica - ale już nie taka odludna ;) i niestety trafiliśmy na wycieczki szkolne, które dzielnie umilały nam wieczory ;P (wtedy już z małym dzieckiem byliśmy) http://www.pensjonatustolema.pl/
- spływ kajakowy rzeką Trzebiochą do Wdzydz Kiszewskich - trasa około 10 km
- przejażdżka powozem konnym po Wdzydzkim Parku Krajobrazowym
- ognisko i pieczenie kiełbasek."
http://www.podklonem.pl/majowka.html
Kinga - w obu pokojach mieliśmy szerokie łóżka sypialniane :] spokojnie z dzieckiem można spać ;)
fajnie było też U Stolema w Ostrzycach :) ładny pokój, pyszne jedzenie :] ładna okolica - ale już nie taka odludna ;) i niestety trafiliśmy na wycieczki szkolne, które dzielnie umilały nam wieczory ;P (wtedy już z małym dzieckiem byliśmy) http://www.pensjonatustolema.pl/
Z pozostałych atrakcji to tylko te konie oraz sprzęt wodny, bo raczej dyskoteka - zapewne wiejska;), solarium oraz siłownia nikogo nie przyciągną bo takie rzeczy to są blisko w mieście i po to by w nich bywać, to się na wieś nie jedzie.
Z pozostałych atrakcji to tylko te konie oraz sprzęt wodny, bo raczej dyskoteka - zapewne wiejska;), solarium oraz siłownia nikogo nie przyciągną bo takie rzeczy to są blisko w mieście i po to by w nich bywać, to się na wieś nie jedzie.
Pokoje
2, 3, 4 - osobowe wyposażone dodatkowo w telewizor, lodówkę
Ceny od 35 do 50 zł od osoby /za dobę
Rozrywka, sport, atrakcje
Na miejscu wypożyczalnia rowerów i sprzętu wodnego oraz boiska. W odległości 3km - dyskoteka, 5km solarium, 3km jazda konna, 5km siłownia.
Całkiem nieźle
2, 3, 4 - osobowe wyposażone dodatkowo w telewizor, lodówkę
Ceny od 35 do 50 zł od osoby /za dobę
Rozrywka, sport, atrakcje
Na miejscu wypożyczalnia rowerów i sprzętu wodnego oraz boiska. W odległości 3km - dyskoteka, 5km solarium, 3km jazda konna, 5km siłownia.
Całkiem nieźle
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa ,
po to mieliśmy pokój z aneksem żebyśmy sami mogli gotować to na co mamy ochotę :] właściwie tylko 1 obiad był robiony na miejscu ;) pozostałe jedzone gdzieś w trasie :] dzięki czemu cały dzień spędzaliśmy na zwiedzaniu okolic :]
byliśmy tam 5 i 4 lata temu :] nie wiem jak teraz ceny ;) wtedy to było chyba 90zł za dobę? czy jakoś tak :] (za pokój 2 osobowy z łazienką i w pełni wyposażonym aneksem kuchennym - łącznie z solą, cukrem i herbatą ;))
byliśmy tam 5 i 4 lata temu :] nie wiem jak teraz ceny ;) wtedy to było chyba 90zł za dobę? czy jakoś tak :] (za pokój 2 osobowy z łazienką i w pełni wyposażonym aneksem kuchennym - łącznie z solą, cukrem i herbatą ;))
AgusiaGda, a w jakiej cenie? pokój+wyżywienie?
Ja byłam w wejherowskich lasach, jest tam 8 ha stadnina koni, stawy z rybami, basen duży odkryty, no i domek całoroczny z garażem, z tarasem, kominkiem do wyłącznej dyspozycji. Ceny nawet, nawet...cóż wiadomo, wszystko kosztuje, a ta leśna głusza, cisza - bezcenna.
Ja byłam w wejherowskich lasach, jest tam 8 ha stadnina koni, stawy z rybami, basen duży odkryty, no i domek całoroczny z garażem, z tarasem, kominkiem do wyłącznej dyspozycji. Ceny nawet, nawet...cóż wiadomo, wszystko kosztuje, a ta leśna głusza, cisza - bezcenna.
tak, tak :] dobrze pamiętasz Oliwkowa :))) ale nie każdemu odpowiada agroturystyka ;)
to był fajny punkt wypadowy do zwiedzania Kaszub :] byliśmy tam 2 lata z rzędu :] w 2 różnych pokojach na piętrze(z aneksami kuchennymi i łazienkami) :] cisza, spokój :] las z 3 stron, od drogi dzieli pole i zagajnik(może teraz nawet już bardziej lasek?)
http://www.podklonem.pl/
wiem, że organizowali też spływy kajakowe :]
to był fajny punkt wypadowy do zwiedzania Kaszub :] byliśmy tam 2 lata z rzędu :] w 2 różnych pokojach na piętrze(z aneksami kuchennymi i łazienkami) :] cisza, spokój :] las z 3 stron, od drogi dzieli pole i zagajnik(może teraz nawet już bardziej lasek?)
http://www.podklonem.pl/
wiem, że organizowali też spływy kajakowe :]
Do 500zł licząc na dwie osoby będzie trudno tak szczerze mówiąc, nie oszukujmy się - wynajęcie fajnego dwuosobowego pokoju z łazienką w dobrym standardzie + obiad + kolacja z dobrym winem + śniadanie i jeszcze jakieś atrakcje?
A co do spa.... Są ośrodki wypoczynkowe (inna nazwa to sanatoria) oferujące tzw weekendowe pakiety pobytów - może tam popatrz, oferty last minute, promocje?
Mają w swojej ofercie tzw. kapsuły młodości, hydromasaże i inne cuda wianki.
Wbrew pozorom z usług takich placówek nie korzysta tylko tzw. 'geriatria', ale młode osoby - ja w paru byłam (co prawda nie na weekend, ale dłużej i sobie chwalę, rozmawiałam z osobami tzw. weekendowcami i byli zadowoleni).
A co do spa.... Są ośrodki wypoczynkowe (inna nazwa to sanatoria) oferujące tzw weekendowe pakiety pobytów - może tam popatrz, oferty last minute, promocje?
Mają w swojej ofercie tzw. kapsuły młodości, hydromasaże i inne cuda wianki.
Wbrew pozorom z usług takich placówek nie korzysta tylko tzw. 'geriatria', ale młode osoby - ja w paru byłam (co prawda nie na weekend, ale dłużej i sobie chwalę, rozmawiałam z osobami tzw. weekendowcami i byli zadowoleni).
"Ja na 20 rocznicę ślubu wyciągam męża na relaks plus aktywność
czyli Spa plus bowling w Manhattanie ."
Tak ,to był przykład aktywności z "nieróbstwem"
Tylko ,że czasem spa kojarzy się z dziwnie wysokimi wydatkami ,
a tak nie jest.
Może mąż ma inne plany ,więc spytaj się go co by chciał robić w ten dzień
czyli Spa plus bowling w Manhattanie ."
Tak ,to był przykład aktywności z "nieróbstwem"
Tylko ,że czasem spa kojarzy się z dziwnie wysokimi wydatkami ,
a tak nie jest.
Może mąż ma inne plany ,więc spytaj się go co by chciał robić w ten dzień
Może najpierw napisz, ile możesz na ten cel przeznaczyć środków, bo potem okaże się, że na większość propozycji Ciebie nie stać i zostaną te Kolibki - swoją drogą dość tanie..
Na miejscu forumki zastanowiłabym się nad odpowiedzią na tak zadane pytanie.
Sama przecież napisała ,że mało tam atrakcji i obawia się ,że nie będzie to do końca trafiony prezent.
Co dla jednego jest tanie ,dla drugiego może być fajne i atrakcyjne.
Ja bym się zastanowiła najpierw czy chcecie relaksacyjnie odpocząć w ten dzień ,czy chcecie go spędzić aktywnie.
To już "zawęża" pole manewru.
Ja na 20 rocznicę ślubu wyciągam męża na relaks plus aktywność
czyli Spa plus bowling w Manhattanie .
Mojego męża dalej niż 2 km od domu nie da się wyciągnąć.
Na miejscu forumki zastanowiłabym się nad odpowiedzią na tak zadane pytanie.
Sama przecież napisała ,że mało tam atrakcji i obawia się ,że nie będzie to do końca trafiony prezent.
Co dla jednego jest tanie ,dla drugiego może być fajne i atrakcyjne.
Ja bym się zastanowiła najpierw czy chcecie relaksacyjnie odpocząć w ten dzień ,czy chcecie go spędzić aktywnie.
To już "zawęża" pole manewru.
Ja na 20 rocznicę ślubu wyciągam męża na relaks plus aktywność
czyli Spa plus bowling w Manhattanie .
Mojego męża dalej niż 2 km od domu nie da się wyciągnąć.
Nie wiem, czy potraficie jeździć konno - są w okolicznych pomorskich lasach prywatne stadniny - gdzie można spędzić aktywnie cały dzień jeżdżąc leśnymi duktami w siodle/bryczce, a wieczór/noc w domku z kominkiem....
Kolejną możliwością jest rejs promem do Szwecji, kilkugodzinne zwiedzanie i nocleg na lądzie oraz powrót. Ale na to potrzeba dwóch dni.
Można popłynąć na Hel, pozwiedzać fokarium, latarnię itd i wynająć apartament (są nawet z kominkiem) na noc. Następnego dnia wrócić. Akurat tu jeden dzień wystarczy.
Wszystkie opcje "sprawdziłam" na własnej skórze i polecam.
Kolejną możliwością jest rejs promem do Szwecji, kilkugodzinne zwiedzanie i nocleg na lądzie oraz powrót. Ale na to potrzeba dwóch dni.
Można popłynąć na Hel, pozwiedzać fokarium, latarnię itd i wynająć apartament (są nawet z kominkiem) na noc. Następnego dnia wrócić. Akurat tu jeden dzień wystarczy.
Wszystkie opcje "sprawdziłam" na własnej skórze i polecam.